bloggkommentatorerna

Blog Awards 2014
Här kan ni se bilder från Blog Awards. Lite snålt med bilder tycker jag för jag vet andra kändisar och bloggisar som var där som jag såg på Instagram. Men det kanske kommer upp fler? Här kan ni se vinnarna. Många som vinner år efter år. Hannah och Amanda var där. Antagligen hade de fått reda på i förväg att de hade vunnit. Precis som HanaPee tänkte när hon såg dem. Då visste hon att hon inte hade vunnit Podcast-kategorin. //Anna-Maria
#1 - Emma

Men alltså hur kunde Soran Ismail bli nominerad och till och med vinna ett bloggpris? Han skriver ju typ ett inlägg eller lägger upp en bild i kvartalet på sin blogg. De är oftast helt meningslösa och menlösa också. Märkligt.

Svar: Eller hur, vet inte riktigt hur de tänker....? "Årets opinionsbildare" är ju ett pris han kan vinna men kanske inte ett bloggpris kan jag tycka.
Emilia

#2 - Ajlin

Egoina och Guldpennan. Igen. Jag orkar inte.

Svar: Jag läser inte Egoina eller Hannapee*s bloggar. Men kan de vara så att de har olika målgrupper och Egoinas är yngre och mer "på" på att rösta. Alla ni här inne som hoppades på att Hannapee skulle vinna, röstade ni? eller satt ni bara tysta och "hoppades"?
pelle

#3 - Oxhen

Det är helt ärligt sjukt trist med galor och priser där samma personer/bloggar alltid är aktuella. Typ som att samma person skulle vinna...ja men säg nobelpriset i litteratur två år i rad. Motivering: "Skrev bra förra året och så också i år" ahh!! Haha nä men dags att ta ett nytt grepp på bloggandet tycker jag. Vi måste börja se bloggandet som värt något, men eftersom det är övervägande kvinnor som bloggar får det ingen status. Ses som ful-skriv, ytligt och pinsamt trots att bloggarna är en enorm tillgång och i mångt och mycket en samtida beskrivning av vår verklighet. Men då inte bara från ett normativt perspektiv utan bloggarna är även en reell möjlighet för minoriteter, förtryckta och vanligtvis tystade grupper att bygga en plattform, göra sina röster hörda och beskriva just SIN verklighet. Det är fan stort!!

Svar: Ja vad bra Mia! Det finns ju självklart stora bloggar som är fantastiska och värda att omnämnas, men de riktiga guldkornen kan också finnas bland de mindre bloggarna. Jag tror inte att ni behöver vara rädda för att slänga folk till vargarna, när det länkas rör det sig ju mest om en dag eller två som det trillar in mycket folk, men sen är det ju så att de som väljer att stanna kvar oftast gör det för att de gillar bloggen :)
Mia