bloggkommentatorerna

Kritik och mobbare
 Jag lyssnade på Fredagspodden i morse. Kastade mig över den eftersom jag fortfarande inte tröttnat på förlossningsberättelser. Det var mysigt. Amandas tredje förlossning beskrevs som fri från trauman och hon lät väldigt lycklig. 
 
Sedan avhandlade de förstås kritiken från texten i politism. (Lyckas inte lägga in länken från mobilen: http://www.politism.se/x/story/vem-drommer-inte-om-ett-piller-som-kan-gora-en-pigg-balanserad-och-vacker/#post-50571) 
 
Men jag tycker inte att de besvarade det texten tog upp, dvs att pillren inte är godkända av Livsmedelsverket, att det råder delade meningar om kosttillskott, den luddiga beskrivningen av produkten och att fansens hyllningar står för en stor del av reklamen och därför kringgår lagarna kring marknadsföring av läkemedel. Jo, det sista besvarade de, men de slog ifrån sig det som dårskap, eftersom det skulle betyda att de sitter på jättestor makt över sina följare. Ja? De har de ju. Inte så att de tvingar någon, såklart, men har ju jättestort inflytande på lyssnarna av Fredagspodden, de vet de ju, de jobbar ju med PR och podden är finansierad av sponsorer.
 
Någon annan kritik besvarade de inte, utan istället ägnade de lång tid åt att lyfta fram Lofsans man som en kvinnohatande idiot. Jag kollade, Hans Renman på Instagram. Hans inlägg var stört. Han verkar vara en dåre. Skit i honom. Fokusera på den rimliga kritiken istället.
 
//Mia 
#1 - Elsa

H&A har aldrig varit särskilt bra på att ta kritik. Tycker att det borde höra till i deras bransch, men icke. Någon i Fredagspoddens vänner ställde sig lite frågande till Hers och genast ryckte Hannah och x antal försvarare in och anklagade den som kommit med ifrågasättande av deras produkt för att var opeppig och icke-stöttande.

Det blir liksom så lågt i tak, så ytligt, då minsta lilla ifrågasättande tar så enorma proportioner och så anklagas man för att vara osysterlig typ. Blir galen på det klimatet, typ "vi kvinnor ska backa varandra inte kritisera". Vi gör oss bara dummare än vi är så om all kritik och ifrågasättande som ju utgör grunden för någon sorts vettigt tänkande anklagas för att vara opeppigt och antifeministiskt typ. Blir galen, börjar likna en diktatur haha.

Och vad är grejen med att allt ska vara så otroligt pepp, stöttande och positivt hela tiden? Nej, saker måste kunna kritiseras utan att göras om till kvinnohat. För det är inte det det handlar om.

#2 - Caroline

Håller verkligen med det Elsa skriver här! Jag klarar inte av H&A just på grund av detta.

#3 - Anonym

http://www.expressen.se/kronikorer/jenny-stromstedt/det-finns-roligare-saker-att-gora-for-dina-pengar/

Jenny Strömstedt 👍🏻

Systrarna vet exakt vad de gör, att spela dum och garva hela vägen till banken och lura en massa (framförallt) utbrända, slutkörda kvinnor är osmakligt. Allt för att tjäna pengar.

#4 - Charlotte

Men alltså - att skriva att en, för er, helt okänd man verkar vara en dåre pga ett enda IG-inlägg?!
En man som dessutom bett om ursäkt för att han råkade såra H & A och som raderat inlägget för att de kände sig kränkta?!
Hur kan en vuxen kvinna (och lärare?!) uttrycka sig så?!

Nej, tummen ner både för inlägget ovan och för lur-piller!

Svar: Jag noterade att han nu menar att han skojade. Konstigt att han inte lät inlägget ligga kvar, med ett tillägg om att det ska läsas som ett skämt. Jag tyckte bara det lät hånfullt, men humor i text kan ju vara svårt.//Mia
bloggkommentatorerna

#5 - Sara

Får inte särskilt bra vibbar av varken dessa systrar eller bröderna Schulman. Får för mig att det döljer sig ganska mycket kyla bakom de varma fasaderna.

#6 - Anonym

Hann se hans inlägg innan han tog bort det och förstår inte vad som var stört? Läs hans nya med ursäkt.
Så tråkigt med H & A att de inte kan ta någon kritik. Dessutom blir de riktigt "onda" mot dem som ger dem kritik. Inte så sympatiskt. Känns som att de kan "gå över lik" för att sälja saker. I övrigt gillar jag dem.

#7 - Anna

Jag vill verkligen rycka ut till försvar för Lofsans man. Tycker inte hans inlägg var ett dugg stört. Han riktade helt rimlig kritik gentemot Hannas och Amandas lurendrejeriverksamhet. BK borde snarare problematisera deras fejkprodukt de försöker lura på folk. Jag är smått känslig för klimatet på sociala medier, men jag tyckte inte ens han var nära gränsen för mobbning. Tycker BK är toppen vanligtvis, men detta inlägg uppfattar jag som helt oreflekterat.

