bloggkommentatorerna

Bästa idag!

Här har vi det bästa blogginlägget idag. Det handlar om det här sjuka plakatet som gör att fördomarna (eller förväntningarna) som folk har om/på killarna på byggprogrammet besannas. Ett citat från hennes grymma text:

"Grejen är ju den att jag förstår att det här är ett skämt. Att ett gäng studenter stod där kvällen innan sin student och dunkade varandra på ryggen för hur jävla sköna och asroliga de var när de klottrade dit "Ikväll ligger era döttrar på rygg för här kommer grabbarna från bygg! 2:an var värst, det tyckte hon också!" För det är bara ett skämt. Egentligen. Problemet är ju bara det att vi lever i ett samhälle med en växande våldtäktskultur och med en vardagssexism som är så grotesk att man bli gråtfärdig."

Den här texten tycker jag också borde lyftas fram som handlar om varför man inte kan säga att det bara är vissa män som beter sig illa och på så sätt förminska problemet. Det är likväl män. När jag läser kommentarerna efter texten så vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Hur kan män bli så jävla kränkta av att någon påpekar att de har makten i samhället? Är de så rädda för oss kvinnor som någon i kommentarerna kallar ointelligenta varelser att de känner att de måste hata, hata, hata oss för att försöka hålla oss på plats? Så obehagligt.

//Anna-Maria