bloggkommentatorerna

Here we go again
Stakka Bos (Johan Rencks) fru Elin kan ni följa här på den här bloggen som heter The way we play. Om ni har lyssnat på det senaste fantastiska avsnittet av "En varg söker sin pod" där Liv har en grymt rolig spaning om Stakka Bo så vet ni vad jag snackar om. Om ni inte vet så kolla in Elins blogg ändå. Det är lyx, lyx, lyx och barn. Typ. 
 
 
Trevlig Valborg!
 
//Anna-Maria
 
 
Be aldrig om sexråd
Vad tycker ni om relationsfrågan som någon skriver till Elaine? Kortfattat: tjejen är ledsen för hennes kille onanerar och kollar på porr. Hon har frågat varför och han säger att det är för att hon aldrig tar initiativ till sex. Nu är hon knäckt och vågar inte ta initiativ. 

Inte så konstigt. Trist när folk missförstår varandra så. Men säkert vanligt, även om ämnet för missförstånden varierar. Det går säkert att reda upp genom att tjejen förklarar att hon gärna vill oftare, men har varit dålig på att ta initiativ, och killen lovar att kolla med henne om hon är sugen innan han börjar porrsurfa. Och sedan leva lyckliga i alla sina dagar. 

Det jag blir förbryllad över är Elaines svar. För det första menar hon att man inte är ihop om man inte har sex, vilket garanterat inte stämmer, men det är såklart ett problem om den ena parten inte är nöjd med situationen. Elaine hade blivit urförbannad om hon kommit på sin kille med att tillfredsställa sig själv bredvid henne (när han trodde hon sov då, antar jag). Jisses. Kan inte folk få vara ifred? Och då tänker jag både på partnern som runkar och partnern som försöker sova. Jag hade blivit asförbannad om någon väckte mig (jag är fan SVÅRSÖVD, det kan ta timmar. Att då bli väckt med frågan om det kanske hade varit härligt med lite... Nej tack, men artigt att du frågade, nu ska jag försöka somna om i några timmar till.) "Han har ju en het kvinna bredvid sig, inte svårt att förföra och älska med mig". Nej, kanske inte dig, Elaine, men kanske andra. Kanske den där killen som brevet handlar om har tolkat situationen som att kvinnan han bor med sällan vill, och att han vill visa lite hänsyn genom att inte tvinga sig på? Det behöver ju inte vara ett problem att den ena vill mer än den andra om den ena tar lite eget ansvar för sin sexualitet och den andra är okej med det. Att kräva att den ena alltid vill ligga med en innebär ju att man själv alltid är skyldig att ställa upp. Eller?

Av detta har jag lärt mig att aldrig ge om relations- eller sexråd av någon annan människa. Reda sig själv, som vanligt. 

//Mia
Skamligt fluktande
Jag hade tänkt att skriva om brandmän när jag såg en kommentar här i bloggen om Skam. Ni vill veta vad vi tycker om säsong 4. Jag tycker att den är skitbra, precis som alla andra säsonger. Det är ett otroligt intressant val av huvudperson i den här säsongen. Det enda jag är lite orolig för är att Sana inte är korrekt avbildad. Liv och Caroline pratade också om detta i et av de senaste podavsnitten av "En varg söker sin pod". Men jag tänker att det är ju bättre att de skildrar Sanas liv än att de inte gör det och det kan bli en debatt om det är korrekt avbildat eller inte. 
 
Det är mänskligt att bli kär, precis som Sana har blivit och det skall bli intressant att se hur hon tacklar detta nu när det framkom att killen hon är kär i inte är muslim. Bara för att hon är religiös betyder ju inte det att hon inte känner attraktion, kärlek och sexuella känslor. Hur mycket kan man trycka ner de här känslorna och vad gör det med en som person? 
 
Om jag skall knyta tillbaka till brandmän som jag tänkte skriva om från början och det faktum att de ofta är ganska vältränade och därmed snygga, så hade min mamma drömjobbet på ett sätt. Hon arbetade som assistent på räddningstjänsten. På rasterna kunde hon gå ut och titta på när de tvättade brandbilar i bar överkropp och när de tränade i gymmet. Jag ser gymscenen i Skam framför mig.
 
Varför tänkte man aldrig på det när man valde yrke?
 
//Anna-Maria