bloggkommentatorerna

Att vara med mig
Cissi Wallin lägger upp en film där hon visar Alex Schulmans bok om Amanda. Jag fattar inte riktigt grejen. Är det roligt? Jag vet inte? Spelar ingen roll. Det jag ser är att Lady Dahmer har skrivit i kommentarerna och att hon raljerar över titeln: "Att vara med henne är som att springa i en uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött". Hon skriver "Att vara med mig är som att springa ett maraton i ösregn och få en smäll på käften när man når mållinjen." och "Att vara med mig är som att springa uppför ett berg och ramla ner och slå halvt ihjäl sig precis när man nått toppen."
 
När jag läste det så kände jag bara så här:
 
Att vara med mig är att vara i en dröm där allt bara är serverat. Så jävla lätt. Jag curlar och sopar för ALLA i min familj. Men kan även göra det med kollegor, vänner och elever. Kanske för att jag har ett kontrollbehov, ansvarskänsla, vill ha det trevligt och är så rädd för att folk inte skall tycka om mig. Men mest av allt är det nog bara att jag vill underlätta för andra och vara snäll. Jag tänker ofta på hur jag har hamnat i den här omhändertagande rollen? Jag har alltid valt/hamnat i omvårdande och serviceinriktade arbeten. Det har känts naturligt på något sätt. Det ger mig mycket för att det känns meningsfullt och det rätta att göra. Men fan vad det tar på en. 
 
För mig är det otänkbart att vara uppenbart besvärlig. Varför vill man vara det? 
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
#1 - P

Jag vet inte. Skulle själv inte orka vara med någon som var uppenbart besvärlig så skulle verkligen inte vilja utsätta någon annan för att jag skulle vara det.

#2 - P

Har sambo, en högst icke-konfliktsökande sådan, väldigt tacksam för det då jag är likadan själv. Vi har en väldigt harmonisk och "omhändertagande" relation som "goes both ways", väldigt, väldigt skönt. Vi har träffats i fyra år och varit sambo typ lika länge, vi är fortfarande kära och tacksamma, får hur det blir efter barn etc etc, haha. Tar det inte för givet.

#3 - Fille sans coeur

Det är ju du som gör rätt. Du gör ditt bästa för att människor omkring dig ska må bra. Tänk om alla gjorde så!
De som gör fel och borde förändra sitt beteende är ju de som utnyttjar detta. Det är synd att de kommer undan med det, men svårt att lösa.

#4 - Lady Dahmer

Alltså jag skämtar ju. Att vara med mig är ju ett jävla privilegium. Jag är en fantastisk fru på alla sätt.