bloggkommentatorerna

Studentens lyckliga dag
Chloé Schuterman tar studenten i år. Hon skriver att det känns helt sjukt. Mohahahahahahahaha!
 
Om hon tycker att det känns sjukt. Hur jävla sjukt tror hon inte att det känns för oss som fortfarande tycker att de kläder som vi hade när Chloé var med i Förkväll när hon var 11år och pratade om att hon hade märkesväskor, fortfarande känns rätt så nya för oss! Va! Va!
 
Studenten idag verkar vara ett spektakel utan dess like. När jag tog studenten på 1000-talet så var det studentmössa, bal, studentfest och mottagning som gällde. På sin höjd. Idag skall man beställa trosor med klassens namn på och börja fira redan i februari. Chloé skall till och med ha ett tema på sin mottagning, Game of Thrones. Jag trodde temat var, håll i er nu:
 
JAG HAR TAGIT STUDENTEN!
 
Jag tycker faktiskt att den här utvecklingen är helt sjuk. Jag förstår om man vill fira att man har tagit studenten. Men det får finnas gränser för vad kapitalismen driver oss till. 
 
Föräldrar, sätt ner foten och låt det inte gå överstyr. 
 
//Anna-Maria
#1 - Blomma

Förstår att man firade när det faktiskt var en prestation som alla inte klarade. Men idag? Förfan vad jag är bra? På vad egentligen?
//Hälsningar surtanten

Svar: På att fixa fester och göra slut på föräldrarnas pengar? ;)
bloggkommentatorerna

#2 - Anna D

Alltså det är studentskivan som har tema, inte mottagningen... Studentskiva är något man håller på med i typ Uppsala, Lund och Stockholm, det är klassen som har skiva innan studenten. Sedan på studentdagen har man mottagning hemma.

Svar: Jaja, sak samma. Jag fattar inte kopplingen mellan Game of Thrones och att ta studenten. Om temat hade varit katastroffilm typ The day after tomorrow så hade jag kunnat förstå. Hehe.
bloggkommentatorerna

#3 - Anna

Jag förstår inte heller hur det kunnat bli så tokigt. Hörde att en studentmössa numera kostar cirka 1000 kronor...? Tog studenten 2001 och det är klart att festligheterna och kläderna kostade en slant, men det kändes ändå som rimliga utgifter. Och temat är väl i all sin dar att man tagit studenten?!

#4 - Charlotte

Det där är nog olika - jag tog studenten -01 och vi hade massa studentskivor med teman innan och sen själva studenten och mottagning, fest på kvällen och sen bal dagen efter....och sen drog i princip hela klassen till Magaluf dagen efter balen :-)

#5 - Linn

Jag förstår inte varför ni talar så otroligt negativt och ner på valen som de som ska ta studententetna idag gör? Som att skriva att ett tema "katastroffilm" hade varit mer lämpligt, varför? För att ni är så mycket klokare och bättre än studenterna eller vadå? Ni är väl ca 40 år och sitter och klagar och nedvärderar 18-åringar, de anser jag vara katastrof? Väldigt elak.

#6 - Kristin

Vi hade fester under hela våren med olika teman innan studenten, detta var för 6 år sedan. Teman var dock vääääldigt budget. Hemmagjort vin + röda korset-kläder + få ut föräldrar ur huset = asnajs temafest!

#7 - Jenn - forever abroad

Med en sponsor så är det väl inte helt svårt att gå loss så där... ;) Vi började fira i september uppe i Gällivare minns jag, men då räckte det med ett par flaskor vin liksom.

#8 - Duff

Studentskivorna har väl alltid haft teman? Vi hade temat 5, eftersom att vi hade skivan 050505 ;-). Parallellklassen hade temat söderhavsö och en annan superjältar. Skivorna har man ju mellan mösspåtagningen och utspringet. Mottagningen har man på studentdagen, balen på studentkvällen :-)

#9 - Tove

Att man har tema på alla de där skivorna är väl bra, roligare att gå på ens kompisars fester när de har olika teman. Det betyder ju bara att man är utklädd, varför inte? Däremot håller jag med, inte om att man firar för mycket kanske, det skadar väl ingen, men om att det är alldeles för många som försöker tjäna pengar på studenterna på tusen olika sätt och sälja massa skräp svindyrt till dem. Som många köper med argumentet att man "bara tar studenten en gång!" Typ de där skivorna man har med klassen där alla måste sälja 5 - 10 biljetter var till familj och vänner för typ 150 kr styck. För att komma till en lokal och dricka och dansa. På en vardag (aldrig på helger). förstå vilken bra deal för utestället som knappast kan få några större mängder besökare på vardagar annars, och nu betalar de 150 spänn för att ens komma in på en måndag.

och alla svindyra mössor med specialfunktioner. Och alla kläder och glas och skräp med student 20xx de försökte lura på en. Kom in på skolan och sålde i något klassrum, borde inte skolan tillåta.

och sen flaken som man betalar brutalt mkt pengar för.

bal däremot har man väl genrelllt inte Stockholm så där kan Chloe kalla din student överdriven istället ;)

#10 - Ida

Men hallå, att ingen nämner norrmännen som köper bussar för uppåt en halv miljon kronor när de ska ta studenten. Någon åsikt om det?

#11 - Johanna

Tog studenten 2002. Vi hade varken studentskiva (ingen i klassen orkade styra upp) eller bal (skolan hade ingen). Men vi fick ta studenten ändå! Mitt bästa minne från studentdagen var att jag såg Bruno K Öijer (min favoritpoet!) på gatan utanför sunkbaren vi satt på, tog det som ett tecken på att livet skulle bli rätt bra ändå.

#12 - Elin

Hahhaha älskar "Jag älskar latexballonger, ni hittar dem HÄR. Blått känns väldigt studentigt." man ba ja..... det är för att ballongerna och pyntet brukar gå i svenska flaggans färger....

#13 - Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

Älskade min studenten. Hade ingen mottagning utan käkade en liten middag hemma hos päronen ihop med bästis och sen hade jag bjudit in mina egna braiga kompisar till en ta-med-egen-dryck-picknick i Vita bergen-parken. Så skönt, och så skönt att slippa det hemska gymnasiet.

#14 - Caroline

Jag gick ut 2003, och i min skola (Djursholm) festade vi också hela våren. En gemensam 80-dagarkvartillstudentenfest, gemensam bal, en tjej hade fest för alla på själva studentdagskvällen + att de flesta hade studentskivor tillsammans med 2-3 kompisar någon kväll under perioden mars-maj typ. Det var fest hela tiden, men alla var inte bjudna på allt.