bloggkommentatorerna

Tips till dem som som vill hålla ihop
Hanapee har skrivit en lista på grejer hon lärt sig av att ha en långt förhållande, som fortfarande håller. Hon och Anton har varit ihop i 12 år. Hon har lärt sig bra saker av det. Själv har jag varit mitt förhållande i 17 år, och en del punkter på listan ska jag ta till mig. Jag skriver under på samtliga (men vill lägga till på punkt 8 att det främst gäller när man varit tillsammans länge. Om man precis träffats ska man nog inte ändra alla sina egenskaper och mönster för att det leder annars till bråk. I så fall får man göra slut istället för att totalt utplåna sin personlighet.)

Tycker punkt två är extra intressant. "Det är okej att inte vara kär". Det ju så svårt begrepp. En del säger: "nu har man ju varit tillsammans så länge så man inte är förälskad längre, men KÄR blir man ju bara mer och mer med åren!" Jag kan inte riktigt bottna i det. Förknippar känslan av att vara kär helt och hållet med förälskelsefasen, som bara varar ett kort tag. Tycker det är mycket lättare att förstå vad "älska" är än "kär". Men Hanna väljer att kalla det "lust" istället och det är bra. Så länge man har lust att vara med personen, lyssna, ligga, leva osv, så är det bra. Då behöver man inte noja. 

//Mia
#1 - Tove

Jag tycker det är härligt att tänka tillbaka på när jag var nykär i min sambo. Men vill inte ha det så konstant. Jag tyckte alla människor och alltid i hela världen var ointressant och tråkigt och det enda i hela världen som spelade roll var honom. Så vill jag inte känna i längden, jag vill känna att massa andra människor och intressen i mitt liv har mening och är viktiga.

#2 - Jenn - forever abroad

Vilket fint inlägg med så bra tips. Håller också med i allt! Men är det hennes kille på bilden?? Trodde han var supermegahemlig, men det kanske var något år sedan... ;)

#3 - Charlotte

Så jäkla bra lista!
Själv har jag landat i just det där att han inte behöver vara allt i en och samma person- han behöver inte vara en superlyssnare som kommer med goda råd för det har jag andra som gör (kompisar och mamma).... jag tänker att så länge jag hellre vill va med han än utan han så är vi fine!
Även om vi just nu mest går om varandra och landar i soffan med varsin mobil vid halv10-tiden på kvällen😂

#4 - Hanna Karlsson

Vilken bra lista hon har skrivit. Jag kan skriva under på allt.

#5 - Ella

Åh vilken bra lista! Typ 100 ggr bättre än när Elaine rackar ner på de som inte ligger X antal gånger i veckan haha.

#6 - Krista

Så himla fina kommentarer hon fick på inlägget också, läsarna blev genuint glada o kände sig träffade.