bloggkommentatorerna

Be aldrig om sexråd
Vad tycker ni om relationsfrågan som någon skriver till Elaine? Kortfattat: tjejen är ledsen för hennes kille onanerar och kollar på porr. Hon har frågat varför och han säger att det är för att hon aldrig tar initiativ till sex. Nu är hon knäckt och vågar inte ta initiativ. 

Inte så konstigt. Trist när folk missförstår varandra så. Men säkert vanligt, även om ämnet för missförstånden varierar. Det går säkert att reda upp genom att tjejen förklarar att hon gärna vill oftare, men har varit dålig på att ta initiativ, och killen lovar att kolla med henne om hon är sugen innan han börjar porrsurfa. Och sedan leva lyckliga i alla sina dagar. 

Det jag blir förbryllad över är Elaines svar. För det första menar hon att man inte är ihop om man inte har sex, vilket garanterat inte stämmer, men det är såklart ett problem om den ena parten inte är nöjd med situationen. Elaine hade blivit urförbannad om hon kommit på sin kille med att tillfredsställa sig själv bredvid henne (när han trodde hon sov då, antar jag). Jisses. Kan inte folk få vara ifred? Och då tänker jag både på partnern som runkar och partnern som försöker sova. Jag hade blivit asförbannad om någon väckte mig (jag är fan SVÅRSÖVD, det kan ta timmar. Att då bli väckt med frågan om det kanske hade varit härligt med lite... Nej tack, men artigt att du frågade, nu ska jag försöka somna om i några timmar till.) "Han har ju en het kvinna bredvid sig, inte svårt att förföra och älska med mig". Nej, kanske inte dig, Elaine, men kanske andra. Kanske den där killen som brevet handlar om har tolkat situationen som att kvinnan han bor med sällan vill, och att han vill visa lite hänsyn genom att inte tvinga sig på? Det behöver ju inte vara ett problem att den ena vill mer än den andra om den ena tar lite eget ansvar för sin sexualitet och den andra är okej med det. Att kräva att den ena alltid vill ligga med en innebär ju att man själv alltid är skyldig att ställa upp. Eller?

Av detta har jag lärt mig att aldrig ge om relations- eller sexråd av någon annan människa. Reda sig själv, som vanligt. 

//Mia
#1 - E

Tyckte också att hennes svar var problematiskt. Hade inte samma tanke som du (även om jag håller med), men jag blir så trött på den eviga sexfixeringen. Så elaine hade skilt sig från sin man om det var så att de inte hade sex lika ofta? Om det kom annat i vägen? Jag har vestibulit och hypotyreos vilket inte gynnar min sexlust direkt. Så då är jag och min sambo bara kompisar som bor ihop enligt henne? Han borde alltså göra slut med mig. Ja det låter sunt! Vi har förstått att hon är kåt, det är helt ok men hon bör inte ge sånna råd för det ger folk ångest.

#2 - Pyn

Har också vestibulit och lider av återkommande/typ kroniska svampinfektioner, sex är inte alls alltid självklart, och även om man kan "ställa upp" för den andres skull är sexlusten inte alltid på topp när man själv inte riktigt är kapabel till fysisk njutning på det sättet alla gånger. Min relation är väldigt bra trots detta, vi är otroligt kärleksfulla mot varandra varje dag och har väldigt mycket närhet och ömhet, och vi är verkligen inte bara vänner även om sexlivet inte direkt blomstrar.

#3 - Linnea

Vad är det för sjukt påstående att man "inte ska låtsas vara något man inte är" och flytta isär bara för att man inte ligger hela tiden? Man kan väl vara intima, älska varandra och vara attraherade av varandra och superkära helt utan att sätta sex som första prio?! Finns tusen olika anledningar. Alla får ett fritt val men att svara så som hon gör där är extremt konstigt. Det är så lätt att trampa någon på tårna och göra någon ledsen.

#4 - Anonym

Är hon på riktigt?!

#5 - Anonym

Stört svar av Elaine... vadå man är inte tillsammans? Vilket stolpskott, stackars tjej och andra sim tar till sig denna smörja.

#6 - I.

Jag vill tusen gånger hellre att min partner ska onanera än försöka "förföra mig". Om jag inte vill, får han lösa det på egen hand - precis som jag får göra i samma situation. Något annat känns kravfyllt och pressande, och det dödar effektivt all framtida lust.

#7 - Anna

Åh vad jag håller med! Angående att inte vilja bli väckt och "förförd" alltså. Däremot hade jag tyckt att det var creepy att karln låg bredvid mej i sängen o porrsurfade - byt rum för tusan jäkla karl. Men i övrigt - tusen gånger hellre en partner som tar ansvar för sin egen lust än en som ska tjatförföra mej.
Att man kan ha en (bra) relation utan sex är självklart för mej. Men antar att det är som med allt annat - man utgår från sej själv. Är man själv en person med ett stort och ständigt sexbehov kan en relation utan sex i perioder kanske verka död. Svårt därför att ge generella råd.

