bloggkommentatorerna

Respons på påhopp
Intressant diskussion under det här inlägget om Kissie vs Blondinbella. Kissie attackerar (för tusende gången) Bellas kropp och ohälsosamma livsstil. Bella besvarar (för första gången, mig veterligen) påhoppen. Hon skriver att det inte är ok att skriva så elakt om andras utseende, som Kissie gör, och att hon kanske lider av BDD. En störning då man tror att man är onormalt ful. Jag har många gånger blivit förvånad över hur höga kvar bloggläsare ställer på bloggares förmåga att sätta sig över påhopp. De ska helst inte bemöta kritiken alls, och om de gör det måste de vara trevliga. Aldrig sjunka så lågt som den som mobbar. Jag tycker det är omänskligt att begära att alla alltid ska vända andra kinden till. Enligt flera av er är det här fel av Bella att hobbydiagnosticera en annan människa. Någon svarar att det inte är värre att sätta en psykisk diagnos på någon, än en fysisk. Det håller jag inte riktigt med om eftersom det brukar finnas en ond avsikt i att diagnosticera någon som psykiskt störd, och därmed avfärda dess åsikter totalt. Men allvarligt, jag hade förstått Bella om hon så hade kallat Kissie för sinnessjuk subba också. Kissie har gått för långt i sin kroppsmobbning mot Bella.
Den gravida som ingen klappade
Sånt här händer bara nyförlösta kvinnor. Herregud. Komma och pilla på brösten utan att ha blivit ombedd! I dessa sammanhang hör man alltid också att gravida kvinnor är allmängods, och att vilt främmande människor ideligen kommer fram och klappar på magen. Detta har hänt er också va? Även alla vänner och bekanta, och till och med fiender kommer och smeker magen och ler maniskt? Händer er hela tiden? Det är en allmän sanning som brukar räknas som den främsta nackdelen med att vara gravid. Det sjuka är att det aldrig har hänt mig. Jag har ändå varit gravid två gånger och ingen av gångerna varit isolerade och sängliggande. En gång under dessa 18 månader klappade en mig på magen, och det var en rar människa jag känner. (Inget jag blev det minsta upprörd över, kan tilläggas.) Jag är genuint intresserad av varför det är så. Sänder jag ut särskilda signaler? För jag är inte särskilt kramig av mig. Men alla de som berättar att de avskyr klappande och smekande då? De om några borde ju sända ut ovilliga signaler? Eller?
Respons på påhopp

Intressant diskussion under det här inlägget om Kissie vs Blondinbella. Kissie attackerar (för tusende gången) Bellas kropp och ohälsosamma livsstil. Bella besvarar (för första gången, mig veterligen) påhoppen. Hon skriver att det inte är ok att skriva så elakt om andras utseende, som Kissie gör, och att hon kanske lider av BDD. En störning då man tror att man är onormalt ful.

Jag har många gånger blivit förvånad över hur höga kvar bloggläsare ställer på bloggares förmåga att sätta sig över påhopp. De ska helst inte bemöta kritiken alls, och om de gör det måste de vara trevliga. Aldrig sjunka så lågt som den som mobbar. Jag tycker det är omänskligt att begära att alla alltid ska vända andra kinden till.

Enligt flera av er är det här fel av Bella att hobbydiagnosticera en annan människa. Någon svarar att det inte är värre att sätta en psykisk diagnos på någon, än en fysisk. Det håller jag inte riktigt med om eftersom det brukar finnas en ond avsikt i att diagnosticera någon som psykiskt störd, och därmed avfärda dess åsikter totalt.

Men allvarligt, jag hade förstått Bella om hon så hade kallat Kissie för sinnessjuk subba också. Kissie har gått för långt i sin kroppsmobbning mot Bella.