bloggkommentatorerna

Hjälp mig
Jag har aldrig varit i New York. Har heller aldrig följt SATC som skulle vara till hjälp just nu. Filmen däremot tycker jag var bra.  Mycket bättre än de avsnitt av serien jag har sett. Jag vill ha hjälp med en sak. Nu är ju Filip och Fredrik i NY. Jag följer deras stalker på 1000apor. Jag har fått idéer om att det är Filip som skriver bloggen. Men det stämmer säkert inte. Eller så är det Jennie Hammar. Nej, det känns som en kille. Skit samma. Det jag vill ha hjälp med är att definiera de olika stadsdelarna på Manhattan i NY. I Göteborg, Mölndal och Kungsbacka vet jag precis  vad de bemedlade och de mindre bemedlade har sin hemvist. Men hur är det i NY. Det jag vet är: Harlem är farligt, i Chinatown bor kineser, SoHo är lite flummigt och yogaaktigt, Upper east side är det det finaste typ som Örgryte i Göteborg? Nej, jag har verkligen ingen koll. Please tell me all about it.
#1 - maria

Saxat från wikipedia: Johan Skugge är en svensk musiker som har spelat i banden Yvonne_(musikgrupp) och Rockmonster, men numera kör solo. Han var tidigare gift med Linda Skugge, men är nu tillsammans med Sahara Hotnights-sångaren Maria Andersson.

Now you know... :)

#2 - Cdot

"Harlem är farligt" suck...Harlem var farligt på 80 talet typ...Harlem är bland det bästa med NY. Jag sulle älska att bo där.

#3 - Nonsensakuten

Jag har aldrig varit i NY men vill bara berätta att jag känner mig en aning upprymd eftersom jag har tvåårsjubileum.
Just idag firar nämligen NONSENSAKUTEN 2 år. Välkommen till en ironisk blogg om media, samhälle, humor, kultur och familjeliv.
Möt Assar Smulhjärna, Robert Mugabe och alla de andra festliga karaktärerna i Nonsensakuten.

#4 - niina

Tycker Örgryte har sunkat ner sig. Dock är husen uppe på berget som har utsikt över motorvägen lovley...Eller läget i alla fall...Ja om man nu gillar spana ut över motorvägen...Jaja..

#5 - Emilia

Hallå, Linda Skugge ska skilja sig! http://nyheter24.se/noje/kandisar/149101-linda-skugge-nyskiljd-och

#6 - Tess

Haha, vad kul, jag känner samma sak för Göteborg. Ni får gärna lägga upp en göteborgs guide. kram Tess

#7 - Lisa

Harlem/East Harlem - Ga inte ut efter 7, speciellt om du ar vit. ett nytt trend omrade hor jag, men kan inte halla med om det.. inget skamt omrade. vem fan kalla det trendigt? vad ar trendigt?

Upper East Side/West - Gossip Girl aktigt. Valdigt fint stadat och dyrt, men det finns ocksa delar som inte ar sa fint ju langre ut man kommer till vattnet.

Midtown - turistigt. Man ska inte ga dar sjalv pa kvallarna. Manga hemlosa och konstiga typer som vandrar omkring. Kul att va dar forsta 4 ggr men sen vill man aldrig mer dit.. alldeles for mycket.

Murray Hill - Ett omrade dar alla college kids hanger med pappas pengar. Stora lagenhets hus och massor utav sportsbars. Mest folk omrking 25-35 ar. Men finns ocksa en finare del runt lex och park. Men generellt ar det valdigt ungt, alla ser likadana ut.

Chelsea - lite bogigt sadar. Fina byggnader inte sa mycket restauranger och barer, mer video butiker of that kind......

Union Square - Harligt omrade pa sommaren. Nastan som "plattan" i sthlm. Mycket street vendors och folk som upptrader.

East village - mycket ungt.. manga som vill va rockiga men ser ut som muppar. men ocksa valdigt harlig stammning pa sommaren.. mycket live bands spelningar och barer.

West Village - fint och putti nuttigt. Tyst och mys pys.. dyrt som fan for att kunna hyra ett stadskap.

Soho - alla ser ut som en sak. valdigt predictable.. turistigt. Allt ser valdigt paklistrat. Manga som bor i soho har nya pengar.. loft folk i ung alder 35-45.

Nolita - (dar jag bor) mycket harlig stadsdel.. har bor folk som har bott har i over 40 ar som fortfarande har rad med det. mysigt omrade, putti nuttigt som i west village. men gossip invasionen vaxer... och jag gillar det inte... =( men en salange ar det cool!

Lower East Side - Borja stadas upp mer och mer! Mycket ungt folk som ser rockiga ut, tajta jeans killar som ser skit nodiga ut. coolt barhang..

Tribeca - Familjj och Barn. punkt slut.

Little Italy/China Town - pasta och fejk vaskor. och nudlar.

Financial - tycker namnet beskriver omradet ratt sa bra.

New York ar en enda stor FEST

Tack for mig =)

#8 - Maja.

underbaraste med hela nyc, union square! mysigare ställe får man leta efter

#9 - Malin

varför skulle det vara det? :S:S men jävligt kul vore det

#10 - Elena

Jag tror att Micke Svensson skriver stalker-bloggen!

#11 - Hanna

Min fantastiska teori! "jag" är pål hollender. han har ju varit inslagsproducent för filip och fredrik innan, så känns logiskt. dessutom får han tre bildträffar på stureplan. (http://www.1000apor.se/blogs/filipfredrik/slutsats#comments) Får jag Nobelpriset nu?