bloggkommentatorerna

Drömmer om beröm
Amir får frågan av en läsare om att han inte tröttnar på allt beröm om hur smal han har blivit. Läsaren skriver att till slut blir det väl som att man tänker "jaja, jag vet att jag är smal och snygg nu". Amir svarar att det faktiskt inte är så. Han skriver att han har varit överviktig i hela sitt liv och hans självbild är att han är tjock. Även om han märker på kläderna att han har gått ner 23 kilo så ser han inte det i spegeln. Därför är berömmet jätteviktigt för honom. Han tror inte han hade orkat utan allt stöd. Jag tänker att det där berömmet snarare är beroendeframkallande. Den dagen det slutar komma positiva kommentarer så är det lätt att hamna i panik och undra varför man inte duger. Det där är jättesvårt, för det är både fint, roligt och inspirerande med beröm, men det kan också tippa över och jagandet efter bekräftelse blir destruktivt. Hoppas inte det blir så för Amir. Han bör jobba med självbilden nu när han börjar bli färdig med viktminskningen.
Drömmer om beröm

Amir får frågan av en läsare om att han inte tröttnar på allt beröm om hur smal han har blivit. Läsaren skriver att till slut blir det väl som att man tänker "jaja, jag vet att jag är smal och snygg nu".

Amir svarar att det faktiskt inte är så. Han skriver att han har varit överviktig i hela sitt liv och hans självbild är att han är tjock. Även om han märker på kläderna att han har gått ner 23 kilo så ser han inte det i spegeln. Därför är berömmet jätteviktigt för honom. Han tror inte han hade orkat utan allt stöd.

Jag tänker att det där berömmet snarare är beroendeframkallande. Den dagen det slutar komma positiva kommentarer så är det lätt att hamna i panik och undra varför man inte duger. Det där är jättesvårt, för det är både fint, roligt och inspirerande med beröm, men det kan också tippa över och jagandet efter bekräftelse blir destruktivt. Hoppas inte det blir så för Amir. Han bör jobba med självbilden nu när han börjar bli färdig med viktminskningen.

Kolla här då
Fy fan vad jag har skrattat idag. Det började här. En stackare missförstod ironin och trodde det var allvar. Sånt händer. Det är lite roligt för alla andra, men sånt händer. Det extra roliga i det här fallet är att personen inte ger sig. Hon framhärdar att hon inte har missat någon ironi eftersom det inte fanns någon. Och så är hon så självbelåten också, eftersom hon minsann är politiskt aktiv. Och är man inte det så bör man inte uttala sig överhuvudtaget, tycker Eva. Gissningsvis är det inte för yttrandefrihet hon arbetar. Fotbollsfrun hade uppenbarligen också roligt åt det här för hon kunde inte låta bli att fortsätta retas. Taskigt, men så är det. Fattar man inte ironi så blir läxan dyr.