bloggkommentatorerna

Malins hemlighet
Ja, Malin Wollins historia kom alltså idag hem i tidningen idag och jag ska inte förneka att jag kastade mig över den. Nej, jag tänker inte fotografera texten från Mama. Det bär mig emot. Det är svårt nog för tidningarna i dagens läge. Dubbelmoral kanske, eftersom jag nu ändå berättar "hemligheten", men sån är jag. I korta drag så mådde såklart Malin inte särskilt bra under graviditeten, med tanke på att hon förlorat ett barn i nittonde veckan något år tidigare. Sedan så gick slutskedet av förlossningen så snabbt att hon inte hann upp ur badkaret innan krystvärkarna började och när hon reste sig halvt upp så flög bebisen ut på golvet. Det blev ett trauma för Malin, trots att allt visade sig ha gått bra. Stress, kaos och blod överallt och därefter livmoderinfektion och gnagande oro att bebisen fått hjärnskador gjorde spädbarnstiden till en mardröm. Artikeln är bra, och man får djupare förståelse om man läser den, såklart. Och sedan kan man ju tänka att sådär hade inte jag reagerat. Men man vet ingenting om att vara nyförlöst om man aldrig har varit det. Och man vet ingenting om att misstänka att ens bebis är sjukt eller skadat när man är nyförlöst, om man inte har varit med om det. //Mia
Malins hemlighet

Ja, Malin Wollins historia kom alltså idag hem i tidningen idag och jag ska inte förneka att jag kastade mig över den.

Nej, jag tänker inte fotografera texten från Mama. Det bär mig emot. Det är svårt nog för tidningarna i dagens läge. Dubbelmoral kanske, eftersom jag nu ändå berättar "hemligheten", men sån är jag.

I korta drag så mådde såklart Malin inte särskilt bra under graviditeten, med tanke på att hon förlorat ett barn i nittonde veckan något år tidigare. Sedan så gick slutskedet av förlossningen så snabbt att hon inte hann upp ur badkaret innan krystvärkarna började och när hon reste sig halvt upp så flög bebisen ut på golvet. Det blev ett trauma för Malin, trots att allt visade sig ha gått bra. Stress, kaos och blod överallt och därefter livmoderinfektion och gnagande oro att bebisen fått hjärnskador gjorde spädbarnstiden till en mardröm.

Artikeln är bra, och man får djupare förståelse om man läser den, såklart. Och sedan kan man ju tänka att sådär hade inte jag reagerat. Men man vet ingenting om att vara nyförlöst om man aldrig har varit det. Och man vet ingenting om att misstänka att ens bebis är sjukt eller skadat när man är nyförlöst, om man inte har varit med om det.

//Mia

Malin avslöjar vad som hände
Malin Wollin berättar i senaste MAMA om vad som hände när hon födde sin son. Så som vi har undrat! Nu är det så att jag sitter här och inte vet. Mia tog precis in tidningen från sin postlåda. Jag sitter nu och väntar spänt på en rapport. Ni kanske redan har läst nya MAMA och hinner före Mia. KAN INGEN BERÄTTA FÖR MIG! Jag slår vad om att det är jättesorgligt och fint och ledsamt men att det ändå slutar bra eftersom Malin berättar. //Anna-Maria (nyfiken i en strut)