bloggkommentatorerna

Klippa håret på sig själv
Har ni klippt håret på er själva någon gång? När man var liten var det ju en och annan lugg som producerades men annars så har jag nog låtit bli mitt eget hår. Men när jag ser den här metoden så blir jag lite sugen. Jag har inte klippt håret på över ett år och det börjar bli crazycatlady-långt. 
 
Vad säger ni? Vågar ni testa? 
 
Jag tänker att om jag provar så kanske jag måste få tummen ur och boka ett frisörbesök. 
 
//Anna-Maria
#1 - Anonym

Har inte varit till en frisör på tre-fyra år tror jag. Tycker det är alldeles för dyrt hehe. Klipper topparna och färgar själv. Vill jag nån gång ha en "riktig" frisyr så går jag nog till en frisör, vågar nog inte klippa olika längder och så.

#2 - Emi

Så fort jag läste det här gick jag raka vägen och klippte håret precis så som hon visar, blev bra! Min man tonar alltid mitt hår på mig också, blir inte mindre nöjd än när jag gått till en frisör.

#3 - Lima

Min mamma klipper mitt hår där bak och jag klipper det själv fram mot ansiktet. Funkar kanon! Men sen har jag iof alltid det uppsatt oxå..

#4 - Anonym

Klippt håret precis sådär senaste åren, kapar det ändå bara och då kan jag lika gärna göra det med kökssaxen. Inte mindre nöjd i vardagen än när jag gick till frisör.

#5 - Malin

Oj, mycket gör jag själv (naglarna och vaxning...) men håret lämnar jag till frisören. Skulle aldrig gå loss på det själv och det inkluderar att färga hemma själv. Never. Men jag har också tjockt hår så krävs mycket färg och tror det skulle bli krångligt hemma.

#6 - Lisa

Testade nu, blev jättenöjd! Kommer inte gå till frisören mer. På riktigt.

#7 - Anonym

Vad modiga ni är ni som testat! Jag är sugen. Har inte heller klippt mej på typ ett år, o snart ska jag föda barn o blir barnet som sina storasyskon kommer det inte komma på frågan att jag ska sticka iväg o klippa mej de närmsta typ tio månaderna 🙈 Så. Antingen bokar jag en tid o gört nu (men HATAR att klippa mej pga. Tvångsmässigt småprat) eller också så bara kör jag på detta. Ja men kanske???!!!!

#8 - Emma

Har varit hos frisören färre än 10 gånger i mitt liv, haft både kort och långt hår under åren. Alltid klippt och färgat mig själv (sedan mamma slutade klippa mig) och ofta fått frågan om vem som är min frisör (OBS på ett bra sätt! Att de vill ha namnet och gå till samma alltså).
Klart man kan klippa sig själv! Det ligger i sakens natur att frisörer vill få det att verka vara hjärnkirurgi bakom (Naturligvis är många frisörer jätteduktiga och har en blick för form) så inte fler börjat klippa sig själva men ärligt talat, det är bara hår. Det växer ut och går att jämna till. Rekommenderar utfällbara speglar i badrumsskåpet.

#9 - Ce

Jag klipper lugg och håret vid ansiktet hemma eftersom jag inte pallar springa till en frisör hela tiden och fixa med sånt. Men blir i stort sett alltid missnöjd när jag klippt/ färgat hos frisör. Speciellt färg!! Blir aldrig bra.

#10 - ab

Klipper själv. Orkar inte gå till frisören och tycker processen tar för lång tid. Sugen på att testa denna metod men mitt hår är för kort just nu.

#11 - Anonym

Det blir ikke bra! Jeg har veldig tykt hår og den metoden fungerer ikke for de som har det. Det blir fort ujevnt og kortere på ene siden. Men å få andre(mamma) til å klippe håret rett over nederst med kjøkkensaks går fint!

#12 - thesadbox

Jag klippte mitt eget hår under studietiden men går nu till frisör. Älskar att man kan boka tid online (hatar att ringa) men orkar verkligen inte med detdär småpratet som förväntas av en när man väl sitter på stolen. Här är en människa som jag inte har någon relation till mer än att människan utför en tjänst som jag betalar för..och man ska då dela med sig av vad som händer i ens liv..eller åsikter? Känner att jag blir mindre intresserad i att lära känna nya människor eller småprata med allt och alla ju äldre jag blir. Det har skiftat till mer fokus på att underhålla de relationer som är viktiga för en.

#13 - carro

tittade på det här klippet och några till på youtube och sen stegade jag in i badrummet och gjorde likadant. superlätt och jag blev sjukt nöjd för att vara första gången jag klippte mitt eget hår. har tjockt hår och det var inget problem alls :) däremot måste man nog ha lite längre hår för att det ska vara enkelt, kan tänka mig att det blir riktigt klurigt om man har till axlarna kanske. rekommenderas!

