bloggkommentatorerna

Tips på dokumentärer
Egoina har listat en massa olika dokumentärer som hon delvis har fått från sina läsare. Jag blir oerhört sugen på att kolla på någon. Har själv fått tips om serien "Gift med en diktator" som jag inte sett ännu, men vill se. 
 
Har ni ännu fler tips?
 
//Anna-Maria
Välja portal efter intresse
Fick tips under förra inlägget, om ett inlägg om hur det är att blogga hos Amelia. Angående att Engla har börjat där. 

Susanne Delastacia slutade precis, och skriver såhär. Hon är inte så glad, hon har bloggat gratis i ett och ett halvt år. Jag fattar inte om hon får sparken också, för att hon inte är tillräckligt lönsam (hon är ju sannerligen inte särskilt kostsam heller, om hon drar in läsare utan att få betalt). Susanne tycker att det har varit väldigt kul, men lite ansträngande att blogga (ja, precis så är det. Jag hade inte gjort det gratis någon längre tid (om det inte var en helt privat blogg utan några som helst krav på kvalitet och kvantitet, utan enbart sprunget ur lust)). Men hon är besviken på att Amelia inte har peppat, tipsat och samarbetat under tiden. "Av redaktionen - knappt ett ljud". 

Som sagt, jag förstår inte om hon fått sparken eller valt att gå. Jag förstår inte om redaktionen haft krav på att hon ska skriva sponsrade inlägg. 

Men jag tycker såhär: det finns två typer av bloggportaler. De som ger bloggaren fria händer och eventuellt erbjuder en peng baserat på statistik. Eller de som vill påverka, bygga ett varumärke som går hand i hand med portalens värderingar, och skapa förmånliga samarbeten som gynnar båda parter. 

Jag tycker att den den första typen inte behöver erbjuda någonting mer än teknisk support och pengar enligt avtal. Den andra typen däremot bör ha en bra dialog och hjälpa till med innehåll, förslag och marknadsföring. Under alla år på Stureplan så sket de helt i vad vi skrev. Vi behövde aldrig tänka på att hålla en speciell "Stureplans-ton" eller liknande, och i gengäld hörde vi aldrig av dem förutom när något hade blivit konstigt med faktureringen. Här på blogg.se har vi valt att ha ett lite närmare samarbete, men det är inte tal om att vi ska anpassa oss efter portalen. 

Jag tror att det absolut bästa är att Amelia och liknande sidor rekryterar bloggare som passar in. Det är inte bra att försöka censurera och moderera folk som skriver om sitt eget liv. 

//Mia

Två bloggqueens gör saker
Två korta nyheter: 
 
  • Lady Dahmer startar en ny pod. Den ersätter inte Penntricket, men den har en oerhört cool och snygg bild, och börjar också på P. Kul med ännu fler vettiga poddar. 
  • Engla har flyttat bloggen till en portal. Närmare bestämt Amelia. Jag tycker att det blev en snyggare blogg och mer proffsig på något sätt. Bra beslut att byta!
//Anna-Maria