bloggkommentatorerna

Gammalt groll
En läsare önskar: Kan ni inte skriva om forni/hibbs beef? Kändes lite otippat att forni skulle säga taskiga saker. Hon känns så vuxen nuförtiden. Jag har inte lyssnat på Daniel Redgerts podcast Tankar med Michaela Forni, så jag vet inte vad hon säger, men Anna Hibbs är jätteledsen. Ser att någon kommenterar att Forni bara svarade på Redgerts ledande frågor, och att det var skämtsamt menat. Andra hävdar att Forni typ är ondskan själv. Jag vet ju inte, eftersom jag inte lyssnat. Men här har ni ett tips om ni känner för lite drama på lördagskvällen. Jag tror jag tar det till söndagsfrukosten istället. Tycker faktiskt att det är lite trist. Tänkte att de var äkta vänner, även om de glidit ifrån varandra ordentligt de senaste åren. //Mia
#1 - Elsa

På villet sätt är hon falsk? Hon är känslig, öppen, tar mycket olats och är dessutom kvinna. Och kaxig? Vad är det för fel på att vara det? Jag tycker hon bara är härlig. Kanske hennes italienska blod ;)

Svar: Att vara omtänksam, känslig, duktig, drivern etc. Att en person har de egenskaper utesluter väl inte att man kan vara falsk ibland oxå. Vem är inte det ibland? Omedvetet eller halvt medvetet. Oftast beror väl sånt beteende på att man känner osäkerhet i sig själv och i sociala situationer. (Alltså vi alla gör väl det?!). Du kan ju var hur härlig, klok, tuff som helst eller vara väldigt känslig för orättvisor i samhället eller tycka om positiva människor som behandlar andra med respekt. MEN ibland är man osäker, rädd för att bli utanför, känner sig sviken och utan att tänka på det medvetet så "fryser" man ut andra, skvallrar lite för elakt, dissar.
Modiga personer vågar se sina beteenden som man själv har haft som inte är så nice att se.
Karin

#2 - Sara

Jag tyckte inte det var så illa vad hon sa om Anna men har inte heller följt dem och sett vad som sagts och hänt innan. Förstår ju ifall enough is enough.

Däremot vad hon sa om Cimon! Att han bröt ner henne osv. Men sedan att "för hans skull vill jag inte berätta hur han gjorde det. Jag pratar gärna om det men för hans skull är det bäst att strunt i det" typ. Och att hon inte vill hänga ut honom. Öh, det gjorde du precis? Lömskt.

Svar: Exakt! Vad hon gjorde i podden hängde ju ut honom mycket mer
Felicia

#3 - Erika

Jag har ogillat Forni i ett par år nu och tycker bara hon blir värre och värre på sin blogg. Så fort hon får en elak kommentar så ger hon tillbaka gånger 100 och så skriver hon små elaka kommentarer till sina följare hela tiden i sina inlägg. Jag slutade läsa hennes blogg för ett par månader sen för jag klarar inte av henne längre. Hon har satt sig själv på en piedestal och tycker hon är bättre än alla andra och sådana människor klarar jag inte av. Jag är faktiskt väldigt förvånad över att hon är en person som andra vill följa nuförtiden då jag tycker att fler borde ogilla henne än gilla henne.

Svar: Jag håller tyvärr med. Hennes blogg har alltid varit en av mina favoriter, fram tills att jag vänligt påpekade ett faktafel om vegansk mat och proteiner (så vanlig missuppfattning att jag ville påpeka det så att folk får rätt fakta) och dagen efter hängde hon ut oss, som alla väldigt vänligt påpekat detta, som besserwissers. När jag försökte förklara att det inte var menat så ignorerade hon det och det var ett nästan sektliknande hat av hennes följare mot oss 'besserwisser veganer'. Väldigt otrevligt och läskigt när man inser vilken makt hon har och hur folk lyssnar på allt hon säger utan att reflektera själva. Så, slutade följa henne eftersom det är det enda man kan göra. Tappar hon följare = mindre intäkter för annonser...
Linda

#4 - A

Usch vilken oerhört dryg och oemptiskt person hon framstod som i den podden!!! Inte alls den bilden man får i bloggen. Riktigt självgod på bekostnad av andra. Blä.

