bloggkommentatorerna

Fula mammor är bättre
Den rubriken är rejält vässad och inte sann. Försöker locka in några läsare, trots att annat drar såhär dan före julafton. 

Men jag tänkte på Lady Dahmers inlägg och håller med henne om att det är bättre för barn att ha en mamma som inte piffar med sitt utseende än att ha en mamma som sminkar, bantar, opererar, injicerar, färgar och pyntar. Jag tror faktiskt det. Nu är ju allt inte svart eller vitt, och en ätstörd mamma kan vara tusen gånger bättre än en mamma som aldrig speglar sig, jag vet det, men om man plockar ut just detta från alla andra egenskaper en människa har, så tror jag att det är bättre för barn att växa upp i ett hem där utseendet inte spelar någon roll, än tvärtom. 

Det tror jag, utan att göra det bästa valet för mina barn. De får ha en mamma som sminkar sig och som försöker smila upp sig när det kommer fram en kamera. Jag kan leva med att jag inte gör det bästa för mina barn i samtliga lägen, men jag vet att alla inte kan det, utan många intalar sig i stället att allt just de gör ÄR det bästa. På samma sätt som att en del påstår att det är ett feministiskt val att sminka sig. Det är det inte, men jag gör det ändå. 

Nu ska jag fira uppesittarkväll! God jul!

//Mia
#1 - Hanna

Intressanta tankar.

#2 - Anonym

Jag tror som du. Barn gör som föräldrar gör. Söker de efter bekräftelse genom utseende är det vad barnet lär sig.
Tack för en bra blogg och god jul!!

#3 - Anna

Hmm tror nog inte det, eller stämmer kanske lite, men är mer än skala, tror inte man behöver sluta sminka sig helt för att vara en bra förebild. Att man klär upp sig när man går fest eller vardagssminkar sig tror jag är lugnt, men om man inte kan gå osminkad till affären för att handla mjölk kanske barnen påverkas negativt av utssendefixering. Däremot tror jag det är viktigt att ens pappa inte kommenterar kvinnors utseende eller kropp. Speciellt inte negativt. T.ex. om man ser bågon kändis på tv. Det gjorde alltid min pappa och var sjukt irriterad på det.

#4 - Blomma

Nä, människor som dömer andra utifrån utseende är sämre föräldrar.

#5 - Melina

Allting har ju en skala tänker jag. Att sminka sig dagligen är ju knappast samma sak som att genomgå flera plastikoperationer a la Anna Book, eller banta hysteriskt. Smink lär ju inte döda någon men en operation innebär faktiskt sådana risker.

Håller även med personen ovan! Pappor som dreglar över Victorias Secret showen eller gör äckelljud åt överviktiga på tv, det är precis lika illa.

Själv är jag uppvuxen med en mamma som hetsade mig att banta sedan jag var typ 7 år. Det var ett helvete. Allting som spelade roll var att jag hade thigh gap och en viss klädstorlek. Själv var hon inte så petig med sitt utseende men dottern skulle se perfekt ut. Suck.

#6 - Alba

Hej, jag tror att mammor som arbetar är goda förebilder ur ett genusperspektiv. Jag är kvinna och arbetar, då förväntas det att man ser "städad ut". Killarna har kostym på mitt jobb och vi kvinnor har en lite friare klädstil på arbetet. Det känns som att hon lever i sin bubbla i Enskede, utan verklighetsförankring. Männen på mitt arbete luktar gott och rena vi kvinnor lika så. Jag förstår poängen men ibland, blir det lite väl märkligt med henne. Jag pluggar 150% och jobbar. Ursäka min Rant! kram