bloggkommentatorerna

Förebildsdebatt
Elin Jacobssons inlägg om att älska sin kropp har väckt stor uppmärksamhet. Hon har fått mängder med kommentarer på inlägget. De flesta är positiva. Lady Dahmer jublar inte. Hon ser det som ännu ett hån mot överviktiga, eftersom Elin är smal. Jag är personligen väldigt trött på den där typen av manifestationer. Vi har sett dem överallt tusen gånger och de tar inte bort fokus på utseende, snarare tvärtom. Men Lady Dahmers rubrik provocerar mig: "Att en smal snygg kvinna älskar sin kropp är inte revolutionerande eller modigt". Jag hade inte någon i min närhet som älskade sin kropp som tonåring, trots att samtliga var smala och snygga. Alla jag vet bantade och hade komplex. Det i sig kanske provocerar överviktiga. Det kanske är svårt att föreställa sig som tjock, att man kan förakta sin kropp om man är smal och dessutom ung. Elin skriver förresten en mening som jag störde mig på under gymnasietiden: "Man får se ut hur fan man vill". Jag tänkte alltid: "Ok. Jag vet precis hur jag vill se ut. Inte såhär. Hur löser vi det?" //Mia
Förebildsdebatt

Elin Jacobssons inlägg om att älska sin kropp har väckt stor uppmärksamhet. Hon har fått mängder med kommentarer på inlägget. De flesta är positiva.

Lady Dahmer jublar inte. Hon ser det som ännu ett hån mot överviktiga, eftersom Elin är smal.

Jag är personligen väldigt trött på den där typen av manifestationer. Vi har sett dem överallt tusen gånger och de tar inte bort fokus på utseende, snarare tvärtom. Men Lady Dahmers rubrik provocerar mig: "Att en smal snygg kvinna älskar sin kropp är inte revolutionerande eller modigt". Jag hade inte någon i min närhet som älskade sin kropp som tonåring, trots att samtliga var smala och snygga. Alla jag vet bantade och hade komplex. Det i sig kanske provocerar överviktiga. Det kanske är svårt att föreställa sig som tjock, att man kan förakta sin kropp om man är smal och dessutom ung.

Elin skriver förresten en mening som jag störde mig på under gymnasietiden: "Man får se ut hur fan man vill". Jag tänkte alltid: "Ok. Jag vet precis hur jag vill se ut. Inte såhär. Hur löser vi det?"

//Mia

Nominera till veckorevyn blog awards
Nu kan man nominera bloggar till VeckoReyn Blog Awards. Det är en del nya kategorier i år som Årets Instagrammare, poddare, opinionsbildare, livsstilsbloggare och You Tube-raket. Kul med lite nytt! Känns faktiskt som ett uppsving. Ni får gärna nominera oss om ni vill för det var länge sedan det var 2008 när vi kammade hem Guldpennan. Trevlig Valborg! //Anna-Maria