bloggkommentatorerna

<3<3<3
Idag startade mitt påsklov. Precis när jag satte mig ner i min stol ute på altanen i den varma solen och skulle njuta av ledigheten, så såg jag det hemska som hänt i Stockholm. En stund efter fick ett telefonsamtal från en jag känner som befinner sig mitt i kaoset. Fruktansvärt. Man tänker att det inte kommer att hända här, men så plötsligt blir det realitet och Sverige blir en i raden av terrordrabbade länder i Europa. 
 
Detta kommer att spä på främlingsfientligheten och det i sig kommer leda till ännu större klyftor. Det är jag säker på. 

Jag känner sorg på många sätt idag. Ta hand om er därute. <3
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - Fnulan

Usch jag vill bara lipa... Fy.... Som jag sagt innan, Idag är vi inte rädda för att dö, idag är vi rädda för att leva.

#2 - yllet

Exakt så. ❤

#3 - P

Fruktansvärt det som hände idag, det finns inga ord. Det river och sliter i hela kroppen att vetskapen om att detta var att vänta vilken sekund som helst, ändå har så lite gjorts för att förebygga. Av respekt för alla offer den religiösa terrorn orsakat i nutid, varför tar inte makthavarna det på större allvar? Hur många oskyldiga ska behöva dö i religionens namn innan man inser allvaret? De skojar inte med oss.

#4 - Anonym

Jag var i centrala Stockholm när det hände (dock inte i närheten av Drottninggatan, men det flög ju omkring en del rykten...) Först ca kl 20 vågade jsg mig ut ur centrum via kollektivtrafiken som då börjat fungera igen. Känner mest att jag är så stolt över att samhället organiserat sig och visat sådan enorm kärlek! Jag är ju mer indirekt drabbad själv men vet att många som upplevde händelsen närmare känner samma sak <3<3<3

#5 - ANNAWII

Bra skrivet och jisses vilken sorg över händelsen. Önskar jag bodde kvar i Umeå i dag så jag kunde gå på en ljusmanifestation men får tända ljus här hemma 🙏🏻. Ta hand om er!

#6 - ab

Känner som Anonym att jag uppskattar alla som har ställt upp, både de som har det som yrke (polisen, räddningstjänsten, osv) och frivilliga som har erbjudit skjuts, delat mat, osv på #openstockholm.