Svar: Det finns SÅ mycket mer relevant kritik av deras piller, än när Hans Renman kallar deras kläder för billiga. Jag tycker Hannah skulle låtit bli att ens nämna hans inlägg,, men det är väl lättare att gråta över att en karl är hånfull, än att bemöta den verkliga kritiken. //Mia
bloggkommentatorerna

#8 - Maria

Hans Renman är så långt från dåre man kan komma tycker jag. Han är en av de rimligaste männen på Instagram.

#9 - Anonym

Blev besviken att läsa detta, varför skulle han vara en dåre? Reindeerman verkar snarare vara en extremt vettig, sympatisk och rolig person.

#10 - Charlotte

Ja, humor kan vara svårt i skrift - speciellt om man är otroligt lättkränkt och inte kan ta kritik (vilket det känns som att H och A har svårt med)!
Dock kan man ju ifrågasätta hur mkt kritik de egentligen har fått när de använder cirka 15 minuter åt att beklaga sig över ett enda IG-inlägg, dessutom från en man som inte alls har extremt många följare (om man jämför med många andra)?
Att de dessutom måste dra in hans fru i det hela känns unket - hans IG reflekterar ju inte hennes ståndpunkt? Nu tror jag iofs inte Lovisa är så mkt för kosttillskott heller men ändå - om en kvinna skriver ngt negativt är det ju sällan som det även "drar med sig hennes man"?!
Om en kvinna skriver ngt konstigt så är det snarare så att reflektionen blir att mannen borde kontrollera sin kvinna bättre medan det i det motsatta fallet blir att även kvinnan delar mannens åsikt...

För övrigt så tycker jag Hans Renman känns som en av de bättre männen på IG som verkligen står upp för kvinnor (och andra utsatta grupper såsom invandrare) och som ofta tar de fajter som ingen annan vågar/orkar ta!
Att kalla honom för dåre är verkligen dårskap - läs gärna fler av hans inlägg och reflektera lite kring dom!
Och det faktum att han tog bort inlägget visar väl att han är ödmjuk och inte vill såra ngn?
Sedan kan det ju bli så att man råkar såra extremt lättsårade personer utan att det är meningen...

#11 - Nina

Nej, kom igen. Hans Renman är inte dåren i det här fallet!!!

#12 - I.

Läste hans inlägg flera gånger utan att tycka det var stört eller att han var en dåre. Tycker däremot att H och A är obehagliga i sitt bemötande av kritik.

#13 - C

Förstår inte heller varför Hans Renman blir sedd på som en dåre?

Svar: För att han skrev ett hånfullt inlägg där han blandade in en massa irrelevanta grejer. Jag undrar återigen varför de väljer att bemöta just den kommentaren istället för alla andra rimliga åsikter.
bloggkommentatorerna

#14 - Jenn - forever abroad

När jag råkade gå förbi dessa piller i ett skyltfönster i Stockholm kändes det lite WTF?! Snacka om att tappa fokus och låta kommersialiseringen ta över typ allt. Har inte följt dem tidigare och efter detta blev det tydligt varför... :)

#15 - Petra

Om Hans är en dåre, vad är då H & A? De är inte alltid så milda och schyssta när de pratar och skriver om vissa människor som inte faller dem i smaken. Jag läste hans nu raderade inlägg och det där var ingenting för jag märkte tydligt humorn i det hela, men det är klart, nåde den som kritiserar H & A, eller? ;)

#16 - Charlotte

Det är väl glasklart varför H och A väljer att bemöta just hans kommentar - det finns inget sätt att bemöta den kritik du kallar rimlig!
Det finns inget kan sägas som försvar till det som andra kritiserar - därför är det enklare att prata om Hans och hans (haha, vad roligt det blev att skriva om ngn som heter Hans!) påstådda hat mot dem!

#17 - Anonym

Det är inte tillverkaren eller försäljaren som ansvarar för att bli godkänd av läkemedelsverket. Det är kontrollanter. Och i ärlighetens namn, inte mkt är godkänt, däremot så är säkert substanserna det.

Sen fattar jag inte, vadå luddig beskrivning? Nä, Jag tycker att detta är ett drev, dom är inte de första som sysslar med kosttillskott, Ida warg, Katrin Z, Maggan Graaf håller också på men inget snack där om dittan och dattan.

