bloggkommentatorerna

Varför är alla så tråkiga?
Jag halvföljer jättemånga bloggare som inte är jättestora, men som har en del följare och gör en del samarbeten med företag. De satsar på sina sociala medier, men har inte kommit upp i Kenzas nivå när det kommer till följare. Jag halvföljer dem alltså, kan man säga, för jag läser då och då, känner igen en del namn, följer några på Instagram, men jag KÄNNER dem inte. Jag ser ingen skillnad på dem. Glömmer av om de är singel eller om de bor i Malmö, om de har en hund eller om de pluggar media på något universitet. De påminner om varandra alldeles för mycket för att jag ska hålla isär dem. 

De är snygga, smala, glada, sportiga, modeintresserade, ambitiösa, hälsosamma och trendmedvetna. Samt humorbefriade. 

Hur de är i verkligheten vet jag naturligtvis inte, men alla eventuella spår av humor döljs noga i samtliga sociala medier dessa tjejer driver. Ironi, självdistans, dratta på ändan-humor, barnslighet, galghumor, cynism och annat som varje dag räddar livet på en, saknas helt och hållet i alla dessa livsstilsbloggar som unga smarta svenska tjejer skriver. Jag fattar inte?! Varför väljer så många den tråkiga framtoningen? För de ÄR väl inte så torra och seriösa när de umgås med verkliga vänner? 

Det finns alltså tusentals, jag vill inte hänga ut NÅGON. Jag tror att det har blivit en norm i den här branschen bara. Att om man är en person som vill driva den typen av blogg (eller insta-konto) så följer man omedvetet de förebilder som finns, och då blir det så att man fastnar i den jargongen som är jättejättetråkig. 

Fattar ni vad jag menar? Har ni tänkt på detta? Vad beror det på? Har det med en framtida karriär att göra? Tror man som helt oerfaren bloggare att det bara är seriösa människor som får samarbeta med företag? Eller är det helt enkelt så som jag skrev, en nisch som skapats och som folk omedvetet härmar?

//Mia

(Obs, alla behöver såklart inte vara Chandler Bing. Skriv gärna om seriösa ämnen. Var inte rädd för att vara allvarlig. Tycker bara att det är konstigt att kunna blogga tre inlägg om dagen i flera år utan att ens RÅKA formulera en enda rolig mening.)
#1 - Anonym

Kan det vara för att de har Blondinbella och Kenza som förebilder? Också extremt tråkiga människor - om dömer via bloggen alltså (kanske två galna entertainers i verkliga livet, men det känns inte så.)

#2 - EmmaS

Tänkte skriva samma som anonym, de har Kenza som förebild.
Problemet är bara att Kenza var rätt i tiden och nu är det svårt att bygga framgång på det sättet. Har inte följt henne på några år nu men då var hon alla fall tråkig på samma sätt du beskriver de mindre bloggarna ovan men hon lyckades ju ändå.

#3 - Johanna

Åh herregud. Känns som jag själv skrivit detta inlägg. Kan för mitt liv inte förstå att det är så kul att följa personer som är samma lika. Bara vitt vitt vitt o inget personligt. Man blir lätt bitter när man själv bjuder på sig själv i både blogg o instagram men det uppskattas inte. Haha
Jag kan inte förstå denna storhet.
Jag gillar folk som inte är rädda för att visa muffinsmagen eller hur otroligt fula barnrummen är eller att mn äter pasta sex dagar i vecka.
Bra inlägg!!

#4 - Matilda

Angående karriär tror jag snarare det är tvärtom, beroende på vad man vill jobba med förstås. Jag fick mitt första copywriter-jobb på ett rätt stort svenskt företag tack vare att jag hade en rolig blogg. Tror snarare det ger mer att visa sin personlighet än att inte göra det.

#5 - Hanna

Håller med! Börjar tröttna på bloggar generellt och tycker egentligen bara att det finns en som fortfarande håller och det är Maggan Graaf. Hon skriver ärligt och öppet utan att försköna eller förställa.

