bloggkommentatorerna

Livets gråskala
Vad tänker ni om gårdagens händelse på Instagram/bloggvärlden? Har bröderna Schulman och Jonna (Birros exfru) gjort fel?

Jag tror att många vuxna tror för mycket om vuxna. En vuxen är inte automatiskt moraliskt ofelbar. Varför tror vi det? Barn är väldigt säkra på sin sak och ser saker i svart och vitt. Ont och gott. När man blir äldre så förstår man att allt är en gråskala. Det är då det blir svårt.

Alex brukar säga att han gör allt för att barnen inte skall få trauman. Han försöker minimera skadan så att säga. Det är vettigt. Men det är inte alltid att det går att hejda sig och frågan är vad vi lär våra barn om vi inte visar att vi är arga, besvikna, trötta, uppgivna och ledsna ibland? Alla människor gör saker som vi ångrar på grund av att vi är varelser med känslor. I Schulmanfallet tycker jag att de från och med nu borde hålla sitt groll inom familjen. Det blir så mycket spekulationer och skit när de skriver om varandra på nätet. Även om många tycker att det är underhållande så känns det lite smutsigt faktiskt. Man behöver ju inte vara relationsexpert för att fatta att Calles äktenskap med Anitha inte skulle hålla på grund av att svägerskorna inte gick ihop. Därför kan ju osämjan nu också få ett slut tänker jag. Nu är ni av med varandra. Calle tog bort Alex kommentar och det tydde ju på att de ångrade sig och att det inte alltid är så lätt att handla med förnuftet istället för känslan. 

Jonna fick också skit igår av Annika Leone. Markus Birro har varit och är ett as mot henne och den besvikelse hon känner inför det blir tavlan och offerkoftan resultat av. En mamma som håller sin ångest inom sig i det fallet lär sig möjligtvis att det är okej att vara som pappa Birro är mot sin exfru? Det är inte bra. Så Jonna har gjort helt rätt enligt mig, om hon har känt att det var det hon var tvungen att göra för att få upprättelse. 

Så jag håller inte med Elaine och inte heller med Annika. Jag tycker att det beror helt på vad som har hänt om det är okej att hänga ut sitt ex. Jag tänker på Mona som hängde ut sin exman efter att han våldtagit dottern. 

Det går inte att ha principer i livet, för rätt som det är så hamnar man in en situation där man känner att det är rätt att bryta mot dem. 

//Anna-Maria
#1 - L

Birro varit elak mot Jonna? Källa på det? #ryktesspridning

#2 - Blomma

Vad har hänt inom Schulmanklanen?

#3 - Charlotte

Jag tycker att Calles (och Alexs) inte så subtila pikar mot Anitha är tröttsamma och elaka! Och jag tycker Elaine har helt rätt!
Att skriva en pik mot sin ex-fru inbäddad i ett inlägg om sitt barn känns otroligt dåligt oavsett vad Anitha nu kan ha gjort för att "förtjäna" det! Och vad menar han egentligen med ett "ÄKTA" kalas?! Det kalas han ordnade för Penny ordnades av hans nya flamma och om man tänker att normala personer inte introducerar ngn ny i sina barns liv på en gång så kan ju Penny typ känt hans nya tjej i cirka 2 minuter....så hur äkta är det?! - samma med hans senaste uppdatering, där han skrev att han hade en ny kärlek som han inte ville skriva mer om osv, detta som en pik mot Anithas uttalande i Lillelördag....

Näe - så jäkla kassa bröder de där Alex och Calle, droppen var ju ändå när han sa i podden med Daniel Redgert att han inte ville prata om skilsmässan för den var "inte en del av hans liv" ????

#4 - Malin

Är väldigt svart eller vitt det här tycker jag. Går man igenom en skilsmässa och det är barn inblandat så får man ta sitt vuxenansvar och handla därefter - både IRL och online. Finns ingen gråskala när det kommer till det ansvar som följer med ett barn och valet att bilda familj. Klarar de inte av att kommunicera med varandra ska de inte heller kommunicera OM varandra. Det är barnets bästa som ska stå i centrum och skitsnack om den andra personen online ligger aldrig i barnets intresse som inte ska behöva känna skuldkänslor för att hon/han fortfarande älskar båda dessa personer. Detta är en icke-fråga för mig.

#5 - Johanna

Snälla, en update om vad schulisarna gjort? Jag har missat.

#6 - Johanna Eineryd

Srryyy svaret var bara en googling bort. Fullt updated nu!

#7 - Charlotte

Sen är det ju lite skillnad på att hänga ut sin Exman som Mona gjorde efter att ha pratat igenom d med dottern - hennes dotter har ju redan uteslutit sin pappa ur sitt liv medan Schulman barnen hamnar i kläm på ett helt annat sätt!

Man är inte öppet elak mot sina barns pappa/mamma så enkelt är det!

