bloggkommentatorerna

Personlighetstest som lämnar en del att önska
Jag lyssnade på Therese och Zätas (Therese Lindgren och hennes kompis) pod idag. Ett avsnitt som har några veckor på nacken. De pratade om personlighetstestet som finns här. De pratade så gott om det, jag blev jättesugen på att testa mig och gjorde mitt bästa för att svara ärligt och korrekt. Resultatet blev att jag är en Äventyrare. Sinnessjukt, det stämmer inte alls. Jag blev väldigt besviken, för jag hade velat lära mig något om mig själv, men jag har aldrig hört på maken till dumheter. 

Lyssnar ni på Therese och Zäta? Det gör ni va, för alla älskar ju Therese. Och jag tycker Zäta verkar gullig också. De två är väldigt olika varandra, och kompletterar varandra bra. Det kan jag säga efter att bara ha lyssnat på tre avsnitt, eftersom jag har så bra koll på folks personligheter. (Behöver inte göra några tester, borde SKAPA tester istället.)

//Mia
#1 - Ännu en äventyrare

Jag har gjort det testet förr sen en kompis tipsade. Jag blev också äventyrare och kände spontant "wtf?!??". Sen gjorde min syster testet och blev också äventyrare. Vi är totalt olika i våra personligheter och efter det kände jag ännu mindre tilltro till testet.

#2 - L

Som stammis här sedan 08 så blir det helt skevt i mitt huvud när ni pratar om min bästis Zäta. Angående personlighetstestet så vill jag minnas att det stämde kusligt bra in på både mig och min pojkvän när vi gjorde det för ett par år sedan.

#3 - Linn

Jag gjorde också testet och ansåg inte att mitt resultat stämde... asså var väl liiiite som stämde in men blev väldigt besviken.

#4 - Ida

Jag och min familj gjorde det testet för några veckor sedan och tyckte att det stämde kusligt mycket i det allra mesta! Jag gjorde testet med några dagars mellanrum och fick samma resultat utan att veta om jag svarar likadant kåda gångerna. Läste du alla sidorna på engelska? Tyckte inte heller att mitt verkade helt hundra på den svenska första sidan men desto mer ju mer jag läste. Tyckte det var en kul grej ändå 😊👍🏼 (Advocate)

#5 - Petra

Testet stämde till 100 % på mig. Gjorde även ett liknande inför ett jobb i december förra året och fick samma svar där så jag skulle säga att det stämmer om man verkligen svarar ärligt och använder de olika nivåerna i svarsalternativen, kör man endast på stämmer helt och stämmer ej så blir det nog missvisande, tror jag.

#6 - Nadia

Hatar personlighetstest! Har gjort rätt många sådana under åren när jag sökt olika jobb. Jag tycker att de stämmer bra men också att mina personliga egenskaper förstärks vilket ofta inte är till min fördel.

#7 - MD

16 personalities brukar vara ett väldigt bra test, men kör det längre på engelska och tänk som flera sa nedan verkligen igenom dina svar, använd nivåerna etc. Inte hur du skulle vilja vara eller hur du är om du t.ex är stressad, utan ärligt hur du är. Varje typ är egentligen väldigt vid i sin definition (det finns fler än 16 sorters personligheter i världen) och handlar mer om ens grundläggande approach till livet. Uppväxt och erfarenheter kan sedan dra två personer av samma typ åt väldigt olika håll. Man kan också kolla om det var någon bokstav man var rätt nära 50/50 på och läsa den beskrivningen och se om den stämmer bättre.

Svar: Jag tycker att det är väldigt svårt att fylla i de där testerna. Egentligen tycker jag att jag har väldigt bra självkännedom, och upplever inte att jag förskönar bilden av mig själv, men det är svårt att förstå vad varje personlighetsdrag betyder. Såhär: jag vet hur jag fungerar, men jag har svårt att beskriva det i ord. Det förutsätter ju att jag vet vad som är normalt eller genomsnittligt, och att jag kan utgå från det när jag påstår att jag är en drömmare, eller känslostyrd tex. De där testerna är ju beroende av en skala där någon form av norm är i mitten. //Mia
bloggkommentatorerna

#8 - Stina-Lee

Är också en äventyrare tydligen... 😂

Svar: Det är ju så lustigt att läsa när man, som jag, vet att man är helt ointresserad av äventyr och bara vill ha trygghet!//Mia
bloggkommentatorerna

#9 - Cecilia

Det enda jag tycker är synd i podden är att Zäta liksom används för att lyfta fram Therese. Hon ställer frågor, har gjort massa research om spännande ämnen osv så att podden får ett bra innehåll & så att det mesta fokus hamnar på Therese & hennes åsikter, men så fort fokus hamnar på Z så upplever jag det som att T inte är så intresserad tillbaka av vad hon har att säga? Fler som reflekterat kring detta? Tycker det är synd, blir liksom bara dialog när Z frågar T, inte tvärtom.

Svar: Aha, det har inte jag tänkt på. I just de avsnitten jag har hört har Zäta pratat en hel del om sig själv faktiskt. Men när man väl hittat en sån tendens så är det svårt att bortse från det. //Mia
bloggkommentatorerna

#10 - Louise

Just nu har jag en tävling på Facebook där man kan vinna ett handgjort armband! Gå in på den här länken för att få instruktioner till tävlingen:

https://www.facebook.com/Beaditsweden/photos/a.799922156729192.1073741829.762853507102724/1290017294386340/?type=3&theater&notif_t=photo_comment&notif_id=1492439215783956

#11 - ANNAWII

Mitt blev nästan skrämmande träffande i Advokaten, kändes typ som att det var skrivet om mig. Är tydligen mindre än 1% som får den så det var lite udda hehe

#12 - Anna

Kan ni inte lyfta tyras blogg lite mer? Det är så befriande att läsa en blogg som tyras och igenkänningsfaktor och humorn är så bra. Tycker bara en blogg som hennes är förtjänar att skrivas mer om :D