bloggkommentatorerna

Fakta eller åsikt
Sanna Lundell har skrivit ett mycket bra inlägg i debatten om Hannah och Amandas vitaminer Hers. Det viktiga kommer i slutet av inlägget. Läsarna måste skilja på åsikter och fakta och bli mer kritiskt tänkande. Precis det som Alex & Sigge pratade om i ett poddavsnitt för inte så länge sedan. Det var tydligen fara för mänskligheten att åsikter görs till fakta i dagens samhälle. Precis samma sak sker i fallet med vitaminerna Hers på Amandas och Hannahs Instagram.
 
Den enda skillnaden här är att det betalar för Alex och Amandas charkbricka. 
 
Jag hoppas som Sanna skriver att Hannah och Amanda börjar ta åt sig av kritiken på ett bra sätt och att de kommer att vara tacksamma för den här kritiken i efterhand.
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
#1 - Instaspejning

Nja...det verkar dom inte ha gjort om man läser Hannahs senaste Instagram inlägg...

#2 - Sofia

Sannas krönika var mitt i prick. Det är frustrerande med dessa två, att de alltid går i försvar vid minsta lilla kritik. . De kränger ju tonvis med prylar under devisen " fantastiskt vad vi fixat till er, våra älskade vänner". Sen kan man förstå att de inte accepterar allt, som krönikan om Beyonce gravidbilden var ju direkt löjlig.

Magdalena Graaf säljer ju också kosttillskott utan kritik. Tankar om det? Sättet det görs på är snarlik med läsarnas positiva utlåtanden men Graafs plattform är ju mycket mindre.

#3 - Linn

Fast klart dom aldrig kommer lägga sig. Hela deras koncept bygger ju på att de tar fram fab produkter till deras älsklingar. Erkänna att hers är kanske inte så bra blir ju ett stort nederlag för deras koncept. Sen måste ju folk bli bättre på att tänka själva. Håller helt med er om att folk måste bli bättre på att skilja på åsikt och fakta. Hannah och Amanda riktar ju sig främst mot vuxna kvinnor från 30 års åldern.

#4 - Anonym

Begriper ff inte detta drevet. Kosttillskott tillkom inte igår. Att bli godkända av läkemedelsverket är en lång process som är upp till de som kontrollerar inte produkttillverkaren.

#5 - Anonym

"Drevet". Det är inget drev för det första när människor sakligt kritiserar en produkt. Och anledningen till kritiken är att produkten lovar så otroligt mycket. Exempelvis att den ska påverka hormonbalansen. Amanda fick en fråga av en leg. läkare på insta om hur exakt produkten påverkar hormoner? Vilka hormoner? Tror någon att frågan är besvarad? A och H har kört med tveksam marknadsföring och utnyttjar kvinnor som är slutkörda och desperata och lovar allt från viktnedgång till bra hormonnivåer (?). Det finns inget drev. Drevet kommer från A och H själva och deras "älsklingar" som istället för att sakligt bemöta kritiken och frågorna om produkten försöker ändra fokus och få detta till kvinnohat och mobbning. De säger även att kosttillskott för män inte kritiseras och drar exempel på proteinpulver. Visste inte att proteinpulver var för män till att börja med och det har kritiserats det med. Är det så konstigt att ha frågor om en produkt som är skapad med syfte att bota diverse obalanser och diagnoser av två bloggare och mediemänniskor #4 ?

#6 - Ylva

Får panik när folk tror att kosttillskott är godkända av läkemedelsverket. Ingenting man köper på t ex Life-butiker är godkänt eller ens vetenskapligt testat. Om man upplever nedstämdhet, hormonell obalans eller vill gå ner i vikt så sök vårdcentralen - de finns till för att hjälpa till med såna saker.

#7 - Sara

Tror inte det går att komma åt människor som utnyttjar och exploaterar andra för kommersiella intressen med argument om etik och moral. Här krävs kraftfull lagstiftning kring marknadsföring och kosttillskott.

