bloggkommentatorerna

Jobbsnack
Men en sak har jag aldrig förstått. Det är de som bestämt att ”jobb pratar vi aldrig hemma”. Vill de inte veta vad som hänt i den andres liv lejonparten av dygnet? Hur lär man känna varandra ordentlig då?

Jenny Strömstedt

Exakt! Det har jag också alltid förbryllats över. Folk som vägrar prata jobb. Oavsett om man älskar eller hatar eller står ut på sitt arbete så är man ju där väldigt stor tid, om man har ett. Tänk att aldrig kunna prata om det med en utomstående. Att inte få dela med sig av vad som hänt under dagen, med de man bor med. Inte kunna älta eller få någon annans input.

Sen om ens partner sitter och maler och maler om skittråkiga detaljer hela kvällarna, så kanske den är konstig på fler sätt. Bättre att gå till botten med det i så fall, än att sätta upp en regel om att man inte pratar jobb hemma. Kan förresten tänka mig att det är karriärister som har den där regeln, för att inte slukas upp av jobb dygnet runt, men då blir det desto större anledning att misstänka att den andre undanhålls från den största delen av partnens liv och att det skapar en större klyfta mellan dem.

//Mia

#1 - Lollo

Har ni sett mogis nya klocka för 200 tusen?

Svar: Nya saker som ännu INTE hänt i Mogis liv:

-Elle Mat och Vin
-Marie Claire
-Har inte blivit tydligare med samarbeten
-Har inte köpt lägenhet
Kris

#2 - AJ

Jag arbetar under sekretess och kan inte berätta någonting hemma. Brukar bara säga att det varit bra/dåligt/kaos på jobbet. Eftersom jag arbetar med allvarligt sjuka barn sker det ibland tråkigheter som jag måste bearbeta men då får man ta det med sina arbetskamrater istället för hemma helt enkelt.

Svar: Har man ett kul jobb så är det väl intressant att berätta/höra om, som när jag kommer hem från utbildningen och får tjata om vilka teleskop vi klättrat upp i. Mindre kul de dagar jag jobbar extra i restaurang och det bara var samma gamla vanliga: laga mat, städa, laga mat, städa. Man kan ju dock alltid gnälla lite hemma, så man känner sig pigg och redo igen nästa dag :P
isa

#3 - Linn

Fast vissa identifierar sig inte med sitt jobb så jobbkostymen stannar på jobbet. Varför skulle man vilja prata jobb hemma?

Svar: För att man tycker om sitt jobb och sina arbetsuppgifter och kanske vill dela något roligt med den man älskar? Eller för att man har haft en tung dag med kollega-trubbel och deadlines, och vill få tröst och stöd av sina nära? :)
Mae

#4 - Freja

Det skulle aldrig funka hemma hos oss, var ska en få stöd och hjälp att reda ut funderinga om inte hos de som står en närmast? Ska inte barnen få tala om sina skolor heller?

Svar: Vi pratar inte om jobb & det funkar himla bra för oss, men vi uppmuntrar absolut August att prata om sin skola (om han vill!). Jag tror jag & Andrew är såpass nöjda i våra jobbsituationer att vi inte har behov att prata med den andre om just jobb..? Och vi har så himla olika jobb, som den andre "inte är intresserad av", så det kvittar liksom. Ingen av oss tar illa vid sig & vi är faktiskt inte vidare nyfikna alls på vad den andre pysslar med hela dagarna, haha. Men det är vi & våra personligheter. Jag skulle bli tokig om någon ältade jobb då de kom hem på kvällen ;) Jag älskar att prata framtid, planer, drömmar, familjen & allt annat i livet än just jobb. Men som sagt, uppmuntrar verkligen barnen att prata om allt de vill!
jennybenny

#5 - Tove

wtf är en lejonpart

Svar: http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Lejonpart
lmgtfy