bloggkommentatorerna

"Veckans" i punktform
Halva veckan har gått, och de senaste dagarna har varit händelserika. Vi kör en avstämning, såhär på lillelördagen:

Veckans käckaste
- Blondinbella såklart, som beskriver sin söndag i lekparken med så många glada utrop att en dysterkvist som jag måste krypa tillbaka till sängen på grund av svår hurtighetsöverdos. 

Veckans kärlekschock - Dessies förlovning med bästisen Paulina Friman, som sagt. Nu är det ju fortfarande lite oklart. Man har ju inte fått veta så mycket än. Många tror det är på skämt, men det känns ju så extremt barnsligt i så fall, så vi får se. 

Veckans bråk - Lady Dahmer vs Calle Schulman. Calle gör reklam för en självförsvarskurs för tjejer som han och hans flickvän i samarbete med ett träningsproffs fixat. Lady Dahmer skriver ett inlägg där hon raljerar kring Calles plötsliga intresse för feminism. Så långt tycker jag att Calle Schulman absolut bör tåla kritiken. Han hade kunnat skita i den, eller besvara varför han inte håller med. Men möjligen var det så att ett flertal av Lady Dahmers följare gick in hos Calle och kritiserade initiativet hårt. Eller så var det en kombination av hans egna följare och hennes som vände sig mot honom. Han fick i alla fall massa skit, och jag kan förstå att han tröttnade efter ett tag. Men hur han reagerar på det är helt sinnes. Nu har han raderat det han hävde ur sig mot Lady Dahmer, men hon har radat upp hans påhopp här. Calle Schulman - kvinnornas beskyddare. 

Veckans gulligaste - Paula och Hugos dotter Molly har fått en fiskpinne. 

Veckans onödigaste otur - Prinsessan-Josefines otur har fortfarande inte vänt. Sedan hennes lille son diagnosticerades med diabetes 1 i helgen, har dottern även brutit armen. Josefines man är sjuk i influensa, och hemma och sköter om storebroderns diabetes, medan Josefine ligger på en sal på sjukhuset, med båda sina stukade barn i och med en speciallösning av förstående sjukhuspersonal. Så fruktansvärt jobbigt. Men den familjen verkar ha en stark kärlek till varandra, som behövs i såna stunder. Det finns nu en ny YouTube-kanal, som heter Josefine Diabetesmamman, som man kan titta på. 

Veckans personliga fasa - Jag har på senaste tiden börjat inse hur vidrigt det måste vara att älska någon som håller på med vissa typer av kampsport. Camilla Läckberg skriver ju då och då om hur orolig hon är när Simon ska upp i ringen. Ännu större fasa måste det vara att ens barn börjar med det där, och riskerar att bli sönderslagen några gånger om året. Magdalena Graafs son Lance vann sin thaiboxningsmatch i Thailand igår, men bröt ändå ett revben. Om jag var i Maggans eller Läckbergs sits så hade jag nog valt att inte titta, och inte engagera mig alls, om jag inte lyckats prata förstånd med personen. 

//Mia

#1 - Lady Dahmer

Calle fick kritik från sina följare innan jag skrev om det. De var liksom de som tipsade mig, inte tvärtom.

Svar: Ok, coolt. Men oavsett så vet jag av egen erfarenhet att det är jobbigt när väldigt många kritiserar en samtidigt, och jag tror att jag hade blivit upprörd om jag såg att någon stor bloggare tagit upp mitt inlägg och fått ännu fler att kritisera mig. Det tror jag är mänskligt. Men hur han går loss är ju fullständigt galet. Fruktansvärda påhopp som jag inte ens väntade mig av honom. Man tror ju inte det om offentliga personer. Men han är ju ovanligt ilsken av sig. //Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Kristina

Vidrigt av Calle Schulman. Tack för allt du gör för oss kvinnor Lady Dahmer!!

#3 - L

Calle Schulmans uppdragsgivare och samarbetspartners borde få se denna samling av vidrigheter som han riktar mot henne. Det är inte i proportion och även om det vore det så är det oacceptabelt.

#4 - Angie

Fy fanken så läskigt improduktivt att det är på denna nivån som den mediala feministkampen förs idag. Och visst, detta är viktigt OCKSÅ men när det enda som syns och hörs är när den ena mätta mediaprofilen hatar/stämmer/förtalar den andra, hur ska de riktiga problemen och dess lösningar komma till tals? För handen på hjärtat - är det verkligen Calles mediala drullighet som gör att kvinnorna i vården får för låga löner o d VIKTIGARE? LD må ha RÄTT i sina frågor, men dessa frågor rör alltför ofta sådant som inte rör de verkligt förtryckta kvinnors situation. Utan oftare typ, vilken mediaman som är dummast i medierna... och så lite Beyonce på det!

#5 - Burgschki

Så mycket älsk på BB-vrålet men det här med Calle och liknande diskussioner är ju helt skeva. Calles initiativ var fullt rimligt hans reaktion på kritiken inte men bådas kommentarsfält ser ju helt bedrövliga ut? Varken debatten eller debattörerna själva mår ju bra på att den förs på så låg nivå. Detta hade ju lika gärna kunnat lyftas till en diskussion om kvinnligt självförsvar och allmänt om kursutbud istället för detta.