#8 - Anna

Åh vad jag håller med! Angående att inte vilja bli väckt och "förförd" alltså. Däremot hade jag tyckt att det var creepy att karln låg bredvid mej i sängen o porrsurfade - byt rum för tusan jäkla karl. Men i övrigt - tusen gånger hellre en partner som tar ansvar för sin egen lust än en som ska tjatförföra mej.
Att man kan ha en (bra) relation utan sex är självklart för mej. Men antar att det är som med allt annat - man utgår från sej själv. Är man själv en person med ett stort och ständigt sexbehov kan en relation utan sex i perioder kanske verka död. Svårt därför att ge generella råd.

#9 - Sara

Porr är onekligen problematiskt och reproducerar skeva ideal - men det finns ju grader i helvetet och en normalt funtad människa kan se viss porr utan att för det vara en sämre människa. Min kille är bäst på alla sätt och vis men jag vet att han tittar på porr ibland, och tillfredsställer sig själv (fast jag vet också att han alltid skulle välja sex med mig i första hand). No big deal tycker jag.

#10 - Hanna Karlsson

Jag tycker att Elaines svar var mindre bra. Att definiera ens förhållande beroende på hur mycket sex man har är helt fel enligt mig. Alla har olika sexlust och att då skriva att man inte är "tillsammans på riktigt" blev bara konstigt. Ömhet och kärlek kan man visa på andra sätt än bara genom sex.

#11 - Fnulan

Helt rätt Mia.
Mitt och mannens sexliv är VÅRT sexliv. Det finns många anledningar till varför man inte har sex. I morse lade jag faktiskt ut ett inlägg om det här att "ställa upp". Usch fy och tvi..
Ett förhållande är mer än sex, punkt. Jag ser sexet som en bonus till kärleken.
Kram och ha en fin valborg, solen skiner i Skåne

#12 - Linnea

Vad är det som är så fel med att kolla porr och onanera?! Jag tycker inte onani man gör för sig själv har något med den andra partnern att göra.
Det är ju något jag vill göra privat! Kolla porr och onanera är ju gött! Precis som för den killen kanske? Förstår inte att speciellt TJEJER blir så jävla stötta av att ens kille kollar porr och runkar?! Vad gör det?! Fjanterier. Låt era partners få ha sin onani ifred!

#13 - Emz

Jag tänker att sexlusten inte är något statiskt i varken livet eller relationen. Olika saker gör att lusten går upp och ner i olika perioder och definierar inte ens relation. Just nu är min kille och jag i olika faser där jag ofta är kåt och han har ingen lust alls. Vi pratar om det och jag onanerar när jag behöver. Jag älskar honom med eller utan sex och jag skulle aldrig ens överväga att lämna honom för att han inte vill ha sex just nu. Han har tidigare kollat på porr och onanerat de gånger han vill och inte jag. Varför skulle det vara ett problem?

#14 - Elaine Eksvärd

Frågan var ju vad JAG hade gjort och det svarade jag på. Vill ni att jag ska svara på hypotetsika scenarion att "om jag hade sovit, haft svampinfektion eller vari assexuell". Det är väl inte så konstigt att jag utgår från mig själv? Märkligt om folk blir förbannade för stt jag inte svarar som en sexolog, jag är inte det. Tack annars för bra blogg!

#15 - Milla

Cancern tog min älsklings förmåga att få erektion. Så visst förändrades sexlivet. Mitt i livet och med yngsta barnet just utfluget var det inte ens på kartan att något sådant skulle hända. Men kärleken finns ju kvar. Tillochmed starkare nu när vi varit så nära att förlora varandra.

#16 - Sandra

Som svar till dig Elaine så är det, oavsett hypoteser och möjliga scenarion, väldigt märkligt av dig att skriva att man inte har något annat än en kompisrelation om man inte har sex och intimitet. Som småbarnsförälder är detta nämligen något som vi sällan har lust och ork till. Men då menar du att vi lika gärna kan göra slut eller? Nej, jag ser flera delar av ditt svar som ytterst märkligt denna gång.

#17 - Anonym

#14 Elaine: Om man inte vet vad man snackar om och har noll analysförmåga så ska man vara tyst. Suck 🙄 Pinsamt.

#18 - Anonym

Ps. Om du Elaine #14 ska som du säger utgå från dig själv så kan det vara en bra idé att skippa de kategoriska sanningarna du raljerar med i ditt inlägg.

#19 - Blomma

'assexuell'?? Haha. Är det när man är översexuell?

