bloggkommentatorerna

Att inte kunna hålla sig
Nu när Isabella Löwngrip skrev att hon inte skulle lägga upp något från Maldiverna på sociala medier så blev jag så nyfiken på om hon verkligen skulle förverkliga det. Men igår la hon upp en massa på Instastory och en bild på Instagram. Jag förstår varför hon vill göra det för det ser magiskt ut. Det hade varit strongt om hon hade låtit bli dock. Vi får se om hon kan hålla sig ifrån det framöver.
 
Det verkar svårare än vad man tror det där att hålla sig ifrån sociala media. Elaine försökte också för någon helg sedan. Sa adjö på fredag eftermiddag och sa att helgen skulle bli mobilfri. Sen var hon tillbaka redan på lördag eftermiddag. Jag förstår dem verkligen. Igår glömde jag telefonen hemma när vi åkte till svärmor och det var en märklig situation. 
 
När jag satt i bilen kom jag på flera saker som jag ville googla och så gick inte det. Frustrationen i det. Jag missade inget Instamoment dock. 
 
//Anna-Maria
#1 - A-M

Jag förstår inte det där. Jag lever mobilfritt, även fast jag har en mobil. Rör den typ 1 ggr per dag. Sitter jag vid internet så sitter jag vid datorn. För mig kan det gå flera dagar innan jag ens orkar skriva på sociala medier (FB) för min del. Och jag kan säga att jag spyr på alla som har näsan i mobilen dygnet runt.

#2 - Hanna Karlsson

Säkert taktik för att locka fler läsare och kommentarer. Läsare kommer gå bananas. Inlägget om att hon är i Qatar har just nu 200 kommentarer.

#3 - Anonym

Jag funderar på hur gammal du är som lämnat kommentar #1? För enligt rapporten svenskarna och internet 2017 är det ytterst få som i år använder datorn istället för telefon/surfplatta när man ska surfa på internet. Och bland de som hellre använder datorn är det främst den äldre generationen representerad. Om du tillhör den generationen kan jag också lite bättre förstå hur du inte kan förstå. Dock så undrar jag varför du spyr över alla som använder telefonen mer än vad du gör? Hur påverkar detta dig så mkt att du mår dåligt över det? Varför är ditt sätt att leva så mkt bättre? Men antar att du tillhör den gruppen som också tycker att det var bättre förr. Konstig inställning till andra människor har du iaf!

#4 - Cecilia/"Språkstjärnan"/"Innanför Utanförskapet"

Jag försöker att minska mobilanvändandet för jag känner att jag försummar andra saker som egentligen är viktigare. Vill inte se tillbaka på mitt liv när jag blir gammal och tänka att "Ja, jag satt i alla fall mycket med mobilen!". När jag själv ska skriva något/blogga skulle jag egentligen hellre använda dator, men då får jag gå till AF eller biblioteket. Min nyårsföresats ska i alla fall vara att leva mer i verkligheten och att fokusera på mitt eget liv.