bloggkommentatorerna

Det är nog kört ändå
Mys på det här inlägget. Jullovet börjar imorgon för barnen och för mig. Man får precis slappna av. 
 
Då läser jag det här som fullständigt tar död på julstämningen jag hade tänkt att ha. Vad i hela friden? Ska jag behöva lägga hela jullovet på att preppa för krig? En vecka klarar vi oss aldrig.
 
Vad behöver man då? Bensin till elverket, gasol, vatten, ved, konserver, en full frys, kontanter, pass som inte har gått ut, batterier. Kanske behöver man också en bunker att gömma sig i? 
 
Men Ringhals bombas säkert så då är det ute med oss ändå. Så jag skiter nog i preppen. 
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
#1 - Hanna

Usch! Det är av just den här anledningen jag inte längre läser tidningar eller tittar på nyheterna. Jag blir bara rädd, arg och ledsen. Som det ser ut nu går man ju nästan bara och ”väntar” på när nästa hemskhet ska slå till. Och att det skulle kunna bli krig i Sverige, ja, det var väl bara en tidsfråga... Jag vill ta all mina nära och kära och flytta till skogs.!

#2 - Anonym

Vi har preppat sedan många år tillbaka. Har ett nödskåp med allt man kan behöva om samhället slås ut, så vi klarar oss på det sättet iaf. Sen kan man ju dö av andra orsaker i krig förstås.

#3 - hanna

Har länge tänkt att jag är hyfsat säker, har både stormkök och stora mängder torrvaror i förrådet (inga krigskonserver men det vanliga liksom, bönor, tomatkross, kokosmjölk) men det där med 35 liter vatten per person i dunkar som ska bytas en gång i veckan??? Herregud, vem orkar det. Knappt jag kommer ihåg att vattna blommorna en gång i veckan ju.

#4 - C

På MSB sida finns bra info. Men beredskapen är inte bara för krig. Det kan inträffa andra kriser i samhället som gör att man kan behöva klara sig själv under några dagar, ström kan försvinna pga stormar osv. Man brukar prata om 72 timmars beredskap hemma.

#5 - Anna

Åh herre. Om kriget slår till nu kan vi leva på blockchoklad o vita bönor typ nån dag antar jag men sen då?? Ibland tänker jag att jag är en så sjukt dålig och opålitlig förälder. Jag var visserligen med på julavslutningen o såg till att finkläderna låg framme på skrivbordsstolen på morgonen och att vantarna hade torkat på elementet o sånt men kommer kriget är vi fan helt körda! Jag får tryck över bröstet bara du nämner gasolvärmare och bensin??? Vet ju inte ens var våra batterier är??

#6 - Isa

Jag känner mig lite knäpp som blir peppad av prepping...men så gillar jag att läsa om postapokalypsen också, det är väl därifrån det kommer. Har en hel del kvar att fixa men är samtidigt mycket bättre förberedd på kris än jag var för några månader sedan.

#7 - L

Vattnet behöver inte bytas en gång i veckan, förslutet och förvarar mörkt så håller det minst ett halvår.

Jag har en del hemma för att jag bor avsides. Bland annat alltid vatten. Känns bra men hoppas att jag bara behöver använda det vid tillfälliga strömavbrott.

#8 - Cami

Har i Peru har vi jordbavningar lite da och da och man vet aldrig nar en riktigt kraftig kommer sa det ar rekommenderat att ALLA har en nodryggsack. Den ska innehalla saker for iaf ett par dygn och det som rekommenderas ar en filt, en mindre presenning, ett ombyte klader, konserver, kakor, choklad, en ficklampa med nya batterier, batteridriven radio, forsta hjalpen lada (sprit, bomull, gasbinda, pincett), vatten och bindor/blojor. Jag har dock fortfarande inte gjort iordning nagon...

#9 - Hanna Karlsson

För ett tag sedan skickade min kommun ut informationsblad till alla hem. I det här bladet stod det vad man bör ha hemma om i händelse av oväder som slår ut allt. Jag har dock fortfarande inte ordnat så att det finns en beredskap här hemma.