bloggkommentatorerna

Den stora frågan
Nemos förhållandebråk ger upphov till en intressant diskussion tycker jag. Bör man ta hänsyn till sin partners önskemål om ens utseende? Är det skillnad på om det handlar om val av typ skor eller om det är fråga om ett skönhetsingrepp? Har man rätt att ens önska hur ens partner ska klä sig, sminka sig, operera sig? Har Nemo en poäng i det han skriver, att det är konstigt att hans flickvän vill göra sig snyggare inför andra (som han menar att hon gör eftersom hon väljer att förstora läpparna eftersom idealet är sånt nu) och fulare inför honom (eftersom han inte tycker förstorade läppar är snyggt). Det är svåra frågor ju! Jag kände spontant när jag läste Nemos inlägg att jag höll med honom. Men om jag tänker att det handlar om tjejens kläder så tycker jag ju att han inte ska hålla på och lägga sig i. Och om det hade varit fråga om tvärtom: att flickvännen ville sluta spruta in gegga i läpparna och Nemo motsatte sig så hade jag ju tyckt att han var fruktansvärd. Kanske har man inte ens någon rätt att önska? Fast jag lägger ju mig i hur min man klär sig liksom.
Minnen
Alex beskriver hur han minns dödsbeskedet efter mordet på Olof Palme. Det kunde varit min historia, förutom att jag bara var knappt sex år och inte visste vem Olof Palme var. Men jag satt också och väntade på Godmorgon Sverige och hämtade mamma när inte barnprogrammen började. Det verkar vara ett oerhört vanligt minne från den där dagen för 25 år sedan. Läs Alex kommentarer. Nästan varenda kotte som var barn då kommer ihåg samma sak. Hur skulle det vara nu, om liknande sak hände? För det första skulle informationen nå fram mycket snabbare såklart. Och för det andra så hade inte ALLA satt på exakt samma tv-program på lördagsmorgonen. Varför tittade alla barn på Godmorgon Sverige? Shit vilket magert utbud man hade när det gällde kultur och nöjen på 80-talet.
Den stora frågan

Nemos förhållandebråk ger upphov till en intressant diskussion tycker jag. Bör man ta hänsyn till sin partners önskemål om ens utseende? Är det skillnad på om det handlar om val av typ skor eller om det är fråga om ett skönhetsingrepp? Har man rätt att ens önska hur ens partner ska klä sig, sminka sig, operera sig? Har Nemo en poäng i det han skriver, att det är konstigt att hans flickvän vill göra sig snyggare inför andra (som han menar att hon gör eftersom hon väljer att förstora läpparna eftersom idealet är sånt nu) och fulare inför honom (eftersom han inte tycker förstorade läppar är snyggt).

Det är svåra frågor ju! Jag kände spontant när jag läste Nemos inlägg att jag höll med honom. Men om jag tänker att det handlar om tjejens kläder så tycker jag ju att han inte ska hålla på och lägga sig i. Och om det hade varit fråga om tvärtom: att flickvännen ville sluta spruta in gegga i läpparna och Nemo motsatte sig så hade jag ju tyckt att han var fruktansvärd.

Kanske har man inte ens någon rätt att önska? Fast jag lägger ju mig i hur min man klär sig liksom.