bloggkommentatorerna

Välja portal efter intresse
Fick tips under förra inlägget, om ett inlägg om hur det är att blogga hos Amelia. Angående att Engla har börjat där. 

Susanne Delastacia slutade precis, och skriver såhär. Hon är inte så glad, hon har bloggat gratis i ett och ett halvt år. Jag fattar inte om hon får sparken också, för att hon inte är tillräckligt lönsam (hon är ju sannerligen inte särskilt kostsam heller, om hon drar in läsare utan att få betalt). Susanne tycker att det har varit väldigt kul, men lite ansträngande att blogga (ja, precis så är det. Jag hade inte gjort det gratis någon längre tid (om det inte var en helt privat blogg utan några som helst krav på kvalitet och kvantitet, utan enbart sprunget ur lust)). Men hon är besviken på att Amelia inte har peppat, tipsat och samarbetat under tiden. "Av redaktionen - knappt ett ljud". 

Som sagt, jag förstår inte om hon fått sparken eller valt att gå. Jag förstår inte om redaktionen haft krav på att hon ska skriva sponsrade inlägg. 

Men jag tycker såhär: det finns två typer av bloggportaler. De som ger bloggaren fria händer och eventuellt erbjuder en peng baserat på statistik. Eller de som vill påverka, bygga ett varumärke som går hand i hand med portalens värderingar, och skapa förmånliga samarbeten som gynnar båda parter. 

Jag tycker att den den första typen inte behöver erbjuda någonting mer än teknisk support och pengar enligt avtal. Den andra typen däremot bör ha en bra dialog och hjälpa till med innehåll, förslag och marknadsföring. Under alla år på Stureplan så sket de helt i vad vi skrev. Vi behövde aldrig tänka på att hålla en speciell "Stureplans-ton" eller liknande, och i gengäld hörde vi aldrig av dem förutom när något hade blivit konstigt med faktureringen. Här på blogg.se har vi valt att ha ett lite närmare samarbete, men det är inte tal om att vi ska anpassa oss efter portalen. 

Jag tror att det absolut bästa är att Amelia och liknande sidor rekryterar bloggare som passar in. Det är inte bra att försöka censurera och moderera folk som skriver om sitt eget liv. 

//Mia

#1 - H.d.w.m.a

"Då bjuder vi ett torrt beklagande och tackar för den här tiden."

Låter som Amelias initiativ av denna mening att döma, tycker jag?

Svar: Haha, ja det låter det helt klart som, men jag antar att citatet är lite ironisk skrivet av Susanne. Vore otroligt om Amelia skriver att de bjuder på "ett torrt" beklagande när de sparkar folk.
//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Kråkan

Tror också att det är Amelia som rensat lite bland sina bloggar? Jag är överraskad att många fått vara kvar så länge som de fick. Tjejen som skulle göra en viktresa men bara tappade några kilon på tre år? (Som visserligen är total igenkänning. Alla dessa storslagna planer och förhoppningar om att lägga om sitt liv och sen blir det bara...tummetott?)

#3 - Karin

Jag tycker att båda samarbetsformerna kan fungera, men håller med om att det blir konstigt när portaler försöker detaljstyra bloggare som skriver om sitt eget liv. Jag har svårt för exempelvis loppi-bloggarna eftersom jag tycker att deras inlägg saknar trovärdighet när de är uppenbart toppstyrda. Exempelvis igår tipsade typ hälften av loppibloggarna, exakt samma dag, om varsin annan loppibloggare. "Jag ääälskar den här bloggen: *länk*!". Hmm, gör du? Eller har du kanske fått i uppdrag av loppi att den 31/8 lägga upp ett inlägg där du tipsar om och länkar till bloggaren? Jag tror det sistnämnda. För att inte tala om alla listor. Nä, man kan inte husera tio personliga bloggare och ha som affärsidé att ta bort deras personlighet!