bloggkommentatorerna

Nu e la måttet rågat
Nu har Lamotte polisanmält Lady Dahmer. Herregud. Vad är det med alla dessa polisanmälningar? Det görs anmälningar till höger och vänster. Debattklimatet har blivit extremt hårt det senaste och det blir ett oerhört problem när anhängarna till de olika sidorna i en debatt börjar hota personer så att de blir livrädda och polisanmäler. Det har ju ingenting med debatten att göra och det förstör hela diskussionen när fansen börjar förstöra på det här sättet och försöker tysta ner den andra parten. Lady Dahmer har ändrat sin beskrivning om sig själv på Instagram såg jag. Av rädsla antar jag. 
 
Fy fan. 
 
//Anna-Maria
#1 - S

Så är det väl.. man kan inte känga åt både höger och vänster utan att förvänta sig att det kommer tillbaka. Om man vänder på det och han hade skrivit en debattartikel att hon var en samhällsparasit hade det vart ett jävla liv. Då är det ändå hon som tigger pengar på nätet och lever på sin man/diverse bidrag. Det finns två sidor av allt.

Svar: Exakt. Lamotte langar ut kängor åt alla håll och får såklart förvänta sig skit tillbaka. Han stöter ifrån sig alla feminister som han tidigare sagt sig stå tillsammans med, genom att påstå att de inte stöttar "andra kvinnor" som "råkar illa ut". Och så tigger han pengar via Swish hela tiden, medan hans barn tas om hand av mamman och förskolan. //Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Charlotte

Om alla började uppföra sig och bara polisanmälde riktiga saker så kanske polisen skulle ha tid att hjälpa de som verkligen behöver hjälp!

#3 - Anonym

Jag älskar ordvitsen i rubriken!

#4 - Lady Dahmer

Nää jag har ej ändrar beskrivningen. Eller inte nyligen iallafall.

#5 - Blomma

Hon kommer aldrig att bli fälld. Folk förstår inte hur extremt svårt det är att få någon fälld för förtal. Däremot kommer han få en saftig nota. Om jag vore hon skulle jag ta det hela med ro och känna mig lätt skadeglad.

Håller däremot med att det är sjukt med den här svansen som hoppar på folk med hot och ovädningsord så fort någon har ett meningsutbyte. Men de måste ju hållas ansvariga för vad de säger själva.

#6 - Fnulan

Ger man sig in i leken får man leken tåla heter det väl? Gäller väl även honom?
Grym rubriksättning =))))))

#7 - Johanna

Hahahh rubriken <3

Men fan vad jag blir mer och mer rädd för det debattklimat vi har. Jag upplever att det är stor skillnad mot för ett par år sen - folk är ju galnare än nånsin och rycks så lätt med i såna starka hatsvansar - från sina öppna Facebookprofiler och allt. Nog för att Lady Dahmer provocerar ibland - till och med jag var skeptisk en gång för länge sen, haha - men den nivån hatet mot henne är på nu är ju HELT galen. Fy fan. Är så jävla impad av Natashja och alla andra som orkar och vågar ta fajten offentligt.

#8 - Elise

Underbara Natasja som kämpar så för oss kvinnor... <3 Jag hoppas allt är snabbt överstökat och idioten får en rejäl faktura hem för att han vårdföretag sig såhär på Sveriges rättssystem.

#9 - Katja

Äsch, så mycket skit som väller från båda sidorna så hade de kunnat sönderpolisanmält varann för länge sen. Störtlöjligt och infekterar "debatten" ytterligare.

#10 - Z.N

Tycker verkligen att Lamotte gjorde rätt i att polisanmäla Dahmer. Det var viktigt att han gjorde det. Och jag har inget ont emot Lady Dahmer, de bekämpar ondska på varsitt håll på sättet de anser är rätt. Men jag tycker Lady Dahmers sätt, som hon gjorde nu, är fel.

Lady Dahmer är givetvis fri att tycka att Lamotte är rasist om hon vill, alla drar gränsen olika för vad man anser vara rasistiskt. De har olika uppfattningar i frågan om vad problemet i samhället är, förstår att deras världsbilder krockar, det är givet att de inte kommer komma överens, men bara för att Lady Dahmers personliga åsikt är att Lamotte är rasist så ger det inte henne rätten att öppet, i en krönika, skriva att Lamotte är rasist, som om det vore fakta.

Att anklaga någon för att vara rasist är allvarligt, och Lamotte, och många med honom, anser ju givetvis att det är lögn och förtal, och givetvis ska man aldrig låta någon komma och sätta sig över en och berätta för en vad en själv är, om man inte själv håller med. Det håller nog även Lady Dahmer med om.

Om någon är osäker på vad förtal innebär så citerar jag den tillförlitliga källan Wikipedia här:
"Förtal är ett brott som innebär att sprida uppgifter om någon, som typiskt sett räcker för att utsätta personen för andras missaktning."
Och det kan man ju med enkelhet konstatera att det kommer bli följden av Lady Dahmers val att med högsta dramatik kalla Lamotte för rasist. Även om man nu tycker att han är det.