#20 - Z

Fast Elaine, i ditt inlägg så skriver du inte bara om dig själv utan om folk i allmänhet. Du har ju en tydlig åsikt om vad som definierar en generell relation, och i den definitionen ingår att man måste knulla för att det ska räknas annars tycker du att man ska göra slut eller sova i olika rum och säga att man bara är vänner. Det är ju en vidrig sak att säga, och det borde man fatta även om man inte är sexolog.

#21 - E

På grund av en depression har inte min pojkvän någon lust alls sedan någon månad tillbaka. Är vi inte ihop längre då Elaine? Jag älskar ju honom mer nu än någonsin.

#22 - Diana

Jag anser att Elaine har svarat korrekt utifrån sin egna synvinkel och sitt egna tycke. Tjejen i brevet frågar VAD HADE DU GJORT och Elaine har svarat henne utifrån VAD HON HADE GJORT. Sen om det är rätt eller fel kan ingen säga, det är upp till var och en, men Elaine svarar på en fråga som hon fått och det var ju just det som läsaren ville ha eller?

Sen förstår jag Elaine otroligt mycket i denna aspekt. Efter att vuxit upp med en far som visat henne porrfilmer som liten (mins inte hur liten Elaine var när pappan började visa henne filmerna) så förstår jag att Elaine rasar och tycket det är vidrigt och osmakligt. Vem kan klandra henne?

Jag ser inget fel med svaret, det var just det läsaren sökte, Elaines personliga åsikt.

#23 - Tove

Konstig syn på relationer och på sex, tycker jag. Tycker inte det är något dåligt med att folk här och i Elaines kommentarsfält ger sin syn, rådet delades ju offentligt. Dessutom är det väl skönt för folk att veta att det finns fler perspektiv och andra sätt att se på sex och relationer. Med tanke på att råd påverkar människor och deras liv är det ju bra att det kommer fram när många anser något tokigt, för det tyder ju på att det inte är någon självklar situation och kanske kan kvinnan hitta mer stöd i synen i kommentarerna än i Elaines svar? Och visst måste man kunna bli arg även på den som svarar utifrån sig själv?

(Däremot tycker jag en del är ondöigt elaka och går till personangrepp, som vanligt)

#24 - emma

Elaine svarar inte enbart kring vad hon tycker om den aktuella situationen utan hon definierar också vad som enligt henne är en kärleksrelation..... osmakligt svar av Elaine. Som retoriker borde hon väl vara mer kompetent i professionell kommunikation?
Något sådant här hade hon kunnat skriva:
"För mig är sex viktigt och avgörande i en relation och jag hade därför inte kunnat stanna kvar i relationen. Men alla är olika - vad är viktigt för dig?"

#25 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

#26 - johanna

Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna om. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här läkaren som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte doktorn mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han tidigare hade sagt att han inte älskar mig längre. Tja, jag kan inte säga mycket, men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten drogunduspellcaster@gmail.com kommer din partner definitivt återgå till dig.

#27 - Nora

TESTIMONI PÅ HUR MIN HUSBAND VEM LEFT MIG, KAM BAKGRUND TILL MIG.

Jag heter NORA CHRISTIAN.i vill tacka Dr ISIKOLO för att få tillbaka min ex man. Ingen kunde någonsin ha gjort mig tro på att brevet jag ska skriva skulle faktiskt vara en dag skrivet. Jag var världens största skeptiker. Jag trodde aldrig på magiska stavar eller något sådant, men jag fick veta av en tillförlitlig källa (en mycket nära medarbetare) att förtroende är en mycket engagerad, begåvad och begåvad person. Det var en av de bästa sakerna jag någonsin har Gjort. Mitt kärleksliv var i shambles; Jag hade gått igenom två skilsmässor och var på randen av en tredjedel. Jag kunde bara inte möta en annan skilsmässa, och jag ville försöka göra det svårare att få vårt förhållande att fungera, men min man tycktes inte bry sig om. och han bröt upp med mig igen. Jag blev förvirrad och inte vad jag skulle göra igen, snarare att de skulle komma i kontakt med Dr ISIKOLO. Han gjorde en kärleksspell som gör att min man kommer tillbaka till mig. Vi är nu väldigt nöjda med oss ​​själv. Dr ISIKOLO får honom att inse hur mycket vi älskar och behöver varandra. Den här mannen är för REAL och för good.he kan också hjälpa dig att fixa ditt trasiga förhållande. Jag hade min man tillbaka! Det var som ett mirakel! Han ville plötsligt gå till äktenskapsrådgivning, och vi gör det väldigt bra, i vårt kärleksliv. Kontakta email isikolosolutionhome@gmail.com ELLER whatsapp +2348133261196