bloggkommentatorerna

Kissies bok
Läste Kissies bok igår. Den var väldigt lättläst men innehållet var desto tuffare att smälta. Shit vad hon har blivit utsatt för hemska saker av idioter. Att hon har orkat blogga vidare. När det var som värst hade hon inte bara en manager som snodde pengar av henne och utsatte henne för sexuella trakasserier, läsare som hatade, andra bloggare som var emot henne och en familj som inte förstod sig på henne. Den enda som verkar ha stått vid hennes sida under hela bloggresan är hennes bror. 
 
Nu verkar hennes liv dock ha vänt och hon är inte längre utnyttjad av manliga bloggmanagers som snor pengar av henne eller är ute efter hennes kropp. Flera miljoner har gått i gubbars fickor istället för till Kissie själv. Hon har numera en kille som förhoppningsvis är snäll och hon är tryggare i sig själv samt har bättre kontakt med sin mamma. Det ser ljust ut. 
 
All skit hon har varit med om säger hon till stor del beror på patriarkatet och att hon numera på grund av detta är feminist. Hon nämner Lady Dahmer i boken som en förebild och det är fint tycker jag. 
 
Jag är glad för Kissies skull. Skönt att tonåren och all skit är över. 
 
Glad påsk på er! <3
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
 
 
#1 - Sriwanna Salomonsson

Jag minns Kissie som den bloggare som ofta provocerade andra.

Gick i alla fall in och läste hennes blogg lite grann, hon har förändrats väldans mycket (men vi alla växer ju upp).

Kanske ska läsa boken?!

#2 - Anonym

Alltså skönt för henne att hon vuxit upp, men jag kan inte hålla med om att (nästan) all skit som hänt beror på ett patriarkat. Att hon blivit sexuellt utnyttjad- ja absolut! Men att läsare/folk varit hatiska mot henne beror på vad HON skrivit på sin blogg och hur hon skrivit om andra.

#3 - Emelie

#2 Eller hur! Hemskt att hon blivit utnyttjad av äckliga män på det sättet. Men att andra bloggare och bloggpubliken tyckt illa om henne har hon enbart sig själv att skylla. Shit vad elak och provocerande hon kunde vara!

#4 - Anna

Till #2 och #3: Ja, fast det är ju stor skillnad att säga till någon att man tycker någon är elak eller att man inte håller med än att bli utsatt för det hat som kissie har blivit utsatt för. Viss kritik har varit befogad men inte all den skit som hon fått ta. Och finns ju flera elaka manliga bloggare som inte alls fått samma behandling, t.ex. hyllades alex schulman när han var som elakast. Tycker nog det kan finnas en poäng i att hon behandlats annorlunda som kvinna än om hon varit man.

#5 - Emelie

#4 det har du rätt i faktiskt! 🤔Nu tillhör jag den skaran som inte orkar med Alex Schulman (lika lite som Kissie) men han är ju mer "accepterad" än henne trots bådas mobbarstilar (mer förr än nu). Säkert för det är mer ok att män är elaka (eller raka och ärliga som det så missvisande ibland ska tolkas som 😒).

#6 - Malin

Måst erkänna att jag är trött på alla book deals som delas ut till höger och vänster. Det skrivs självbiografier på löpande band... krävs ingenting för att man ska få bli intervjuad av en ghost writer nu för tiden och få en bok skriven om dig som man sen kan släppa i sitt eget namn.