bloggkommentatorerna

Bloggare som utvecklats
Kul att Sandra Beijer kör en repris på sina gamla frågestunder från 2007. Hon jämför sina gamla svar med hur hon tänker nu. Hon generas lite över hur hon skrev, och att hon ville att livet skulle vara som en fransk sextiotalsmusikal i technicolor på den tiden. Ja, det är typ den bilden jag har av henne! Har dock inte reflekterat över att hon ändrats så värst mycket. Och hon svarar för övrigt samma nu på en hel del frågor, även om hon menar att hon hade skrivit mindre pretentiöst nu. Jag tycker det är ok. Det är ok att vara sig lik i tio år. Det är jag också. Lite tråkigt kanske, men också ganska tryggt. 

Vilka tror ni hade ändrat sina frågor mest i ett liknande upplägg? Blondinbella kanske ligger nära till hands att svara, inte minst om man läst den här intressanta diskussionen under förra inlägget. Hon var inne i en helt annan fas i livet för tio år sedan, och hade därför svarat konsekvent utifrån det. Men jag undrar om hon inte innerst inne är sig ganska lik och har samma värderingar som då. Men som sagt, det hade antagligen låtit helt annorlunda, beroende på vad målet med bloggen var just då. 

Folk som säkert har förändrats jättemycket sedan 2007 gissar jag är Lady Dahmer (som inte var lika insatt i feminism på den tiden), Tyra Sjöstedt (som varit med om tusen olika grejer sedan dess), Alex Schulman (som känns ganska luddig i konturerna, trots att man hört hans innersta tankar konstant i åtta år. Han hade nog svarat väldigt annorlunda), och så en massa unga bloggare som var bebisar för tio år sedan...

//Mia
#1 - Sonja

Oj, jag försöker komma på bloggar som jag läste för 10 år sen men de jag kommer på utöver Underbara Clara och Lady Dahmer bloggar inte längre såvitt jag vet.

#2 - Anonym

Lady dahmer har nog säkert utvecklats jättemycket i sina feministiska analyser men samtidigt så var nog hennes grundvärderingar kring jämställdhet inte allt för långt bort från vad de är idag. Jag fick barn 2007 och det var just Lady dahmer som stärkte mig i mitt föräldraskap vad gällde genus (det fanns inom mig redan men hon satte på något vis ord på tankarna samt banade väg, för många tror jag!)

#3 - Erica

OT men det är i princip omöjligt att ta sig in på er blogg nu! Pop upsen alltså!

Svar: Vi har meddelat blogg.se detta. Tack för feedback! :)
bloggkommentatorerna