#6 - Anonym

Chockad över Calles kommentarer. Min bild av honom har ändrats.

#7 - Anonym

Jag skulle aldrig lyssna på nån av de där brödernas åsikter. Verkar vara allmänt illa omtyckta. Och det han skriver visar ju bara att många har rätt, han (båda bröderna) är helt patetiska.

#8 - Hanna Karlsson

Jag är verkligen chockad över hur Calle hanterat hela situationen. Hans kommentarer som LD har printscreenat är hemska!

#9 - Lpj

Jag var en av dom som kritiserade initiativet hos Calle...men inte på uppdrag från LD, följer inte ens henne. Förstår inte varför ni tror att LD uppviglat...Dom flesta kvinnor är helt förmögna att tänka och agera på egen hand.

#10 - Melina

Förstår inte grejen med kampsport. Är de inte rädda för hjärnblödning eller senare Parkinsons?! Så jäkla märkligt att slåss = sport.

#11 - Anonym

Inte det minsta chockad över Calle. Han är inte som Alex. Calle är mycket omognare och inte lika intelligent. I alla fall är det bilden han visar utåt. De umgicks ju knappt alls under en lång period, vilket enligt rykten iofs beror på att Amanda och Anitha inte kom överens men vad vet man.

#12 - Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

#10 Melina - läs gärna på om kampsport. De flesta civiliserade kampsporter går inte ut på att slås varann blodiga (jmf med t ex klassisk boxning) utan på att öva smidighet, avväpning, blockering och sånt.

#13 - Anna

@#11 har inte sett något som tyder på att Alex skulle vara mognare än sin bror? Från vad jag hört är det snarare tvärtom. Dock är nog Alex lite mer diskret i offentliga sammanhang medan Calle inte döljer något.

#14 - Anonym

#13 Får intrycket av att Alex har bearbetat mera av den tuffa uppväxten i terapi och på så sätt kommit längre.

#15 - Netti Starby

Lade Dahmer äger och jag gillar inte hur Calle har hanterat situationen. Tack för all information :-D

#16 - Anonym

Jag ser hellre att mina barn håller på med thaiboxning än med tex ridning eller hockey - mycket högre risk för skador i de sporterna. Att bryta revben i en match är väldigt ovanligt. Men matcher i thailand kan va lite vilda västern. Speciellt med tanke på att de ofta betalar fattiga thailändare för att gå matcher mot västerlänningar och då pucklar de bar på ist för att köra ren thaiboxning. Att bryta revbenet under en match är inte vanligt.


Jag tränade och tävlade i thaiboxning under många år. Jag skadade mig aldrig (för utom lite ömma ben och kanske nåt blåmärke efter en dålig plock eller hårda sparkar mot mits) och jag var så fantastik vältränad. Dessutom så fick man träffa så mycket människor och man kan träna med alla. I bland tränade jag med korta små tjejer och i bland med stora killar som vägde över 90 kg. Och vilken sammanhållning! Dessutom, jag träffade många killar (både med svensk och invandrarbakgrund) som blivit räddade av thaiboxningen. De hade haft en stökig bakgrund men thaiboxningen fick dem att kämpa för att bli bra på sporten och på så sätt kom de ur stökigheterna.

Det är verkligen en fantastik sport. Jag tror att om alla som tror att det handlar om att slå ner varandra skulle testa den så skulle de också inse. Har man inte testat så vet man inte.

Kom i håg att min mamma var väldigt skeptiskt till denna sport. Men sen hon insett vad det handlar om så vände hon.

Så ge det en chans, eller sätt dig åtminstone in i sporten innan du sågar den (ej dryg eller sur kommentar) . Du kommer bli glatt överraskad ;-)

#17 - Anonym

Ni som tror att thaiboxning bara handlar om att slå i hjäl varandra kan gå in på tiger muaythais instagramkonto. Där visar de massor från hur träningen går till. Och en å annan match så kanske innehåller en nock. Men det är fler nockar i fotboll, ishockey mm så dont worrie

#18 - veckomagasinet anne von porat

Gud vilken intressan nyhet ni gav om Blondinbella. Jag har nog aldrig sett en tråkigare text i mitt liv. Bättre kan ni va? Nästa gång skriv om att hon gillar myror men inte flugor eller något ännu tråkigare tack. Ta gärna reda på också om andra bloggare gillar mjölk i sitt kaffe eller inte. Samt be dem motivera för det är skit intressanta saker ni börjar ta upp mer och mer i era bloggar.

#19 - Anonym

#18 Oj, du verkar vara en härlig person...

#20 - M

Lite konstig rapportering ang LD & Calle. Det är ju Calles 'sanning' att det var LD-fans som kritiserade och var så taskiga mot den stackars schyssta snubben som bara vill väl. Calle är ju en person som byggt sin karriär på smutskastning, att han inte tål helt vanlig och berättigad kritik och reflektioner kring sitt initiativ är bisarrt. Det var ingen, allra minst LD, som kallade _honom_ för grotesk, monster, skitmänniska, kreatur, genomvidrig, rutten, värd allt förakt han kan få, eller mindre värd än hundskit.
Sättet ni skriver på här påminner om Trumps 'both sides' angående nazi-demos..

#21 - Blomma

Ser ingen större skillnad på vad han har skrivit och vad hon brukar skriva.