#8 - Mie

Marknaden när det gäller kosttillskott är en djungel, det finns de som innehåller det som utlovas i så pass stor mängd så att det faktiskt påverkar kroppen. Men allt annat.... Det är naturligtvis upp till var och en att köpa och tro på vad man vill men när marknadsföringen tar hjälp av att personer som bloggar med tusentals följare, bygger upp ett sken av förtroende och intimitet, då blir det lurendrejeri. Se för övrigt min blogg 23/4 ang Anne von Porat och miljön.... Samma sak...

#9 - Linda

Hanna och Amanda får gärna sälja månljus på burk till sina älsklingar om de vill men det är inte okej att kringgå gällande marknadsföringslagar för att kränga produkter. Tycker det är sorgligt att H&A aldrig kan bemöta saklig kritik utan att börja svamla om att det bara är för att de är kvinnor som de kritiseras. Löjligt att göra detta till en feministgrej. Då får man göra vad som helst som kvinna och komma undan med det då om en ska resonera som de två gör. Mig veterligen har de själva inga skrupler när det gäller att göra pengar på sina älsklingar (kvinnor) genom att sälja produkter vars fantastiska effekter helt saknar vetenskapliga belägg. Var är feminismen i det i så fall? Dessutom blir det extra patetisk när två personer som är så otroligt drivna och framgångsrika är så oerhört lättkränkta. Lite mer självdistans skulle inte skada.

#10 - Anonym

Haha, fattar inte, kallar de sina följare "Älsklingar"?

#11 - S

Åh, de två är så himla obehagliga. Liksom överlevande poppis-tjejer från högstadiet, som tror att man kan köra igenom allt med lika delar 'charm' och kränkthet.
Det enda jag inte fattar är varför inte fler genomskådat det.. Hur kan vuxna människor över huvud taget bli impade och förförda av detta?

#12 - Anonym

Problemet är inte att de säljer kosttillskott. Problemet är inte kosttillskott alls. Det finns delade meningar kring om vi behöver extra tillskott till vår mat. Jag mår bättre av D-vitamin och magnesium i extra tillskott. Problemet är att Hannah och Amanda marknadsför produkten på ett shady sätt, precis som de gjorde med vinet. Det andra problemet är att Hannah och Amanda är totalt oförmögna att ta emot ens en kritisk blick utan att skicka ut sin armé av poddlyssnande tjejer till attack mot den som vågat yppa en kritisk tanke. Amanda och Hannah har inte fattat att de inte är underdogs. De tror att de är det. De har inte fattat, eller vill inte erkänna, hur mycket makt de har och att det med det följer ett ansvar. Om de hade haft lite stil hade de antingen bemött kritiken sakligt, eller ännu hellre, bara ignorerat artikeln. Men det kan de inte utan de måste ta på sig sin offer-kashmir-kofta och säga hur synd det är om dem som blir så kritiserade av andra kvinnor, bara för att de är avundsjuka på deras framgång.

Hannah sa själv i ett poddavsnitt för några månader sedan att de var dåliga på kritik och att de visste om det och att det är ett problem. Tråkigt bara att hon en kvart senare gick till attack mot någon som kommenterat på insta att det var det "bästa poddavsnittet hittills" och således, enligt Hannah, menade att alla andra avsnitt var dåliga. Helt förvrängd logik av Hannah såklart, men det säger mycket om hur de uppfattar saker. De tar nog all kritik på riktigt som en attack mot deras innersta.

#13 - Kait

Till följd av Sofias kommentar kollade jag upp Magdalenas kosttillskott (vilket jag aldrig hade hört talas om innan) och det produceras liksom "Hers" av "Better You". Tror Widells marknadsföring blir mer in your face pga podden (vet dock inte hur mycket Magdalena tar upp sitt kosttillskott på bloggen) och allt annat de säljer.

#14 - Anna

@#12: De vet precis vilken makt de har och utnyttjar det för att tjäna pengar. Men skulle ha mer respekt för dem om de kunde svara på kritik sakligt och inte på en femårings nivå.

