bloggkommentatorerna

Det perfekta doppet
Visste inte att det finns ett uttryck som heter "man ångrar aldrig ett bad". Eller skojar Ebba? Syftar hon på att man aldrig ångrar ett barn? Det sistnämnda är nog mer välkänt i alla fall. 

Tycker ni det stämmer, att man aldrig ångrar ett bad? Jag tycker inte det, faktiskt. Tycker sviterna av ett bad kan vara ganska jobbiga. När man släpar med sig sand i varenda skrymsle av kroppen, och saltet i håret, om man badar i havet. Man vill helst duscha och tvätta håret efteråt, vilket är lite motigt om man tänkt gå och lägga sig. Inte riktigt värt det, alltid. 

Men Ebbas favoritstrand erbjuder bad utan sand på fötterna, vilket är ett stort plus. Själv önskar jag att det blev fler kvällsdopp i poolen i år. Eller nattdopp. Att gå upp, svettig, mitt i en tropisk natt och gå rakt ner i poolen, naken, och sedan gå tillbaka ner i sängen, nerkyld, är helt fantastiskt. Det ångrar man aldrig. (Möjligen om grannen smygfotograferar och lägger upp på Facebook.)

//Mia
#1 - Elin

Det säger jag alltid. (Eller kanske inte alltid men ett väl använt begrepp). Och har alltid hört det.
Det stämme rju också, " Man ångrar aldrig ett bad" men ibland får en låta bli att doppa håret bara...

#2 - Blomma

Här är det så kallt så man får igång massor med dopamin varje gång man badar. Så kanske?

#3 - thesadbox

Hahahaha Mia! :D
Jag har ångrat massa bad genom livet , särskilt när det samlas massa sand i bikinitrosan :)

#4 - Rutinerad sandstrandsbadare

Haha men TÖM bikinin innan ni går upp kvinnor?

Jag brukar vada ut tills jag har härligheten under vattenytan och då töjer jag ut trollan på plats så att jag kan vifta runt den så sanden försvinner, tar alltså ej av den, bara drar ut den och viftar. Tadaa, ingen sand!

#5 - Josefine

Men herregud Mia!
Bada är ju typ det härligaste som finns, åtminstone när det är någorlunda temperatur. Och är de inte det så är det ju skönt efteråt i varjefall.

#6 - Anna

Haha, jag tror faktiskt det är ett (hyfsat) vedertaget uttryck.. Jag har iaf hört det förut.
Håller visserligen helt med om sand, men den har ju inte så mycket med badet att göra, den är lika störig ändå. Har förresten en uttryck om sand som jag myntade när jag var på semester för några veckor sedan: Sand är för de som inte vet bättre. Antingen för att man är ett barn, eller för att man matats med att drömmen är en sandstrand men inte upplevt fantastiska badplatser vid klippor och bryggor.
Obs don't hate me! Skojar och överdriver så klart lite, men sand är inte något för mig!