bloggkommentatorerna

Vem är hon egentligen?
Blondinbella kanske inte är den 17-åring hon framställer sig att vara? I ett av de senaste inläggen skriver hon följande:

"Systemet var det ännu mer kaos. Hatar att det är självbetjäntning, mycket bättre så som det var förut när man hämtade det man skulle ha i kassan."

Vad vet Blondinbella detta? Hon får ju inte handla på systemet själv på minst två år!! När jag började gå på systemet för 8 år sedan, då jag blev 20, handlade jag i en butik med självbetjäning. Då hade den butiken funnits ett tag och jag antar att Stockholm var ännu tidigare än Göteborgsområdet på självbetjäning. För 8 år sedan var Bella 9 år. Var hon på systemet och handlade då? Är hon den enda som ser yngre ut med åren? Skulle inte förvåna mig. Eller så är hon 30 år och wallraffar som 17 årig brat med framgångsrik blogg? Vem vet?

Dessutom är det mycket bättre med självbetjäning! Jag har faktiskt handlat i båda sorter.
Skrattade och ångrade mig
Hohoho (skrockar som jultomten), jag såg dessa bilder och tänkte "hockeyfrilla". Jag blev helt exalterad, trots att jag jobbar varje dag med min skadeglädje för jag vill verkligen inte vara en sån som blir glad när andras tampongsnören blottas. Men sedan lugnade jag ner mig och såg att Stina-Lee bara höll upp löshåret för att visa den perfekta nyansmatchningen. Hon skulle absolut inte visa sin nya frisyr. Nehe, bra för henne.

Usch, vilket ful-inlägg av mig. Jag tycker ju att Stina-Lee är fin och skulle faktiskt inte tycka varken bättre eller sämre om henne om hon inte var lika fin.
Vardagslyx, vardag eller lyx?

Eftersom jag sedan jag var 10 år flitigt har läst tjejtidningar som Frida, VeckoRevyn och Solo har jag naturligtvis snappat upp att det är underbart att unna sig en skönhetsdag. Ett lyxigt hemma-spa är vad varje ung dam behöver för att känna sig flärdfull och harmoniskt sexig. En lördag i månaden är lämplig att avsätta till skumbadspeeling med tända ljus, hårinpackning och ansiktsmasker.

Plikttrogen och hjärntvättad som jag är (samt lite besatt av att vara tjejig som de snyggaste killmagneterna i alla high school-filmer) har jag försökt. Jag har botaniserat på Body shop och jag har tänt ljus. Det har peelats och det har målats naglar. Jag älskar målade naglar och vill ha snygga lila klor varje dag. Jag vill även ha glänsande hår och gör mitt bästa för att lyckas, det är inte det. Men nu kommer själva poängen: jag tycker inte att det är roligt.

Sminka sig är väl ok, men peela, raka, smörja, torka, skölja och låta verka är verkligen inget kul. För mig är det ett jobb, ett återkommande slit. Det är ingen lyx, det är rutin. Detta har Natacha Peyre köpt hem till sitt hemma-spa och det ser fantastiskt ut. Jag blir jätteinspirerad och känner för att köpa hem kräm efter kräm som känns lent och luktar himmelskt. Sedan kommer jag hem en tisdag och orkar inget annat än att ligga i soffan. Och på lördagen när jag verkligen har tid att göra vad jag vill så tänker jag rakt inte sitta blick stilla i timmar medan krämerna verkar och torkar.