bloggkommentatorerna

Sanningen
Falsksanning har skrivit ett inlägg om det här svaret hos Katrin. Precis som om det skulle vara något uppseendeväckande? Finns det folk som fortfarande tror att man kan gå ner i vikt utan att behöva anstränga sig? För att bli av med fett på kroppen så måste man äta lite, mindre än vad man gör av med, även om man äter LCHF, och när man bara har 3 kg kvar så är det inte mycket man kan äta och man måste gå delvis hungrig. Katrin säger sanningen, men bara för att hon säger sanningen betyder inte det att man måste följa den. Jo, om man vill vara utan fett på kroppen, plåga sig själv och inte njuta av god mat. Så här skriver Katrin: "Ditt bästa tips att gå ner de stenhårda 3 kg som är kvar? Sitter som berget… Sluta ät. Typ. Tänk att du äter för att överleva inte för att bli mätt. Du lagar inte mat utan du pillar i dig lite ost och en kycklingklubba. Lagar du mat till din familj så räknar du inte med dig själv utan du äter det som blir över i kastrullen. Sorry, mate men att bli av med de tre sista är inget som din kropp vill utan något som du tvingar den att göra. Det kan inte göras genom att käka tre mål om dagen och vara mätt."
#1 - Lady Dahmer // postpatriarkal

behöver man gå ner tre kilo så behöver man inte gå ner alls.

Svar: Exakt LD!! Tre kilo är verkligen ingenting att bråka om och om det är det så kanske det snarare är sitt huvud man ska bråka med i så fall. Lätt att säga, kanske, men det är faktiskt så.
I

#2 - Elina

Jag behöver gå ner tre kilo, alla mina byxor sitter för tight i midjan. I vissa fall är tre kilo jobbigt och står faktiskt i vägen för lyckan, speciellt min plånboks lycka för jag vill inte köpa en ny garderob för ett par ynka kilo!!

Svar: Fair enough, jag ser problemet där. Känns väl ändå fel att ändra sin kropp efter kläder, och inte omvänd? Men fattar att du inte vill lägga pengar du inte har på det.
I

#3 - Alan

Harry Potter-stjärnan Emma Watson helt n*ken - GossipGuy.se

Svar: Varför i helvete censurerar du ordet naken? Varför i helvete spammar du på den här sidan? Det är mest kvinnor som läser här, pucko. Och varför matar jag trollen?
bla

#4 - Helena

Jag tänkte precis samma sak om hennes svar, herregud äntligen någon som säger sanningen! Sen tycks väl en del ha vant sig vid att aldrig äta sig helt mätta, såg ni niotillfems middag/lunch häromdagen? Typ bara kokta grönsaker. Fast jag skiljer mig väl lite från er som kommenterat här, tycker absolut att det kan vara värt det ;). Inte alltid, men visst fan kan det vara värt det för att få se helt perfekt ut ibland. Tillfällen får man väl välja utifrån sig själv...

I sommar ska jag till ibiza med vänner, hur kul vore det inte att få känns sig nästan perfekt där? Fast man får såklart se till att man inte är såpass utsvulten att det påverkar ens ork... Och räkna med att gå upp några kilon lagom till hemresan av alla drinkar och god mat när man väl är där ;). Lite uppochner får mitt liv gärna vara, speciellt om jag själv kan välja när det ska ske!

Svar: Vilken sandra diskussion det blev ;). Jag tror absolut inte att hon inte blev mätt av det och svälter sig själv, snarare att det är så verkligheten ser ut. Att de som är väldigt smala har något i huvudet/magen/generna som gör de mätta/nöjda på mindre. Och att det är väldigt bra när folk är öppna med det, att det är så de lever och inte som andra säger att de äter chips varje dag men ser ut så där. För det är inte sant. Eller ja, om det handlar om max 2 chips och resten bara kokta grönsaker då.
Man kan hantera mer sanning än vad man tror, men att tro att andra kan moffa i sig vad som helst och sitta i soffan men se ut som modeller ändå är ju bara deprimerande.
Snabbmakaroner

#5 - Majsan

Och att öka på träningen är inget altrnativ eller? Svält är en den enda vägen till att bli av med kilon. Härligt att lyfta fram den "sanningen"!

Svar: Tycker Clara tog upp den poängen ganska bra http://www.underbaraclaras.com/clara-reflekterar/tankar-over-en-frukost/
I

#6 - Cecilia

Jag har en annorlunda syn på det hela än Katrin (och många andra). Strunta i vågen, börja stryketräna och bygg en fantastisk stark och hälsosam kropp. Den kroppen kommer att väga mer än en LCHF svältfödd kropp men den kommer att vara så mycket starkare och sundare genom hela livet!

För några år sedan vägde jag 48 kg till mina 170 cm genom svält men gick sedan succesivt upp till cirka 68 kg, för mig har nu fettet runnit av och ersatts av muskler genom en hälsosam kost där jag tillåter allt i måttliga mängder (dock skeptisk till sötningsmedel och e-ämnen) kombinerat med konditions och styrketräning (fria vikter på gym). Jag har aldrig varit så nöjd som nu vilket är ca 59 kg till 170 cm. Huvudvärk, ryggont, knäproblem osv har försvunnit i takt med att musklerna blivit starkare och kroppen får jobba.

TRÄNA TRÄNA TRÄNA ;D

Svar: Självklart Jennifer var det Katrins svält-LCHF jag syftade på men rent överlag tror jag det bästa för kroppen är att inte utesluta något utan att träna hårt istället. Sen kanske det är så att alla inte har tid att träna 6 dagar i veckan med styrkepass på 1 h och kondition 1 h så då kanske man behöver hjälpa till med en diet också. Men att enbart hänge sig åt en diet och kanske tre "pw´s" i veckan och vänta på mirakel gör bara folk besvikna...

Sen kan det vara bra att skänka en tanke åt att det i långa loppet faktiskt inte finns några studier på hur LCHF påverkar kroppen på lång sikt eftersom det är en så pass "ny" diet. Som de sa i nyhetsmorgon här om dagen, om 30 år kanske man tänker "Herregud hur kunde de utsätta sig för det där?" ELLER så är det allmänt vedertaget som kost. Vem vet? Jag kör mitt race som jag mår bra av i alla fall ;)
Cecilia

#7 - Lolota

LCHF framställs ju som den ultimata smalmetoden och när Katrin säger att hon äter två små mål om dagen så blir man övertygad om att LCHF inte är en sensation. Om jag åt två nävar godis om dagen skulle jag också vara smal. LCHF är inget annat än falsk marknadsföring och dessutom en sjuk diet.

Svar: Du fattar att du med ditt inlgg pissar alla som förändrat sina liv (till det positiva) med LCHF i ansiktet nu, va?

Jag tycker folk ska sluta tycka till om saker de inte har en aning om. Jag har fått sänkt kolesterol, minskat sockersug, minskade gaser i magen av LCHF. Och det är en droppe i havet jämfört med alla andra hälsovinster som folk upplever av LCHF.

Jag vill höra dig motivera varför LCHF är en "sjuk" diet.
Cecilia