bloggkommentatorerna

Entreprenör
Vad är en entreprenör egentligen? Det begreppet känns som om det används så fort någon har en f-skattsedel. Så här står det typ i NE: 
 
NE (nationalencyklopedin) anser att en entreprenör definieras som en person som startar ett företag eller utvecklar nya produkter.
 
Men det måste ju ändå vara skillnad mellan att vara egenföretagare och entreprenör. Det kan inte heller handla om drivet för alla som har eget företag kämpar på med det på bästa sätt. 
 
Det jag tänker är att man kallar en företagare för entreprenör som har lyckats att få företaget större eller utvecklat något som man kan sälja med framgång. I entreprenörskapet finns ändå något som har med succé och framgång att göra, så vilken företagare som helst bottnar inte i begreppet. Men frågan är om det har med viljan och drivet att göra? Kanske mer om att ha en affärsidé som går att sälja? Därför handlar det också om pengar. 
 
I bloggvärlden finns det en del entreprenörer som Kenza och Underbara Clara för att ta två exempel. 
 
Vad skulle man kunna kalla den här bloggen? Vi är absolut inga entreprenörer men det är inte för att vi inte vill tjäna pengar på bloggen. Det är svårt när man inte kan sälja kläder från Country dreams eller lägga upp bilder på möbler som man har fått till sitt hus. Vad är man när man skriver tankeväckande texter i en blogg och har gjort det i snart tio år i en blogg som många människor läser? Det är inte värt så mycket pengamässigt, men jag hoppas att det är värt mer när det gäller kunskap och underhållning. 
 
Det gör mig orolig att det är svårt att tjäna pengar på saker som är vettiga (typ saker som världen blir bättre, renare, klokare och fredligare av.) Se bara på journalistiken som håller på att dö ut på grund av gratissamhället.
Vad skall vi göra i en värld av fake news och krämer i miljöförstörande plastförpackningar som någon entreprenör har kommit på?
 
(Jag vill tillägga att jag inte är avundsjuk på någon.) 
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - När

Alltså missförstå mig inte nu, jag håller helt med om ”missbruket” av ordet entreprenörskap

#2 - F

Alltså reklamen på er blogg blockat och är liksom ivägen när man skriver och läser. Förlåt men blev därav avbruten mitt i ovan text...


Jag håller med om missbruket av begreppet entreprör. Bra poäng.

Men VARFÖR förminskar ni bloggare som tjänar pengar med jämförelsen att ni citat ”inte kan skriva om möbler ni får”. Det kan ingen annan heller om de ska följa skattelagstiftningen och MfL. Varför fortsätta bygga bilden av att bloggare som är företagsamma FÅR saker. De allra flest fakturerar och betala skatt precis som andra företagare - det borde väl ni veta efter 10 år i branschen.

Är bloggares enda existensberättigande som företagare eller entreprenörer att få andra att konsumera? Hur kan fotbollsfrun tjäna pengar? För att hon skriver bra. Inte om möbler, inte om kläder och inte nödvändigtvis om konsumtion.

Radio, TV och alla kanaler som har en kritisk massa av följare / trogen trafik kan kapitalisera på det utan att ta emot möbler / kläder etc på samma vis som ni har annonser på er blogg. Sluta fortsätta befästa trötta fördomar om bloggare och formulera er i lite mer uppmuntrande ordalag så kanske ni bidrar till att fler företag också förstår att erbjuda vettig betalning för displayannonsering istället för de eviga gratisgåvorna som seriösa bloggare tackar nej till dagligen....

#3 - Anna

Finns ”sociala entreprenörer” som tjänar pengar på ”goda saker” t.ex. grundaren till friends som tjänat bra med cash

#4 - A-M

#3 Jo, men de är oerhört få om man jämför med allt meningslöst som produceras.

#5 - A-M

#2 Jag menar inte att de inte får pengar för det. De får såklart ny soffa och pengar.

#6 - Sarah

Jag anser att en entreprenör inte är en profession utan mer ett tillstånd. Har du kommit på en ny produkt eller tjänst så är du efter 20 år inte entreprenör utan egen företagare. Jag håller helt med om att ordet missbrukas och stör mig varje gång en egen företagare säger att hen är entreprenör. Jag kan dock hålla med om att blondinbella är entreprenör då hon verkar ha nya saker på gång hela tiden.

#7 - Elsa

Snälla gör texten mörkare! Går inte att läsa. Det svärtadr stycket i detta inlägg är så mycket behagligare för ögonen.

#8 - Blomma

Bröd och skådespel åt folket, medan Rom brinner.

#9 - Anonym

En kollega försökte härskarteknika sig gentemot min man genom att påstå att hon minsann visste allt om företagande eftersom hennes man är entreprenöööör. Han har en kiosk.