#18 - Sanna

Mitt problem med Hanna och Amanda i denna diskussion är att de 1) inte kan skilja på sak och person (kan säkert vara svårt när man är sitt varumärke men ändå). Deras reaktion på en (enligt mig) saklig artikel från politism och med en kunnig inom området är direkt "de måste hata oss". Nej det är inte ER de kritiserar det är PRIDUKTEN vilket är två helt olika saker!
2) Att de drar fram kvinnokortet....det får fan inte utnyttjas! De vänder det i slutändan till (efter snacket om Hans Ig inlägg) att kvinnor inte får ta hand om sig själva?!? Och att det är en feministisk fråga?!? Kom igen! Det är inte det debatten eller kritiken handlar om! Det är ingen som har sagt att kvinnor inte får ta hand om sig själva och sina hormonbalanser etc. Det är ju snarare en kvinnofrämjande kritik, att man inte ska lura kvinnor att det är detta de behöver för att orka och klara av vardagen. Som tidigare även skrivit, de är väldigt snabba att hävda att kvinnor ska peppa varandra bara för att vi är kvinnor, när det gäller deras egna produkter och åtaganden, samtidigt som de för några avsnitt hävdade att man inte kan hylla kvinnor bara för att de är kvinnor....

Jag önskar bara att de kunde lära sig att ta kritik bättre eller iallafall svara sakligt på den kritik de får istället för att vädja tröst hos sina äääääääälsklingar för att "alla andra" är så himla elaka i sann offerkofta anda.

#19 - Charlotte

#17 De du nämner har fått jättemkt kritik (möjligtvis inte Ida, visste inte ens att hon tagit fram ett kosttillskott) men besvarat den på ett betydligt bättre sätt!

Dessutom har deras kosttillskott inte utlovat så mkt förbättringar som HERS gör!

#20 - Lisa

Gick in på Amandas instagram och det var ju ett helt galet kommentarsfält. Jenny Strömstedt har plötsligt blivit kvinnohatare (hennes artikel handlar ju mer om att pillren kan funka som placebo, fint nokk liksom) och fanskaran verkar ju närmast vara en sekt där minsta kritik läses in som "hat" och motsatsen till systerskap. Hur i helvete ska vi uppnå någon form av jämställdhet när så många kvinnor saknar läsförståelse och kritiskt tänkande? Ursäkta, nu var jag visst emot systerskapet.

#21 - Instaspejning

Nej, det är inte Hans Renman eller Jenny Strömstedt som.är dårarna här.
Jag ställer mig frågan om det är så att dom verkligen inte förstår kritiken eller om dom väljer att missförstå. Dom framställer sig verkligen som idioter genom att konsekvent inte möta den verkliga kritiken.
Sen det här med att dra fram kvinnokortet o tid och otid...det med att backa systraskapet, gäller det bara Sveriges mest lättkränkta systrar? För dom själva drar ju sig inte för att trycka till Yoga Girl, Lofsan och Jenny Strömstedt.

#22 - Sofie

Tycker att fler borde gå in och följa reeinderman på instagram. Han om någon är värd att följa och fundera över djupet i hans i lägg och vad han egentligen tar ståndpunkt både för och emot.

Kritiken mot hon är det enda som är orimligt i den här historien.

#23 - Maria

H & A vet exakt vad de gör & det är så himla trist att de utnyttjar en svag & påverkbar målgrupp - deras enda syfte är att tjäna pengar på detta såklart! Så smaklös PR. OM det hade varit en testad produkt med bevisade resultat hade det varit en helt annan sak, men nu är det inte det.
Heja Jenny S & Hans R! (Troligen är H & A bittra över att Träningspodden avled att lämna deras bolag PD efter enbart ett års poddande)

#24 - Hannah

Vad i Hans Renmans inlägg uppfattade ni som irrelevant?

#25 - Anonym

#19 vart finns deras drev att läsa om? Tror ej Ida W har tagit fram kosttillskott, däremot har hon en webbsida där hon säljer det och en youtubekanal där hon gör PR.
Kosttillskott är ganska brett och c-vitaminer räknas som kosttillskott. Jag har läst några grundkurser i medicin och med den kunskapen jag har lyckats alstra så finns det inget märkligt med Hers eller någon annans för den delen. Så det är därför jag tycker det är märkligt. Läkemedelsverket... Kan inte tänka mig att många proteinpulver listas där etc.

#26 - Helena

Att kalla Hans för dåre är lika lågt som alla de kommentarer han fick i det nu borttagna inlägget om att han var idiot, cp-skadad (?!), dum och jag vet inte vad. Herregud!

#27 - Moi

Lustigt, jag hade precis gått med i fredagspoddens vänner och börjat lyssna och hamnade i denna soppa! Jag känner igen mycket från andra sammanhang i mitt liv och håller med om att i det här fallet är det helt befogat med kritik. Om kända människor är oärliga kommer det tur nog fram förr eller senare. Jag tror på oss människor, vi känner när något är äkta och npgon vill vårt bästa. Och offentliga personers offentliga varumärken måste granskas! Och kritik måste tas och värderas av alla. Däremot tycker jag kränkningar av personers privata liv är helt fel. Dock gör ju klanen Schulman det själva så här är det kanske fritt fram? Jag tror det blir så här när man ÄR sitt varumärke som sagt. Farlig sits att ta och kräver nog enorm styrka att klara.

#28 - Anna

HA borde lära sig att ta kritik! Om de inte håller med är det ju bara bemöta kritiken sakligt inte börja grina och säga att alla hatar dem!