bloggkommentatorerna

Föräldrabloggar
Jag har på något sätt föreställt mig att det finns två sorters föräldrabloggare. Den ena sorten är den unga mamman som fick barn som tonåring och som skriver om livet med sin bebis i kombination med skola. Dessa tjejer är ofta otroligt duktiga och ambitiösa med sina barn. (Om de inte är fejk som viungamammor...) Andra sorten är högutbildade credmänniskor som liknar Ann Söderlund och bor på söder i Stockholm och känner alla på mama och Family living. Dessa kan bara både män och kvinnor och de skriver lustiga citat från sina barn som heter Lo och Nike.

I övrigt finns det inga föräldrabloggar tänkte jag, för det andra är dagboksbloggare, företagsbloggare, modebloggare osv oavsett om de har barn eller inte. Men i föräldrabloggkategorin på bloggportalen hittade jag den här tjejen, som jag helt klart hade kallat modebloggare egentligen. Namnet Guccimama ger en hint om varför... Visst, ungen förekommer på bloggen, men endast som huvudlös skyltdocka. Tycker nog att föräldrabloggskategorin är lite fel för den här bloggen.
#1 - karro

Stackars bebis.

#2 - Katarina

Jag har hört lite om den här "viungamammor" bloggen. Jag har varit inne på den någon gång men inte mer. Hur kom man på att den var fejk? Vad var meningen med den? Vet någon det?

#3 - emelie

booooring med föräldrabloggar, särskilt de två sista kategorierna...

#4 - Mallan

Vilken hemsk hemsk hemsk blogg. Stackars unge!

#5 - Josefine

är det bara jag som inte kommer in på kenzas blogg??

#6 - Sandra

Mmmm stackars unge!
Annars diggar jag mamma-barn bloggarna mycket mer än mode bloggarna!

#7 - Pappa C

Det är för lite pappabloggar. Jag är ensam.
Det är överhuvudtaget för lite mansbloggar.
Gubbar!!! Kom fram!!!!!!

#8 - Alicia

"Alvas pappa" är en sjukt fin och härlig föräldrablogg!

#9 - Emma

Äh vadå.. Stina-Lee kategoriserar ju in sig under "Konst" på någon såndär bloggtopplista! ;P

#10 - Anonym

Jag förstår inte hur viungamammor-bloggen skulle kunna vara fejk, hon la ju typ ut videos och sånt några gånger. Skumt.

#11 - BLOGGKUNGEN

http://baristasnack.blogspot.com

#12 - perny

Är man bara en föräldrablogg om man bara pratar om föräldraskapet?

Jag är förälder och jag bloggar, har jag automatiskt en föräldrablogg då, då jag ibland pratar om mitt föräldraskap? I så fall faller jag inte in i kategorierna.

#13 - perny

Sorry, såg att jag nog hamnar under dagboksbloggare :D lite trött och förvirrad ;)

#14 - Nike

Jag heter också Nike :P

#15 - Erica

Jag upplever att det finns många olika föräldrabloggar, även om de unga mammorna verkar dominera.
Min egen blogg är ganska mycket en föräldrablogg, men inte alls lik de bloggtyper som ni beskriver.

#16 - jessica

var viungamammor fejk?! :O

#17 - A

Vi är många föräldrar som är helt vanliga och skriver dagboksbloggar där vi även skriver om barnen och vardagen....

#18 - camilla

hahaha.. shit vad lurad man känner sig nu.. jag trodde den där viungamammor bloggen va på riktigt.. va han pojkvännen til henne påhittad då också eller? vad förvirrad ajg blir nu. vem gjorde den?

#19 - Veronica

Jaa, det är verkligen många unga mammor bloggar men rätt kul att läsa hur dom lyckas med allt :)

#20 - Malin

Vad hände med viungamammor? Läste den någon gång, men jag visste inte att hon var fejk

#21 - Sanne

Kan inte säga annat än att den där bloggen var hemsk... ^^

#22 - Emma - Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen

Jag ser det inte som negativt att dety är många unga mammor som bloggar. Tyvärr finns det ofta alldeles för mycket fördomar kring dem och jag tror att många får lägga sina fördomar åt sidan.
Sen kan man, som jag, starta en blogg med ambitionen att det ska vara en mammablogg. Jag har dock insett att det är mer en dagboksblogg, men det kanske lätt blir så då jag insett att en mammablogg skulle gå ut på att köra copy+paste på varje dag.

#23 - Marie

....men de absolut värsta föräldrabloggarna är de där det ska se ut som bebisen-him-self har skrivit; "Idag har mamma köpt bananer åt mig men jag spottade bara ut....."

#24 - Carro

Jag är varken unga mamma eller en hipp mamma som bor i Sthlm eller så;-) Kolla gärna in min blogg;-) Kram!!

