bloggkommentatorerna

Bella och guldet
Den här veckan har jag inte bara fått reda på att Blondinbella tydligen har haft ett riskabelt förhållande till alkohol, då hon under en period sövde sig själv med vin. Jag har också fått reda på att hon mottar minst 250 mail om dagen, varav hon vidarebefordrar 50 stycken till Bris, eftersom avsändarna är så upprivna. Och att hon därför försöker starta upp ett privat Bris. Helt nytt för mig. Någon annan som hört talas om detta? Och så blir allt hon rör vid guld... Fast intervjun gjordes kanske innan turnén lades ner. Nu låter jag negativ och dryg, det känner jag själv. Men Bellas nya grej är att berätta i intervjuer och på föreläsningar att hon ljuger sig till framgång. Så det är ganska väntat att folk i fortsättningen kommer ifrågasätta hennes uttalanden.
Bella och guldet

Den här veckan har jag inte bara fått reda på att Blondinbella tydligen har haft ett riskabelt förhållande till alkohol, då hon under en period sövde sig själv med vin. Jag har också fått reda på att hon mottar minst 250 mail om dagen, varav hon vidarebefordrar 50 stycken till Bris, eftersom avsändarna är så upprivna. Och att hon därför försöker starta upp ett privat Bris. Helt nytt för mig. Någon annan som hört talas om detta?

Och så blir allt hon rör vid guld... Fast intervjun gjordes kanske innan turnén lades ner.

Nu låter jag negativ och dryg, det känner jag själv. Men Bellas nya grej är att berätta i intervjuer och på föreläsningar att hon ljuger sig till framgång. Så det är ganska väntat att folk i fortsättningen kommer ifrågasätta hennes uttalanden.

Egoinaär sur
Egoina har haft ett litet bråk med sina läsare. Älskar det! Älskar faktiskt alltid när bloggare får nog och ryter ifrån. En del tycker att det är onödigt och att det skapar dålig stämning och piskar upp ännu mer, eller i alla fall att det inte leder till bättring. Allt det där skiter jag i. Jag älskar när bloggare visar äkta känslor. (Ironiskt eftersom jag själv sällan gör det). I korthet: - Egoina är stolt över en del saker hon uträttat i livet. Bland annat att hon klarat sig utan bidragstagande. - Några (få, ska tilläggas) blir provocerade av det och ifrågasätter sanningshalten. De påpekar att CSN är bidrag, och barnbidraget får alla. - Egoina svarar att hon inte är beviljad CSN eftersom hon tjänar "för mycket" på sitt företag. Och att hon inte fick barnbidraget utan att det gick till hennes mamma. - Egoina förtydligar också att det inte är något fel med att ta emot bidrag om man behöver det. Men hon är stolt över att hon inte har behövt det. Inte minst eftersom hennes familj var bidragsberoende när hon var liten. Här måste jag bara flika in vad jag tycker: att det är förbannat tråkigt att en del har så dålig självkänsla att de tar en sån sak personligt. Att de ser det som provocerande och ett hån att någon nöjt deklarerar att de arbetat i stället för att ha blivit försörjd av någon annan. Men det är väl så att de som är beroende av bidrag vet att det inte är något eftersträvansvärt. Och just därför är det hånfullt att säga det. Sedan är diskussionen om barnbidraget bara löjlig. Alla barn får barnbidrag. Om man inte tar emot det så kommer staten och kastar det efter en. Därefter kommer sista punkten. - Egoina erkänner att hon är sur på läsarna (de få som ifrågasatte henne, får vi väl anta). Hon erkänner att hon känner sig begränsad av läsarnas reaktioner, och att hon anpassar sitt bloggande utefter det. Det tror jag alla bloggare med en relativt stor läsarskara gör. På gott och ont, man kan inte vräka ur sig vad som helst när man är offentlig. Men visst är det tråkigt när humorn och personligheten utplånas. Nu bestämmer sig Egoina i alla fall för att strunta i reaktionerna, för "haters gonna hate". Vi får se hur det går.