#6 - Anna

Finns ju några bloggare som även har poddar, och i poddarna är hur festliga, spontana o kul som helst, medan bloggarna är totalt slätstrukna. Kan det inte ha att göra med att man liksom är lite rädd för att det som skrivs aaaaalltiiiiiid kommer finnas kvar, kan citeras osv. O att man därför blir mer försiktig med att typ kasta ur sej ogenomtänkta skämt för att slippa bli missförstådd o typ anklagad för att vara funkofob el. Liknande? I en pod (eller i verkligheten för den delen) tänker man kanske inte efter o censurerar sej själv på samma sätt?

#7 - AJ

Jag har tröttnat på bloggar. Hyperkonsumtion och perfektion klarar jag mig utan. Läser Lady Dahmer och ett par till bloggar bara. Livstils/modebloggarna har blivit alldeles för orealistiska och ouppnåeliga, jag kan inte relatera till människor fulla med silikon och Botox. Jag känner ingen glädje över att se tretusen bilder på deras sponsrade svindyra kläder. Jag är varken fattig eller ful men deras fakevärld är bara för mycket.

#8 - Fnulan

Som bloggare själv är jag urdålig på att läsa hos andra bloggare. Och de jag läser (Meekatt, Maggan Graaf, Monas Universum) är allt utom de där perfekta. Jag vill läsa det vanliga livet med upp och nergångar. Livet är inte skimrande alltid och varför inte våga visa det? Jag vill kunna relatera till det jag läser för att fastna.

#9 - ...

Handlar väl om den perfekta fasaden. Att få folk att avundas. För perfektion, är ju just vad dessa tomma skal till bloggar är. Genom att vara blank, finns inget att klaga på. Genom att bara lägga upp inspobilder, finns bara trånande. Men jag håller med, jävligt tråkigt var ordet.

#10 - Niklas

Jag håller med, det blir lätt stelt och i längden jobbigt att läsa. Jag kan då tipsa om bloggen som jag och min flickvän har, där hon skriver om sin träning och även bjuder på sig själv/skriver som det är. (Reklamaktigt? jo kanske, men vår blogg är inte som de som beskrivs ovan, utan att vara allt för långt ifrån) Så håll tillgodo: http://nouw.com/vnp%C3%A5g/svetten-gar-till-attack-28964904

#11 - Katja

Med all respekt för mainstreambloggarnas talanger så tror jag att du får söka dig utanför mode/livsstil/inredningsbloggeriet om du ska finna guldkornen. Jag vet många bloggare som är sjukt kul och unika men det beror nog på att jag läser enbart de bloggar som skriver om sånt som intresserar mig, inte bara "allmänt". Gör ett försök du också! Sök efter bloggar som delar dina intressen och du kommer att finna många guldkorn. Sen så är det tyvärr så att man måste vara lite stiff och helylle om sponsorerna ska gilla en (läs: lita på att en levererar). Vem vill sponsra en bloggare med avvikande åsikten när man kan sponsra den som tilltalar den stora massan?

Svar: Alltså, jag vet att det finns roliga bloggar. Jag läser hundratals. Vi tipsar ju ofta här om bra bloggar liksom. Och jag tillhör inte dem som tycker att bloggar plötsligt har blivit tråkiga. Jag pekade bara på en viss typ av bloggare som inte bara skriver om samma saker, utan som dessutom har det gemensamt att de är väldigt humörbefriade.
Rubriken var en överdrift. Ett citat av Elin i Fucking Åmål. "Alla" är inte tråkiga. Men väldigt många inom en viss kategori.

