bloggkommentatorerna

Någon vill ge spermier
Det är så spännande att följa Annika Leones väg mot en bebis. Det största som kan ske i livet är väl att ett nytt liv skapas, och jag har därför i perioder följt ofrivilligt barnslösas kamp i form av bloggar och tv-program. Men det där är sjukt känsligt, och många drabbade mår extremt dåligt, så det känns väldigt privat och nästan moraliskt tveksamt att gå in och läsa folks privata bloggar, även om de är öppna. Annika är lite en annan sak. Hon är en offentlig person som gör detta öppet, och hon har en lite lättare situation, om man nu får jämföra. Hon har redan ett barn, hon blev gravid på första försöket vid inseminationen, även om det blev ett tragiskt missfall, hon verkar helt enkelt vara fertil. Problemet är att få loss spermier. Situationen ser inte lika mörk ut som den kan göra för andra. Se bara nu, till exempel. Nu har en bekant erbjudit sig att vara med. Jag antar att han skulle vara en delaktig pappa då, även om de inte skulle ha någon parrelation. Jättespännande ju!

Annika känner sig dock tveksam till sex med bekanten, men det behöver man ju inte ha! Det där har jag också läst om, i en surrogatmammas blogg. Det går att lösa med en medicinspruta. 

//Mia
#1 - Malin

Tycket det låter som en otroligt fin setup och överenskommelse om denna man nu också känner att han gärna vill bli pappa. Bara man känner varandra väl och är överens om premisserna.

#2 - Linnea i Colorado

Tycker hon är så modig som berättar, och att det är så befriande att läsa om andra sätt att få barn än "standard". Här i USA är det inte helt ovanligt med surrogatmammor vilket jag upplever är ett big nono, rent moraliskt, i Sverige? Eller samma med direkt adoption? Har vänner som fick/adopterade sitt barn i går, samma dag som han föddes.

#3 - Anonym

Min flickvän har ett barn med sin vän. Dem gjorde heminsemination. Och hon blev gravid. Så sex behöver dem ju inte ha!

#4 - Bloggfokus- en blogg om bloggar

Jag trodde de med medicinspruta bara var en myt.. Spännande, jag gillar också att följa henne och hoppas på en till bebis