bloggkommentatorerna

Sommarpratare
Det blev tre kända bloggare som skall sommarprata. Gynning, Gidlund och Kling. Nu när jag har börjat att lyssna på podcasts så kommer jag nog att lyssna på de flesta av sommarpraten. Tidigare har det bara varit de jag verkligen ha velat lyssna på som Underbara Claras, Hanna Hellqvists, Alex Schulmans och Ginas. Jag kan tänka mig att en del kändisar blir jävligt bittra varje gång de inte blir tillfrågade. Men varför? För att kvalificera sig som sommarpratare så måste man ha något extra att dela med sig av. Det räcker inte med att man är känd eller är en offentlig person. Man måste ha en historia att berätta som människor kan känna igen sig i och som är gripande och privat. Sen måste man vara en intressant personlighet också och inte bara någon som syns i media. Det är ju inte hur känd du är som kvalificerar dig till att sommarprata. Många okända människor har förmodligen väldigt mycket mer intressanta sommarprat på lager men det behövs ett kändisskap för att få till den där extra dimensionen av intresse för pratet. Vem skulle ni vilja höra sommarprata?
#1 - Johanna

Thåström! Skulle vara intressant att få höra om Ebba Grön-tiden och senare solokarriär.

Svar: Haha, det kanske är sant! Han är ju så nära Gud man kan komma i min bok, så det kanske är bäst att han förblir lite hemlig.
nina

#2 - Sofia

Just det, hade glömt bort att Schibbye och Persson skulle sommarprata, det ser jag fram emot. Det stod att de t o m förberedde sitt sommarprogram när de satt fängslade i Etiopien, det är tungt!!

Svar: Självupptagna? Ha ha ha, jaa du.. Man kan nog kanske kosta på sig att vara lite självupptagen efter att ha genomgått en sån sak. Och kommunist är inget skällsord i min värld.
Anna

#3 - Sandra på Stökboet

Jag skulle vilja höra till exempel Liv Strömquist, Maria Sveland och Katrine Kielos... Så gissa om jag är sjukt nöjd nu då ;)

Den här sommaren hoppas jag att mina barn ska låta mig ligga i hängmattan, dricka lemonad och lyssna på radio samtidigt som de små liven leker stillsamt och lugnt i trädgården. Inte så överhängande chans att det blir så, men man vet aldrig...

Svar: Åh, håller med så mycket om alla de tre! Nanna Johansson vill jag också höra, när vi ändå är inne på det spåret.

Jag skulle gärna höra Kissie, också. Jag är väldigt nyfiken på om hon är smart och rolig, jag tror nämligen att hon kan vara det. Sandra Beijer skulle vara kul att höra också.
Robin

#4 - Zara

Henrik Schyffert (Han kanske redan sommarpratat?) vore kul. Är skitnöjd över Liv Strömguist och Jonas Gardell, kan bli hur bra som helst!

Svar: Schyfferts genomironiska sommarprat -93 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=3903750
Johanna

#5 - linnea

Jag älskar sommarpratarna men de två absolut bästa från förra året var inga kändisar. Den ena, Ulf Ellervik, professor i bioogranisk kemi. Den andra, som var min absoluta favorit, Trita Parsi, statsvetare och Iran-expert. Så precis som du säger, de som inte är kända inom nöjesmedia kan vara precis lika intressanta, om inte mer! Vet inte vem jag skulle önska, men ser väldigt mycket framemot Jonas Gardell!

Svar: Ja, när jag läste på sr:s hemsida så sade Elin Kling att hon skulle ha med en legend som avslöjat receptet på dunderhonung. Det låter inte direkt intressant i mina öron och tror att hon kommer att vara väldigt opersonlig. Däremot vill jag absolut lyssna på den franska ambassadören i Sveriges sommarprat! Verkar spännande.
Anna