Jag själv skulle aldrig säga ngt elakt om min sons pappa, visst - inför nära vänner osv men aldrig ett ord som skulle ha minsta möjlighet att nå min son eller bli offentliga på ngt vis....

#8 - Elin

Hej, menar du att skilsmässan beror på osämja mellan svägerskorna? Hänger inte med....

#9 - Tove

Oj oj! Jag kan förstå att vissa grejer kan råka sippra igenom om barnets förälder beter sig riktigt elak, även om det inte är bra. att t exbete sig kasst vid en bodelning är ju inte heller okej och indirekt elakt mot barnen. . Och jo, ibland kan det faktiskt vara välbehövligt att tala illa om den andra föräldern för att ta ställning mot ett beteende som drabbar barnet och bekräfta att det inte är okej. Men det där bråket var ju sjukt smutsigt! Varför kunde de inte ta sitt hån sig emellan eller bland sina vänner? På instagram var ju bara sjukt onödigt. För övrigt förstår jag inte varför kusiner måste vara bjudna på ett barnkalas om barnet har två? Rätt naturligt att bara besöka det på sin egen sida av släkten då.

#10 - Unni

Google samarbetar inte, förstår inte hur Johanna här ovan lyckats luska fram något om detta? Du borde få det internationella detektivpriset.

Skulle vara trevligt att veta vad all dramatik kring detta beror på. Alla är upprörda och grälar vilt på bröderna Schulman men man varav detta? Irriterande med hundra bloggar som skriver om ett ämne men ingen ger en tydligare förklaring på vad som sagts, vad för pikar som givits och ja, inget över huvud taget. Totalt värdelöst och omöjligt att ta ställning till något.


Någon, snälla, en sammanfattning mer ingående än "pikar om kalas på Instagram"? Vilka är dessa återkommande pikar/skitsnack? Vad har calles nya med detta att göra? Vad exakt har Elaine lagt upp printscreen på men raderat?

#11 - Anonym

Många säger först att separationen är i samförstånd och att man fortfarande bästa vänner osv men ofta låter det nåt annat sen, speciellt kanske om det snabbt kommer in en ny part. Ser ofta skammande av att vissa inte umgås för barnens skull tex (tex på fb) då skrivet av dem som gör det såklart. Men jag känner mig ganska ödmjuk inför att det kan vara väldigt svårt för en del. Om ens livskamrat varit otrogen under smutsiga omständigheter eller man lämnas för någon annan, jag skulle dö av smärta bara att vara i närheten av exet för att inte tala om den nya, någon som kanske blivit lämnad för rent av. Nu pratar jag inte om c och a här eller Birros eftersom jag inte följer dem. Menar mest att jag tror det är svårt att helt agera vuxet och moget när man som vuxen själv är sårad, sviken och kanske också i nåt slags chocktillstånd. Men visst, i sak tycker jag att hånande kommentarer är onödigt när de finns publicerade så barnen kan nås av dem.

#12 - Jea

Hm..förstår nog inte hur du tänker här....tror inläggen från bröderna var ytterst genomtänkta och planerade. Har otroligt svårt för att tro att två personer som är så luttrade när det kommer till sociala medier skulle handla utifrån...känsla.
Vem som helst inser väl att det inte är särskilt klokt att trascha sina barns mamma offentligt...

#13 - Lisen

Det ska bli spännande att läsa Schulmans barns biografier om sådär 30 år :-) De kommer nog behöva gråta ut efter de har blivit så oerhört exponerade under barndomen, enbart pga deras fäders enorma bekräftelsebehov.

#14 - Sara

Team Jonna alla dagar i veckan!!

#15 - Bloggfokus- en blogg om bloggar

#13 👆 De kommer nog komma flera sånna böcker..

#16 - Bella

#10 Unni, Calle skrev att de haft ett "äkta" kalas för Penny med bara han, hans tjej, Alex, Amanda och någon mer. Under det kommenterar Alex att Anitha inte bjudit in kusinerna (Alex barn) till ett jättekalas för Penny som arrangeras i samarbete med något företag eller nåt sånt. De anklagar helt öppet Anitha för att vara en dålig mamma som gör stora jippon för Penny.

#17 - Linn

Leta upp calles instagram så kan ni läsa om kalaset och Alex kommentar.

#18 - Anonym

Anitha svarade i podden att den enda sponsrade var ballongerna och det var Calles förslag. Att kalaset är stort är för att det är en konsert som hon anordnat för Penny. Hon tyckte Schulmans var elaka.

#19 - Anonym

Skilsmässan beror inte på att svägerskorna inte går ihop. Vad är det för skvallerspridning? Anitha har själv antytt att Calle inte klarade av att hon vart framgångsrik, kanske mer framgångsrik än Calle själv, hon har nämnt att han inte klarade av att leva jämställt.