bloggkommentatorerna

Väder och vind
Egoinas senaste krönika handlar om hur det är att vara introvert. Hon är det, och det betyder tydligen att man hämtar sin energi när man är ensam. Som extrovert får man energi av att träffa folk. Jag vet ärligt talat inte vad jag är, för jag har ett stort behov av att vara ensam, men blir oftast glad och energifylld av att umgås med folk jag gillar. Jag trodde alla blev det. Just under förutsättning att det verkligen är personer man tycker om, och som är roliga. Klart man blir dränerad av idioter och tråkmånsar. 

Men detta inlägg skulle inte handla om introverta vs extroverta, utan om klyschan "jag tycker inte om kallprat", som nästan alltid dyker upp i den och andra diskussioner. Att opersonligt småprat om väder och vind är det tråkigaste som finns är en allmän sanning, verkar det som. Alla som någon gång gjort anspråk på att vara en intressant person menar att det är höjden av tristess att prata om opersonliga ämnen. Och ja, jag har också gjort anspråk på att vara en intressant person, och jag tycker också det är tråkigt att prata om meningslösa saker, MEN, jag fick idag en insikt om mig själv: jag ÄLSKAR att prata om väder. 

Åkte taxi i Sverige idag, vilket sker sällan. Taxichauffören började prata om turism, arbetsvillkor, stress, och min man svarade pliktskyldigt. Men plötsligt började denne chaufför gnälla över sommarens väder och jag vaknade till på ett sätt som även fick min man att reagera. En förutsättning för att jag skulle bli så uppspelt är naturligtvis att vi tyckte samma. Sommaren 2017 SÖG vädermässigt. Taxichauffören var extremt missnöjd över detta, och han kunde räkna upp datum, gradantal, rekord, antalet regnfria dagar, utsikterna kring en lyckad sensommar och så vidare, och jag kände mig faktiskt fylld av energi när jag lämnade bilen. Tror till och med att jag snuddade vid tanken: "Jag borde verkligen umgås mer med folk!" 

Vad betyder detta? Jag är alltså en människa som kan prata med vem som helst om hur mycket det stormat den senaste tiden? Jag är jättegammal? Jag är min mormor?

Någon som känner igen sig? Vi kan skapa en mailinglista. 

//Mia
Nu e la måttet rågat
Nu har Lamotte polisanmält Lady Dahmer. Herregud. Vad är det med alla dessa polisanmälningar? Det görs anmälningar till höger och vänster. Debattklimatet har blivit extremt hårt det senaste och det blir ett oerhört problem när anhängarna till de olika sidorna i en debatt börjar hota personer så att de blir livrädda och polisanmäler. Det har ju ingenting med debatten att göra och det förstör hela diskussionen när fansen börjar förstöra på det här sättet och försöker tysta ner den andra parten. Lady Dahmer har ändrat sin beskrivning om sig själv på Instagram såg jag. Av rädsla antar jag. 
 
Fy fan. 
 
//Anna-Maria
Roliga listor
Kul när Paula och Hugo skriver varsin lista på bloggarna, över saker som är överskattade, respektive underskattade. 

Paula är jättesugen på att ta massagekvällar med Hugo och planerar så smått för ett massagebord i hemmet. Hugo tycker att massage är smärtsamt och överskattat. Båda två är dock överens om att ett spabad på altanen är en onödig pryl - eftersom ingen av dem vill bada i den andres piss. 

Roligaste saken på listan är Hugos gurka. "Är man lite sugen på något? Ta en gurka. Är man törstig? Ta en gurka. Sjukt bra grönsak som innehåller mkt vätska." Hahaha, att ta en gurka när man är törstig är ju som att gå över ån efter vatten. För övrigt, NÄR är gurka funktionsduglig när man är "lite sugen på något"? Gurka är liksom vatten med skal. Jo, förresten! Gurka är bra att dippa. Man kommer åt dippen utan att något annat stjäl fokus. 
 
Nu blev jag också sugen på att göra en lista:

Överskattat: jättestark mat. Det smakar ju bara STARKT. Man känner inget annat. Väldigt onödigt.
Underskattat: aromat på popcorn. Aromat är ju en riktig fulkrydda, men det finns inget som lyfter popcorn lika bra.

//Mia