bloggkommentatorerna

Kissie om lättklädda män
Kissie diskuterar också bara bröst på stranden. Hon tycker det är helt ok att sola utan överdel och hon reflekterar över en sak: Sen känns det som att det är mer OK när unga tjejer går topless än när äldre kvinnor gör det. Den oskrivna regeln verkar ju inte gälla män.. Unga killar går i långa badshorts, och ju äldre/ fetare männen blir ju mindre blir deras badkalsonger.. Konstigt va? Haha! Det är faktiskt sant. Men det beror nog på att när de äldre herrarna var unga, på typ 60-70-talet, då var badbyxor av y-frontsmodell modernt. Och alla vet att man (kanske framförallt män) gärna fortsätter att klä sig ungefär så som man gjorde när man var ung. Alltså har äldre män fortfarande gärna små badbyxor på stranden. Det är ganska praktiskt också, att slippa massa prasslande tyg som klibbar fast vid låren. Äldre, otrendmedvetna män tycker väl att det är rimligt att vara lättklädd när de ska sola istället för att gå runt med shorts som nästan går till knäna. Och samtidigt var bikinis var inte riktigt lika snålt tilltagna då som de är nuförtiden. Kanske är det därför äldre kvinnor har mer på sig än männen på stranden? Enligt min första teori borde det vara så. Men jag tror tyvärr att anledningen till att äldre damer gärna går med heltäckande baddräkt hellre än topless eller i trekantsbikini är att kvinnor är mer stukade av skönhetsidealen än vad män är. Äldre kvinnors kroppar ska inte synas. Många kvinnor som passerat medelåldern skäms helt enkelt över hur de ser ut (det gör ju kvinnor i alla åldrar, men många skäms just över att åldern tagit ut sin rätt). Kissie verkar ju också vara inne på detta, men jag kan inte uttyda om hon tycker det är rimligt att det anses mer ok att visa brösten om man är ung.
Kissie om lättklädda män

Kissie diskuterar också bara bröst på stranden. Hon tycker det är helt ok att sola utan överdel och hon reflekterar över en sak:

Sen känns det som att det är mer OK när unga tjejer går topless än när äldre kvinnor gör det. Den oskrivna regeln verkar ju inte gälla män.. Unga killar går i långa badshorts, och ju äldre/ fetare männen blir ju mindre blir deras badkalsonger.. Konstigt va?

Haha! Det är faktiskt sant. Men det beror nog på att när de äldre herrarna var unga, på typ 60-70-talet, då var badbyxor av y-frontsmodell modernt. Och alla vet att man (kanske framförallt män) gärna fortsätter att klä sig ungefär så som man gjorde när man var ung. Alltså har äldre män fortfarande gärna små badbyxor på stranden. Det är ganska praktiskt också, att slippa massa prasslande tyg som klibbar fast vid låren. Äldre, otrendmedvetna män tycker väl att det är rimligt att vara lättklädd när de ska sola istället för att gå runt med shorts som nästan går till knäna.

Och samtidigt var bikinis var inte riktigt lika snålt tilltagna då som de är nuförtiden. Kanske är det därför äldre kvinnor har mer på sig än männen på stranden? Enligt min första teori borde det vara så. Men jag tror tyvärr att anledningen till att äldre damer gärna går med heltäckande baddräkt hellre än topless eller i trekantsbikini är att kvinnor är mer stukade av skönhetsidealen än vad män är. Äldre kvinnors kroppar ska inte synas. Många kvinnor som passerat medelåldern skäms helt enkelt över hur de ser ut (det gör ju kvinnor i alla åldrar, men många skäms just över att åldern tagit ut sin rätt).

Kissie verkar ju också vara inne på detta, men jag kan inte uttyda om hon tycker det är rimligt att det anses mer ok att visa brösten om man är ung.

Vadär privat?
Nu är jag nyfiken på er åsikt. Vad tycker ni om det här inlägget hos Blondinbella? Tycker ni att det går ihop med hennes Egoboost-åsikter? Funkar det att förmedla självförtroendepepp och hålla i Size me-kampanjer när man vacklar mellan att raka snippan varje dag och att vaxa den någon gång i månaden? Jag vet inte vad jag tycker. (Tänker att det låter hysteriskt att raka och irritera där nere varenda dag, men samtidigt vad är skillnaden mot att sminka sig varje dag? Det gör jag. Men jag har aldrig sagt att jag älskar mig själv heller.) Men jag tycker det är märkligt att hon skriver ett sånt här reklaminlägg. Varför gör hon det? Är det värt att tala om för allmänheten hur ens underliv ser ut, bara för att få en vaxning gratis? Eller tänker hon längre än så? (Jaja, hon vill ha uppmärksamhet, den grejen har vi fattat nu. Men hon kanske har ännu fler baktankar.) Tänker hon att hon vill ha igång en debatt om just kroppsbehåring?