//Mia
bloggkommentatorerna

#12 - Yasmine

Läser typ inga bloggar längre...tkr alla skirver likadant, ser likadana ut, fejkat tillgjort, bara annonser och reklam o uppenbar sponsring, bloggfester, premiärer, inbjudan m.m. boring!! :/

#13 - Linn

Har tröttnat på bloggar, för mycket reklam och opersonligt. Följer just nu bara blondinbellas blogg, främst för kommentarerna är så roliga och hon är en otroligt duktig på att få läsarna att tro att hon är genuin och privat i bloggen. Fascineras just nu på hur hon för ert tag sen skrev ett inlägg att hon skulle kunna förlåta odd om han var otrogen. Slutade nämna odd i några inlägg, skriver sen i kommentarsfältet att de har de tufft och någon vecka senare svarar hon i ngn livesändning att de har varit turbulent och att han är arbetslös. Bara så skickligt på att få mer läsare.

#14 - Malin

Det är väl just det här som gjort att folk riktat kritik mot Isabella Löwengrip på senaste tiden (ja mer än vanligt, eller i alla fall mer i kör än vanligt för hon har ju alltid ett gäng negativa människor som flockas i hennes kommentarsfält även när allt är frid och fröjd egentligen - antagligen pga av brist på annan hobby). Nu är hennes blogg stor och man vet absolut både var hon bor och var hon skickat hunden (Eskilstuna)... men det är samma princip. All självdistans är borta och plötsligt är alla inlägg reklam eller krystade på ett sätt som inte ens är roligt. Det är total avsaknad av den humor som tidigare fanns.

#15 - L

Jag tycker att kissie isf är den som du beskriver att du saknar eller Maggan Graaf. Där finns det humor och viss självdistans, det är synd att det ej premieras mer. Är skittrött på alla perfekta instabilder. Tycker mig dock se en början till kovändning, kolla ex Kim Kardashians senaste poster, dom är visserligen slipade men ändå lite medvetet ''trashiga".

#16 - Nora

Jaaa, verkligen. Och all reklam. Och det uttjatade språkbruket. Om jag läser att nåt vin var "maaaaagiskt" för sjuttioelfte gånger på en månad eller att man åt "prick allt" som fanns i kylen får jag också krupp. Sen går jag in och läser mest för att irritera mig själv.

#17 - Mie

Som nybörjare i blogg är det intressant att läsa det här inlägget. Man tror ju gärna att det är de "stora" som "gör det rätta". Även jag har känt en tveksamhet inför alla dessa bloggar som bara går ut på att visa sponsrade prylar och kläder och jag har inte förstått vad det är som gör att de har så många läsare. För precis som ni skriver så är det som bloggas totalt ointressant. Inte om det skulle vara min bästa vän som berättade för mej men att läsa om en totalt främmande (kändis eller ej) människas mer eller mindre påhittade liv är för mej meningslöst. Som en digital skvallertidning typ.

#18 - Jonna

Fast så är ju i princip alla bloggare. Ta typ Johanna Bradford i spetsen och hela gänget inredningsbloggare. Alla handlar på Artilleriet, äter avokadomacka till frukost, köper fredagsbuketter, har barn med amish-kläder och älskar Köpenhamn. Sjukt fina bilder men de verkar SJUKT tråkiga.

#19 - Anna

Jag tycker iofs kenza kan vara rolig ibland, speciellt på film. Tyckte det var jättekul när hon skämtade om vilket efternamn de skulle ta vid bröllopet! Men jag förstår vad du menar; tess montgomery är sådan, har en jättetråkig/präktig image på bloggen men jag tror hon är betydligt roligare privat.

#20 - ab

Dels tänker jag att man kör med någon slags public persona för att inte bli för sårbar och dels tror jag att i och med att du halvföljer många vanliga människor så blir det ju svårt att hålla isär dem samt det blir lite grå/lagom (alla är ju inte roliga, fyndiga, osv...och dina egna preferenser spelar också in).

#21 - Miss J

tycker att englas blogg är så tråkig men kan inte sluta läsa den, samma saker varje vecka, träning, smoothies, godis & fika, kanske bild på ngt glas bubbel etc!!