Det kanske gynnar hennes agenda, det skadar honom, hon vinner dubbelt på det, men man kan inte göra så. Eller jo, visst kan man, men då får man räkna med att det kan bli konsekvenser. Det är det fina med att bo i ett rättssamhälle.

Lamotte har efter Dahmers krönika blivit utsatt för hat och hot. Dahmer tycker förmodligen (egen slutsats) att han förtjänar det, för hon tycker ju uppenbarligen att han är en hemsk människa. Men, någonstans får vi väl ändå försöka värna om det demokratiska samhälle som vi faktiskt lever i och som vi kämpat för att uppnå, vi har yttrandefrihet och vi har tryckfrihet, men vi har ändå lagar som reglerar hur vi kan skriva om andra personer och grupper, för att skydda dessa. Det är nog lagar som även Lady Dahmer värnar om när det passar hennes agenda, men ska de omfatta andra personer/grupper så ska de givetvis även omfatta Lamotte. Även han har rätt till att uttrycka sin åsikt utan att för dens skull bli utsatt för förtal mm. Det är så man får ett friskt debattklimat, inte att skrämma andra till tystnad genom ärekränkning och genom att hetsa sina följare mot en enskild person. Säger inte att hotet och haten är direkt Lady Dahmers fel, men det var ju inte en överraskning att det skulle bli följden av att en ändå respekterad person skriver ut att någon är rasist i en krönika på en hyfsat stor nyhetssida.

Det känns uppenbart att Dahmer genom att skrika rasist försöker förminska/förlöjliga/smutsa ner och missrikta fokus från det arbete Lamotte gör, och tror på, bara för att de inte har samma agenda.

Vansinnigt. Tycker jag. Sen kanske Lady Dahmer tycker att Lamotte gör detsamma, ljuger, skriver falska påståenden som drar skam över personer eller grupper etc, ja men polisanmäl honom.

Jag förstår inte hur hon kan tro att hon ska kunna gå över gränsen och syssla med förtal, och förvänta sig att hon inte ska behöva stå till svars för den ärekränkning hon utsätter andra för, bara för att hon anser att hon har rätt och står upp för en god sak. I så fall ska Lamotte ha precis lika mycket rätt att göra detsamma, trots att hans uppfattning om rätt, riktigt och vad som är sant inte är desamma som hennes.

#11 - Blomma

^ Det fina med att bo i ett rättssamhälle är att det är folk som kan mer är dig om juridik än dig som avgör vad som räknas som förtal.

#12 - Sofia

Folk är så jäkla lättkränkta hela tiden haha.. om man istället polisanmäler för allvarliga saker kanske polisen kan lägga sin tid på viktiga saker istället

#13 - Helenschki

Med tanke på hur lätt drev skapas tycker jag att de med stora plattformar helt borde avstå ifrån att plocka isär människor och peka finger oavsett om det handlar om en influencerkollega eller meningsmotståndare som inte är politisk. Nu menar jag inte att man inte ska diskutera andras resonemang och åsikter utan mer avstå frånta rikta kängorna på ett privat plan där man demonterar en person genom att posta screenshots av gamla tweets eller kalla varandra för okvädningsord osv. Karaktärsmord är väl ordet jag söker? Men att polisanmäla LD och inte de som hotar honom herregud vilket skevt fokus?

#14 - Leni

Ja men.... vad är att räkna som förtal vs en faktisk beskrivning?Lady Dahmer skriver att Lamotte är Rasist. Lamotte i sin tur har ju i diverse debattartiklar och krönikor dragit slutsatser och levererat "lösningar" baserade på rasistiska resonemang. Så om han säger rasistiska saker om och om igen, hur kan det då vara ett förtalsbrott att beskriva honom som rasist? Det är som att någon skulle beskriva Lady Dahmer som feminist i en krönika och hon anmälde för förtal....

#15 - Susanne

Jag tycker att alla de som kallar Lamotte för rasist istället borde läsa vad han skriver och om man inte håller med så är det fritt fram att sakligt argumentera emot det, men UTAN att kalla honom fula ord och sprida hat!

#16 - Frida G Svensson

Jag tänker så här. Jag är inget fan av Lamotte, men det är ju å andra sidan rätt hårt att kallas parasit och anklagas för att vara rasist. Det är ju knappast en del av en konstruktiv debatt som för samtal framåt. Utan det bidrar ju till det hårda och onyanserade på nätet.

#17 - Anonym

Han anmäler henne för att han menar att han blir hotad på grund av hennes artikel. Men det är ju inte hon som hotar honom. Anmäl dem som hotar honom istället. I så fall borde Lamotte polisanmälas pga alla idioter som hänger i hans kommentarsfält och hivar ur sig både det ena och det andra.