bloggkommentatorerna

Navelskåderi
Oj vad Katrin analyserar sitt eget välbefinnande. Värre än en tonåring håller hon på, trots att hon är en extremt busy affärskvinna och mor. Än mår hon dåligt, än mår hon bra. Kan det vara manodepressivitet eller vitaminbrist eller bara pms? Kan det vara stress på jobbet varvat med semester på landet som orsakar svängningarna? Det mesta är möjligt. Manodepressivitet låter i och för sig inte troligt, för topparna och dalarna avlöser vanligtvis varandra inte så tätt som Katrin beskriver. Men det andra som hon funderar på är möjligt. Allvarligt, är det så jäkla viktigt egentligen? Ibland mår man bra, ibland sämre. Det är livet för de flesta. Det är nog inget allvarligt om det skiftar från en dag till en annan. Jag tror att Katrin gräver i detta bara för att ha något att skriva.
#1 - J

Nu har jag inte läst Katrins inlägg, men bipolär/manodepression kan svänga väldigt tätt också, finns olika typer =) Däremot har jag alltid tänkt på henne som en ADHD-person... där är det svängar hit å dit upp å ner och kan vara svårt skilja från bipolär faktiskt =)

Svar: Ja, jag känner igen mig rätt mycket i henne just när det kommer till humöret, att prata först tänka sen, grova skämt, pendlande tvärsäkra åsikter osv, och jag har just ADHD med bipolära drag. Sedan vet man ju inte hur hon är på riktigt, det kanske är en helt annan människa. Och det krävs lite mer för att få diagnosen, t.ex koncentrationssvårigheter, impulsivitet, hyperaktivitet, svårt att börja och avsluta uppgifter, svårt att passa tider, svårt med förändringar och att hålla iordning i hemmet (ja, det är ju en mängd andra kriterier också givetvis). De flesta passar ju in på en eller flera diagnoser, men det är inte förrän man "lider" av det och att det är ett stort problem i vardagen som det kan kallas för ADHD eller något annat.
Kattis