bloggkommentatorerna

Den vita Hallandssanden
Bambi råkade ut för att en av hennes bilder på barnen blev snodda och placerade i en reklamkampanj för Hallands län. Jag minns att jag såg den kampanjen och tänkte att det var kul att Bambis barn fick vara med där. Jag kände ju igen dem. Men grejen var att Bambi inte godkänt att företaget fick ta bilden. De stämde företaget och fick rätt. Bra så klart. För man får inte sno bilder av bloggare hur som helst. Skämmes! En sak som jag tänker på dock är att stränderna är finare än så här i Halland. Vi har vitare sand. Så företaget gjorde verkligen två grova fel. ;) //Anna-Maria
#1 - Sara

Jag läste Bambis inlägg och ja, jag förstår hennes upprördhet till100%! Jag har en kompis som är fotograf och hon råkar ut för det hela tiden, det är precis som att företagen chansar. Eller är de så dåligt pålästa vad de får eller inte får göra?

Men det är en annan sak som jag reagerat på gällande mat- och bokbloggar, som känns lite besläktad med denna fråga. Det gäller säkert inte bara Bambi, men eftersom det var hon som ni nämnde.. Bambi skriver ofta om "sina" recept. "Har ni testat min fantastiska äppelkaka" osv, och så är det identiska recept med bakverk som finns i någon av mina tusen kokböcker. Böcker som utgivits för länge sen, och som inte kan vara inspirerade av någon bloggare. Ibland har bloggaren ändrat tex vaniljpulver mot vaniljstång, men jag känner mig ändå lurad när hen skriver som att det är hens recept. Fler som lagt märke till det? Och är det verkligen okay? Om man bortser från att man tappar trovärdigheten för bloggaren?

Svar: http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2015/01/27/lite-av-varje#comments
Tove