Svar: Tror också att det berodde mycket på dynamiken, för jag uppfattar inte alls Forni som lika dryg/otrevlig i t.ex. Ångestpodden. I den här podden svarade Forni mer om en kompis ställt frågorna, det kändes inte som om svaren var uttänkta och konstruerade i förväg. Har ingen aning om vem Redgert är men undrar om hans intervjuteknik verkligen är ett vinnande koncept? Offentliga personer får såklart tåla att människor har åsikter om dem, men det här kändes mer som skitsnack än något annat.
Mia

#5 - Ludmilla

Hahah vem bryr sig? Anna är en sån drama queen, varför göra en höna av en fjäder? Hon har panik över att hon inte är cool nog att vara med i Redgerts podd.

Svar: Nu är jag inget fan av Anna men det du skriver låter väl helt logiskt? När Se & Hör skriver felaktigt att två personer bråkat på NK är det väl självklart att de utsatta personerna vill ha en ursäkt eller rättelse publicerad i just Se & Hör? Anna och Redgert har med stor sannolikhet inte samma följare, så det mest normala vore att hon tog chansen att få förklara sin sida av historien i just Redgerts podd. Skadan är ju redan skedd där, men om hon skulle gå till en annan skvallermedia istället så skulle jag hålla med om att hon sökte uppmärksamhet/förstorade upp saken.
Cilla

#6 - sofie

Tycker att folk tar i något oerhört. Forni sa ju knappt något, fattar ärligt talat inte dramat, och ni som tycker att hon var dryg ger ju tillbaka gånger hundra själva.

Svar: Karin: Enig med allt du skriver!!
Karin

#7 - Sarah

Tror inte ens Anna hade varit med i podden om daniel skulle fråga (vilket han såklart inte skulle göra för han slickar forni och co rövar), hon skrev nog det för att ryta ifrån. Tycker hon har rätt till det fornis svar var inte riktigt schysst.

Och tråkigt liv Karin? Hon verkar resa mycket och bor i Miami med ett härligt liv, om henes liv är tråkigt så är mitt icke befintligt!

Svar: Tror det var Ludmila som skrev om tråkigt liv. Jag tycker både Anna och Michaela verkar ha härliga och roliga liv.
Karin

#8 - J

Jag har följt detta på nära håll och vet hur Anna behandlades i Stockholm... Hon kom hit från Göteborg och blev en partytjej med rätt pojkvän, rätt vänner osv. Så fort som hon började tala öppet om sin ångest och depression (vilket hon gjorde tidigt, innan det var "coolt" med att må psykiskt dåligt) så tog de andra tjejerna gigantiskt avstånd. Rebecca Simonsson slutade bjuda in Anna till events eftersom hon inte passade in i deras klämkäcka, coola Stureplansbubbla för stunden, och Anna, som den känsliga person hon är, drog sig mer och mer undan och förlorade dessa "vänner" på kuppen. Michaela har seglat på sin överklass-räkmacka och hon, Rebecca och Petra har hållt varandra om ryggen men det är ingen tvekan om att de alltid skitit i Anna. Anna är en genuin, godhjärtad och ärlig tjej som hade oturen att bli utfryst. Nu försöker Michaela göra sig känd som den känslosamma ångestladdade oskyldiga flickan men hon är i själva verket en iskall bitch med YTA som största fokus, inte djup. Och ska hon peka finger på en golddigger så behöver hon inte peka längre än till kära Petras håll - over and out.

Svar: Överklass är absolut en överdrift från min sida, men det jag syftar på är attityden. Vill man framstå som något så kan man fejka sig till det, och både Michaela och Rebecca har kämpat HÅRT för detta. Grattis till dem att de kom dit de ville, men tycker den här kritiken och sanningsexponeringen är way over due.. Min kommentar till Petra grundar sig i tidigare händelser men flickan har en törst för det dyra, make no mistakes! Anna kommer från en välutbildad familj så kanske intellektuell "överklass" och som oss många unga kanske bortskämd i tonåren, men tror hon reder sig riktigt bra på egen hand nu. Prestigelös som få. Skulle vilja se Forni överleva utan sitt kändisskap och borta från Stureplan...
Emma

#9 - Emma

Alltsa, jag kan inte fatta att ingen kommenterat det faktum att Michaela anser sig vara en 5:a pa en skala fran 1-10 over hur kand hon ar. Blev faktiskt helt chockad over detta, att man som 26-nanting ar inte har mer sjalvinsikt? Hur som, hon verkar vara en bra manniska. Kanske bara tappat fotfastet lite :)

Svar: Jag tror hon räknade med sthlm. Och folk i hennes ålder.
Nellie