#15 - Jenny

Jag blir mer och mer trött på Hannah och Amanda. Podden är ok men jag börjar iaf undra vad som är äkta av de dom säger. Deras följare är för det första inte alla kvinnor 30+ utan mycket yngre känns det som och de verkar ha särskilt Amandas och Alex liv som GOALS.
Hannah och Amanda kan som många nämnt inte alls ta kritik utan tar allt otroligt personligt och slår ifrån sig på ett ofta elakt sätt. De kritiserar också själva ganska oklara saker . De pratade om yogagirls tankar om att föda hemma och naturligt på ett hånfullt sätt och även Blondinbella fick sig en skopa ovett för att hon hade mage att tycka att hennes förlossningar varit toppen. Det var INTE ok för Amanda hade ju haft en hemsk förlossning . Vad är det för systerskap?
Tycker hela den där klanen Schulman känns mer och mer oäkta. Alex skulle ju sluta dricka. Några månader. När han marknadsförde sin bok om en alkoholiserad mamma.
Bra bok men visst är det lite lustigt ändå?
Det är inte fel att tjäna pengar men när man inte kan ta kritik och jag tycker att Hannah och Amanda beter sig som de värsta tjejerna på högstadiet . De som bestämde allt och styrde genom att gråta och manipulera folk till att tycka synd om dem.

#16 - Maria

Jag har också börjat bli riktigt irriterad på Hannah och Amanda.
Man har genomskådat deras "pitchar" som dom kör..(i början mer osynligt men nu uppenbart) sin podd och egentligen i alla deras sociala medier.
Dom har ju med tiden avslöjat hur dom gör när dom säljer in! Dom har även öppet berättat att dom kan sälja in "allt".
Alex slutade dricka dels inför boksläppet men även för att hålla för att hålla Amanda sällskap i hennes JÄTTEJOBBIGA uppehåll med spriten i och med graviditeten. Om inte hon fick dricka fick inte heller Alex.
Nej, jag är väldigt skeptisk numera till deras företag och till allt dom gör..alltför att sälja skiten ur oss.
Kritiken har ingenting med "kvinnoförakt" eller liknande som dom slår ett slag för..inte heller "avundsjuka" ..Osv..utan för att dom inte längre är trovärdiga.
Överdriften när dom säljer in sina sponsorer är direkt pinsam numera.
Har också hört dom skryta med hur effektiv deras tillvägagångssätt och stora intjänade pengar på spons dom gör via denna. Nä fy vad besviken jag känner mig! En gång för inte så länge sedan gillade jag dom.

#17 - Anna

Dom skrattar hela vägen till banken. .

#18 - Jenny

Problemet är nog just detta med trovärdigheten. Och det gälller väl säkerligen fler stora medieprofiler som ska sälja massa olika produkter med sitt namn. Hannah och Amanda har och har haft så många olika produkter knutna till sitt namn att det är svårt att veta vad de står för ! Vad vill dom? Vad är viktigt ?
Jag var inne på utförsäljning av kläder från Daisy grace idag och jag måste tyvärr säga att det var ingen vidare passform eller kvalitet på dem. Har någon köpt kläder och blivit nöjd?
Får en känsla av att detta med kläderna inte blir långvarigt det heller.
Förstår om tjejerna bara vill prova på lite allt möjligt men tyvärr blir deras eget varumärke mer och mer urvattnat.

#19 - Anonym

Jag skulle aldrig köpa deras kosttillskott för att de är så dyra. Annars hade jag gärna testat.


Sen tycker jag att folk faktiskt får tänka själva. Vill folk köpa så var så god. Det är väl så med allt. Jag menar, Paolo Roberto gör reklam för sin träningsbok i vart annat instagram inlägg. Varför skulle det va mer ok? Man kommer ju inte bli vältränad som han bara för att man köper boken?

Sluta gnäll så mycket på h&a. Vill man inte veta av dem är det bara att avfölja dem så slipper man se det. (OBS, detta va inte riktat mot er bloggkommentatorerna. Ni måste ju följa dem sp ni kan göra ert jobb 😊)

#20 - anna

Kosttillskott hanteras av Livsmedelsverket. https://lakemedelsverket.se/Alla-nyheter/NYHETER-2008/Lakemedel-eller-kosttillskott--var-gar-gransen/