bloggkommentatorerna

Maria Nova
Vi har börjat skriva på siten marianova.com som en del av er vet redan. Här kan ni se vad vi håller på med där om ni inte redan har sett. Vi kallar oss Kommentatorerna där och skriver om anat än bara bloggar, men med samma engagemang och ton. Till skillnad från alla märkliga annonsföretag som bara utnyttjar stackars bloggare får man på marianova.com ersättning för varje unik besökare som kommer in på ens sida. Det kan ni läsa mer om här. Alla på sidan delar alltså på annonsintäkterna. Ett sätt att tjäna lite pengar på sitt bloggande som känns mer vettigt än skitannonser. Börja där ni också! Det finns mer möjligheter där om man inte är så teknisk, som redan färdiga kategorier i form av dagbok, blogg, recept, foto, video, vänner (typ som facebook) mm.

Apropå aktivalistan på blogg.se, är det någon mer blogg än vår som brukar ligga där som inte kommer upp nu? Någon som vet? Eller är det bara vi? Vi börjar undra varför, mycket obehagligt.
#1 - A

Ibland verkar det som om de vill ge oss lite mindre bloggar chansen där.... Vi är en hel del som är väldigt aktiva men som bara ibland hamnar där. Så emellanåt försvinner ni lite större därifrån och vi får chansen =) Fast jag vet inte om det är en sån jättehit att ligga där. Får mest kommentarer om att kika in på andras bloggar ;)

#2 - A

Ibland verkar det som om de vill ge oss lite mindre bloggar chansen där.... Vi är en hel del som är väldigt aktiva men som bara ibland hamnar där. Så emellanåt försvinner ni lite större därifrån och vi får chansen =) Fast jag vet inte om det är en sån jättehit att ligga där. Får mest kommentarer om att kika in på andras bloggar ;)

#3 - Anna-Maria

A: Nej, så tror jag inte att det är. Jag har mailat och frågat vilka det är som kommer upp på listan och då är det så här: Alla har chans att komma upp på listan för den baseras inte på besökare utan på antal inlägg och kommentarer. Vi har legat på listan varje dag i två månader och nu helt plötsligt så har vi inte kommit upp på fem dagar. Man anar oråd.

#4 - zeth

Ni kanske inte får lika mycket kommentarer som ni brukar? Det räknas också ju.

#5 - Siri

Måste hålla med ovanstående. Sedan kan det väl bero på att det har varit helg och många därmed kunnat lägga ner mer tid på bloggandet? Eftersom det är så många som vill ta sig in på listan kanske kraven har höjts litegrann... alltså att det krävs än fler besökare och inlägg för att synas.Eller, äsch. Jag har faktiskt ingen aning :)

#6 - Micha

Vem som helst kan alltså börja skriva på den där sidan, och få betalt för det?! Låter ytterst intressant

#7 - Anna-Maria

Zeth: Det ligger folk på listan som inte får en kommentar.

#8 - Stinnepigen

Jag gissar att det har med plattformsbytet att göra (vilket även skulle förklara de små bloggarna som ligger på listan, eftersom de finns kvar på gamla plattformen).Koden i de två platformerna är ju helt olika och det händer alltid oförutsägbara saker när man börjar mecka med sånt.

#9 - Anonym

Då är det bättre att blogga för metrobloggen. Där får man 0,03 per sidvisning och på marianova får man 0,10 per sidvisning. Problemet är bara att på marianova får man det per unik besökare i veckan och på metrobloggen per unik besökare per dag.

#10 - Anonym

oj jag menar 3 öre respektive 10 öre.

#11 - emelia

Lily har tydligen märkt samma sak, hon finns heller inte med på aktiva listan.http://lindaslya.blogg.se/2008/april/jakla-plattformsbyte.html#comment

#12 - L

Varför bryr ni er ens om ifall ni ligger på aktiva-listan????

#13 - emma

Besökte en tjej som låg på aktiva listan, och fann då att honlagt in 17 inlägg på bara någon kort tid, och bland dom så inhöll 15 inlägg EN bild istället för att masa ihop alla till ett inlägg. Det är nog för många såna som tar över aktiva listan :S

#14 - Anonym

Vad menas med unika besökare? Är det ip-adressen? Eller vad? ;)