bloggkommentatorerna

Falsk marknadsföring
Är det bara jag som blir jättesugen på att läsa Amanda Bergs blogg efter att ha läst The Critics svidande recension? Recensionen är flera veckor gammal, men jag hamnade där av en slump och blev så intresserad av vad som har hänt med Smögen-Amanda på sista tiden. Herregud! En avdankad exmodell på dekis! Det är klubbhäng, bakisångest, vikthets, drinkpimplande och identitetskris i en enda stor röra. Enligt The Critics. Inte helt sant enligt mig. Amanda fyller snart 20 och har precis flyttat till stan och hittat krogsvängen. Hon blir för full, skärper till sig och dricker vatten några kvällar, röker, käkar pizza, funderar på att börja käka sunt, dricker likör 43 med mjölk, har ångest och tänker ta tag i sitt liv, förbereder klubbkvällar och umgås med kompisar. Amanda verkar vara en ganska normal tonåring som för tillfället har ett ovanligt fritt och roligt jobb. Således är bloggen inte alls så extrem och spännande som recensionen utmålar den. Det var ju lite synd. Men det är ju bra för Amanda om hon mår bra. Så här skrev hon häromdagen om kritiken hon får av gamla trogna läsare som tycker att hon har förändrats till det sämre: För ett år sedan levde jag ett förbannat trist liv framför en jävla dator på en jävla ö mitt ute i freaking havet. Nu har jag i alla fall roligt, och det är jag glad för. Haha! Go girl. Var sak har sin tid.
#1 - Emma says style, love &amp

Haha näe jag håller inte heller riktigt med i the critics beskrivning av henne. Det lät lite väl spännande för att vara sant ;)

#2 - Leah

Men det är ju precis sådär ni gör, nästan hela tiden. Överdriver...

Svar: Hej damer!

Josefine (som skrivit recensionen) här. Det är jättekul att höra era tankar om Amandas blogg. Jag håller med Elin Linnea, Ulrika och Rebecca.

Jag läste Amandas blogg förr i tiden. Hon var en riktig liten fashionista med inspirerande stil. Självfallet borde hon hållit fast vid det, och byggt vidare på allt hon hade på g, så kanske det hade blivit till något större.

Jag hoppas f.ö. att jag inte gjorde Amanda upprörd. Men hon är säkert medveten om att man utsätts för "tyckande" när man har (hade) en stor publik som hon.

Man kanske ska ta och släppa fram sin egen sida till recension? Den har självfallet också brister, som i princip alla bloggar har.

Vad tycker ni? Några kommentarer om det?

Mvh

Josefine /
The Critics red.
Stilindex.se
Mia

#3 - Elin Linnea

men som dom nämnde var hon ju väldigt lovande ett tag och hade massa projekt och sammarbet pågående och på g. När man inte ens gått gymnasiet kanske man inte ska festa bort en sådan möjlighet.

#4 - Ulrika

Tycker nog också att hon sumpade en bra chans...

#5 - Rebecca

Recensionen är väldigt överdriven, även om kvalitén på Amandas blogg knappast kan jämföras med den modeblogg som den en gång var. Hon var trots allt en väldigt ambitiös modebloggare en gång i tiden, något man knappast kan kalla henne nu. Men som hon säger, hon satt och hade tråkigt på en ö och tro fan att hon inte hade något bättre för sig än att blogga då.

Det känns lite som att hon har sumpat en god chans till att bli någon inom modevärlden, men vem vet vad som rör sig i hennes huvud, hon kanske inte ens vill jobba med mode längre? Synd bara att hon inte har någon utbildning att vila tillbaka på.