#14 - Eva

Men hennes (i videon) blev ju supersnett? :/

#15 - Eva

Hoppsan, menar givetvis "på bilderna", inte "i videon", som jag skrev inom parenteserna.

#16 - Hanna

Jag klipper håret själv. Det har jag gjort de senaste åren. Orka gå till frissan liksom och eventuella ojämnheter döljs genom att håret är lockigt. :-P

#17 - sanna

Jag använder den där tekniken och det blir jättebra.
Ett tips är att börja med väldigt lite och inte så långt fram, jag fick nästan lugg första gången jag gjorde det ;)
Jag skipar hårsnodd, utan kammar fram allt och håller ihop det med handen. Var noga bara med att verkligen få med allt, kamma kamma och kamma uppåt och frammåt.

Som sagt, ta lite i taget så ser du vart du vill sluta.

#18 - Tove


Gjorde just detta! Det gick riktigt bra faktiskt. Mitt hår kunde liksom inte bli risigare så jag hade inget att förlora, men nu känner jag mig riktigt fin :)

Såååå snart kommer alla som läser BK kunna känna igen varandra på stan för vi kommer ha samma frisyr xD Vi får etablera en hemlig vinkning eller nåt.

#19 - Andrea

Jag brukade också vara rädd för att klippa mig själv, men jag har alltid hatat att gå till frisören. En dag insåg jag att det är fräschare att ha lite ojämnt hår med bra kvalitet än en jämn klippning med kluvna toppar, så sen dess har jag klippt mig själv. Tidigare har jag använt tofsmetoden, men nu delar jag helt enkelt in håret i två tofsar och klipper längst ner. Det blir en sån där trendig "blunt lob" på Pinterest-språk. Visserligen sätter jag upp håret i knut nästan varje dag, så ingen skulle märka om klippningen gick åt helvete.

Egentligen vill jag vara en sån som njuter av att gå till frisören och jag är sugen på att ljusa upp håret utan att se ut som en kyckling, men samtliga frisörbesök jag har varit på kan delas in i två kategorier: 1. "Tantig" frisör klipper mitt hår i en frisyr som inte passar in i detta århundrade, trots att jag har tagit med bilder. Tar ingen hänsyn till min hårtyp och frisyren ser värre och värre ut för varje dag. 2. "Trendig" frisör gör ett riktigt bra jobb, men jag känner mig så ful och oglamorös att jag tycker synd om den coola frisören som måste slösa tid på töntiga mig (jag vet!) att jag inte vågar gå tillbaka när det börjar bli dags.

Min dröm för framtiden: frisörrobotar som är kopplade till Pinterest. Välj en bild och roboten återskapar frisyren på ditt hår efter en snabb scanning för att kontrollera att förutsättningarna finns. Du får alltid frisyren du vill ha eftersom frisören saknar egen vilja och inte kan få för sig att "busa till det lite". Antagligen kommer den vara programmerad till att ställa frågor om ditt liv eftersom många kunder uppskattar det, men vi som vill slippa obekvämt småprat kan säga till den att vi inte vill prata med no hard feelings eftersom frisören inte har några. Perfekt!

#20 - MD

Jag hatar också småprat så jag sa det och slutade småprata hos frisören. Visade sig att det finns flera frisörer som också ogillar småprat men alla lär sig pladdra eftersom det förväntas av dem. Nu klipper jag mig hos en av de tystlåtna - båda håller käft, han njuter av att få jobba koncentrerat och jag läser. Win -win.

#21 - Emma

Jag testade med! Blev superbra ju!

#22 - Blomma

Vad har du att förlora? Jag klipper alltid mig själv och färgar. Gillar inte frisörer. De får mig ledsen genom att säga att jag har dåligt hår och klipper alltid för kort / gör mig ful. Det kanske inte blir perfekt, men jag får bestämma själv och mitt hår är riktigt långt nu.

#23 - Elin

Klipper alltid mig själv! Har inte varit hos frisören på säkert 10 år. Det ÄR verkligen inte svårt, och om det blir fel så är det bara att jämna till det. Klipper alltid lite i taget så det blir sällan (vill nog säga aldrig) fel. Har testat på flera olika frisyrer under åren också, både uppklippt och att bara klippa rakt av. Står bara framför spegeln i badrummet och klipper med en hårsax jag köpte på Rusta. Någon gång har jag tagit kökssaxen men den va inte lika vass så fungerade inte lika bra. Testa att klipp dig själv! Du kommer inte ångra dig.