#25 - Annika

Kanske är det rent av så att de "egentliga" mammabloggar som ni öker har fullt upp med livet som just mammor och med allt vad det innebär, att tiden inte räcer till för bloggande dagarna i enda i dess regelrätta betydelse, utan att det per automatik blir en dagboksblogg??! ;-)

För trots att det mesta kretsar kring just barn som mamma och bloggare, så är det ju tonn med andra saker som också ska göras... man slutar ju inte leva helt, utan livet rullar på trots nerbajsade blöjor, ständigt nerkräkta kläder, ständiga tjat med sin Tweenie om läxorna, det ständigt växande berget av tvätt i tvättstugan...

Skulle man bara ägna sitt liv åt det och inget annat... hur kul liv hade man då??!

Bara en liten tanke...

#26 - Emma

Är överskattat som fan med föräldra bloggar. Fattar inte varför de är så populära.

#27 - Jennifer

Jag som tillåmed blev tillfrågad att designa viungamammorbloggen. Hur kom man på att den var fejk? Det finns alltså ingen Maja och Max? Hur kan man lägga ner så mycket tid och ork av sitt liv till att fejka sig till ett helt liv som ung mamma?!

#28 - d

VADÅ FEJK???! Man såg ju magen på vissa bilder.. :/

#29 - Mia

Såklart att det finns jättemånga andra föräldrabloggare än de två kategorierna jag drog upp! Men grejen är att jag då ser de som "vanliga" bloggar av människor som råkar ha barn. Det är bara de två typiska föräldrabloggarna som jag ser som föräldrabloggar.

Men det är å andra sidan kul med bredare bloggar. Barnen finns ju mer eller mindre med ändå.

#30 - Mattias

Jag skulle kanske inte kalla min blogg pappablogg men däremot skriver jag väldigt mycket om min sons utveckling och om livet som småbarnsförälder. Jag skriver även mycket om annat i livet som intresserar mig precis som så många andra.

Ni som stör er på föräldrarbloggar! Jag och många andra som skriver om våra barn gör det knappast för att jaga tusentals läsare utan man vill kunna gå tillbaka senare i livet för att se vad som hände och man vill kanske dela med sig lite av händelser, foton till sina vänner/släktingar.

Visst har man all rätt att tycka att bloggar är ointressanta precis som jag tycker att de där unga tjejernas modebloggar inte ger mig något. Därmed ger jag fan i att läsa dem svårare än så behöver det inte vara.

#31 - johanna

http://blogg.aftonbladet.se/8482/ är en föräldrablogg som är bra tycker jag! en pappa skriver om hans son williams kamp mot en hjärntumör.

#32 - S

Jag vet en väldigt bra föäldrarblogg www.ensannsaga.wordpress.com

#33 - johanna

En bra blogg är www.mizzsofie.webblogg.se

#34 - GucciMama

ser att ni har skrivit om mig och jag är väldigt glad för det.

Jag är mamma och älskar mode så jag försöker skriva lite av varje. men nu är det så att jag skrivit lite mer om mode. Jag har valt att inte visa min dotter just nu, är inte redo än. Är det nåt fel med det eller? För övrigt älskar jag er blogg och tackar ännu en gång om att ni skrivit om mig även om det inte var något positivt om mig och min blogg.

mvh Guccimama

#35 - En Mölnbobos Liv

Jag tillhör varken ung mamma eller högutbildad cool mamma genren, jag kallar min blogg för mammablogg men det är nog som ni säger mycket barn men även mycket vardag/dagbok.Kanske får kalla sig för mammaledighetsblogg istället :-)Vill också säga att jag uppskattar er blogg, hinner man inte kika in på de stora bloggarna kan man ju alltid läsa hos er (mer underhållande)

#36 - Guccimama

svar: När jag skapade min blogg så skrev jag modeblogg och inte föräldrarblogg. Bara för att jag är mamma så behöver det inte automatiskt betyda att jag endast skriver min dotter. Jag älskar mode och har valt att skriva mest om det.Tack o hej leverpastej

#37 - Louise

Att "viungamammor" var fejk var ingen tvekan om från första början. Om man läste bloggen regelbundet fattade man direkt. Hennes unge såg olika ut på varenda jävla bild och hon själv såg annorlunda ut. Om man kollade på klippen såg man faktist att hon hade filmat med en mobilkamera på sjävla dataskärmen, och att videon var från någon annan. Tragiskt att det finns sånna idioter, dom önskar bara att dom hade ett liv.

#38 - Pernilla

Det är intressant hur vi människor alltid måste dela in varandra i fack. Vad jobbar du med? Var bor du? Allt för att kunna sortera in, förstå och stämpla.

Instämmer med Mattias som skiter i att läsa de bloggar som inte intresserar honom. Det är ju det som är så härligt med bloggar. Det finns ngt för alla.

#39 - Pernilla

Glömde. Det sköna med renodlade bloggar är att man vet vad man får när man går dit. Läser man en inredningsblogg så får man det. Matblogg likaså. Älskar temabloggar som den här - tycker er idé är helt grym! Sedan finns vi andra som inte lyckas bestämma oss... Jag är inte bara mamma, jag är författarwannabe, student, friskismotionär osv osv. Allt bloggar jag om... :)