bloggkommentatorerna

Teckning som avkoppling
Kolla, så snygg Sex and the city-teckning Anna har ritat. Minns ni när självaste Sarah Jessica Parker gillade en av hennes teckningar på Twitter? Jag ska försöka härma. Mina barn är inne i en ordentlig målar-period vilket passar mig perfekt, för jag älskar att rita, men kommer aldrig på tanken att göra det ensam. Sen har jag tyvärr väldigt dålig fantasi när det gäller motiv, så jag vill gärna hitta tecknare att härma. Har ni några bra tips på bra tecknar-bloggar, eller Instagram-konton med folk som kan rita? Det vore kul om ni kunde länka i så fall! //Mia
#1 - anna

Kan vi prata om att hejsonja är nyfrälst och helst plötsligt(?) har en massa smått sektliknande folk hängandes på sin blogg? Har börjat följa hennes blogg på senaste tiden, efter att hon enligt egen uppgift blivit frälst, i förhoppning om många intressanta inlägg om religion och kristendom. Tycker att bloggen fort verkar gå mot en okontrollerad halleluja-stämninga helt fri från ifrågasättande eller problematiserande tankar. Ska vi vara glada eller oroliga för hennes skull?

Svar: Det är säkert flera pastorer som pratat om hennes förändring, jag vet att till exempel Livets Ords pastor tagit upp det under en av sina predikningar.
Solis

#2 - Karin

Jag undrar vad ni tycker om att allt fler inlägg i bloggar är sponsrade och reklamsamarbeten? Tror ni att blogghypen kommer att dö ut? Jag upplever att det varje gång man läser en blogg med reklamsamarbeten dyker upp arga kommentarer. Vad tycker ni om detta? Själv börjar jag tröttna på att läsa vissa bloggar då 50 % av alla inlägg är sponsrade. Jag tänkte nu senast på Petra Tungården som fick fruktansvärt många arga kommentarer när hon hade ett samarbete med SAS när hon åkte till LA.

Svar: Jag tycker också att många reklaminlägg - även om de inte är dolda - kan göra en blogg mindre trovärdig och läsvänlig generellt. Tex det här hos Elsa:
http://elsa.elle.se/hur-jag-stylar-mitt-hem-for-instagram-plus-en-lyxig-tavling/
tycker jag är lite märkligt och ganska krystat ('8 steg för att instagramstyla sitt hem' varav ett är 'dammsug bort onödigt (sic!) damm och smuts' - med ELECTROLUX!). Tror det som gör det till ointressant/trist/jobbig läsning är att dessa inlägg oftast är så dåligt skrivna, liksom överhurtigt: 'det är SÅ FANTASTISKT BRA att dammsugaren kommer i en återvinningsbar förpackning!!!' - eehh, ja, kartong.. och 'UltraSilencer' är 'ett tufft namn' och eftersom den heter 'green' så vet man att den är miljövänlig..
Liksom hennes samarbete med Max Factor som verkligen är jättekonstigt, sminkningar som hon aldrig annars skulle visa (klumpig mascara på underfransarna är ju något hon berättar _varje_ gång hon gör sin egen sminkning är big no-no:
https://i.ytimg.com/vi/dWt2L2XKpwE/sddefault.jpg
eller mega photoshoppade bilder:
http://www.elle.se/wp-content/uploads/2015/08/elsa-maxfactor-annons-samarbete-900.jpg
AJ