bloggkommentatorerna

Gillar inte tonen i inlägget
Jag förstår inte riktigt vad Isabellas inlägg har att göra med barndomens skidresor? Det är stor skillnad att vara vuxen och att vara barn oavsett plånbok. Som barn tvingas man göra det som föräldrarna bestämmer och även om man är rik eller inte så kan den där känslan att ha varit tvingad till att göra saker kännas jobbig. Kanske behöver man åka ner för backarna om man har tagit sig upp oavsett om du är i Branäs eller i franska alperna och kanske lär man sig något av att utmana sig själv lite? Självklart skall ingen skrika på en och det har absolut inte med pengar att göra om någon skriker på dig, utan om hur föräldern är. Att växa upp i ett hem med mindre ekonomiska medel betyder inte misär. Det kan vara det mest kärleksfulla hem man kan tänka sig. 
 
Att åka på en lyxskidresa med sina kompisar där man inte ens behöver ta på sig sina egna pjäxor är inget som har med barnen att göra överhuvudtaget. Sen tycker jag att det är märkligt att Isabella resonerar att allt skall vara så bekvämt och gå lätt. Hade hon inte haft sitt GRIT så hade hon aldrig kommit så långt som hon har gjort. Jag tänker mig att hennes skidresor när hon var liten kanske har fostrat henne en del ändå. Dessutom så har inte alla råd att åka på skidresa. Inte ens den billigaste. De hade varit glada över att bära sina egna pjäxor. 
 
//Anna-Maria
#1 - C

Tack för att du sätter ord på det jag tänkte! Undrar ibland (ganska ofta) hur hon tänker.

#2 - Sara

Exakt! Så välformulerat! 👌
Och visst ska föräldrar inte skrika på sina barn, men det händer ju ändå.

Kan ingen förklara VAD det är som Bellas pappa gjort som vanligt så himla olämpligt? Det enda konkreta jag kan komma på att jag läst är att han lämnade henne i lägheten en gång när han gick till tvättstugan.

#3 - Christina

Jag tolkar det mer som att hon nu får chansen att göra sina egna minnen och hon väljer att göra det annorlunda eftersom det inte påminner om barndomen. Det är inte pengarna i sig men just att hon får göra det hon vill och på sitt sätt.

Jag kan relatera så mycket till det. Hade en jobbig barndom med hemska bråk hela tiden. Våldsamma föräldrar och alla semestrar och resor var kaos.

Idag har jag ingen kontakt med mina föräldrar. Jag bor inte i Sverige och jag har jobbat mig till ett bra liv och lever dessutom i ett förhållande som tillåter det ekonomiskt.

Det är underbart att resa nu. Nej absolut inget fel på tre stjärniga hotell men det är underbart att få bo och åka lite finare. Inte bara pga bättre service etc men mest för att det påminner mig mycket mindre om barndomen.

Så det kanske låter arrogant och bortskämt men det är underbart skönt att få distansera sig från de smärtsamma minnena så mycket som möjligt.

#4 - Cornelia

Tycker också det var ett märkligt inlägg, kanske hade det varit bättre om hon delade upp dom i två. Kan verkligen relatera till delen om att det är skönt att semestra som vuxen, minns också skidsemestrarna (och alla andra semestrar) med magont och ångest. En skrikande sur pappa som tvingat alla att åka hela dagarna för att få ut så mycket som möjligt av åkpassen. Blä, vill aldrig mer åka skidor och var ofta avundsjuk på de som fick stanna hemma. Däremot har det iaf för mig inget med pengar att göra. Dåliga föräldrar finns i alla familjer, kan föreställa mig att det känns skönt att göra om en skidsemester då, och göra det helt annorlunda men att därifrån vara på ett hotell där man inte ens sätter på sig pjäxorna... Alltså finner inte ord det är ju bara sjukt

#5 - Tove

Jaa, tycker också inläggets ambition att liksom förklara de jobbiga upplevelserna och skrikiga pappan med brist på massa lyxpengar är skum.. VIsst kan pengabrist i sig göra un uppväxt stressigt, om föräldrarna får ångest och man känner oro osv. Men knappast genom att skidresora blir för billiga, har man ont om pengar åker man ju helt enkelt inte skidor som verkligen är svindyrt.


Förstår dock att det är skönt att distansera sig från en jobbig barndom. Kanske extra skönt när äktenskapet brustit, som verkar haft ett stort personligt värde för henne, som motsats till barndomens skilsmässoliv? men tror Bellas barns största tillgång är jmf med henne är att de verkar ha en mer välmående och omsorgsfull pappa än hon hade, inte pengarna.


#6 - Ce

När jag läste Bellas inlägg slog det mig hur olika hon och Kenza hanterar livet trots att de är så lika. Började blogga typ samtidigt, lika gamla, snygga företagsamma brudar med ambitioner och entreprenörsanda. Men Kenza skriver knappt om sitt företagande, nästan så jag saknar lite insikt i hennes karriär (det står ofta att hon är på kontoret etc men läste ändå i DI att hon fått kapital från Zalando, inte sett det i bloggen). Blondinbella skriver nästan bara om företagen och sitt entreprenörsskap. Och Bella visar gärna upp all lyx och flärd. Kenza reser också till fantastiska platser men beskriver en mer jordnära bild. Kenza hänger mest med sina barndomsvänner medan Bella umgås med riskkapitalister. De hade kunnat vara väldigt lika varandra om man ser till yttre omständigheter, men det känns som två helt olika världar. Kul att följa båda, men har inget emot att ta på mig mina egna pjäxor ;)

#7 - Yaca

Minns så väl ett inlägg hon skrev för några år sedan om att det gäller att provocera för att locka till sig en traffic till sina sociala media kanalerna. Det gör hon helst när andra är lediga och har tid att surfa.
Och medans hundratals människor kommenterar och länkar dit ökar hennes marknadsvärde och det är ju precis det hon är ute efter. Om hon nu verkligen tror på det hon skriver är ju en annan femma. Personligen tror jag att hon gör det för annars skulle hon leva ett fejkat liv vilket skulle vara otroligt sorgligt. Men även det är inte helt omöjgligt.

#8 - Lisa

"ja de rika de kan" inte ens ta på sig sina egna pjäxor.

#9 - Hanna Karlsson

Jag tyckte inte att hennes beskrivning av minnen eller viljan att göra det annorlunda var konstigt. Det som jag reagerade på var all service hon har hela tiden både hemma och borta. Det ingenting som jag kan relatera till utan det är verkligen en helt annan värld.

#10 - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Jag hoppas och tror att det som målas upp är just bara det, någonting som målas upp för att få klick och delningar, rubriker osv.

#11 - Enkät

Hej,
Jag gör ett arbete om synen på affiliate/adlinks (som bloggarna ofta använder sig av) och hoppas att någon vill hjälpa till att svara på en kort enkät (max 1 minut) om ämnet.

Här är enkäten: https://sv.surveymonkey.com/r/TQ5TTBM

Tack!

#12 - Anonym

.

#13 - Sara

Jag tror att hon så småningom kommer tappa följare, för allt hon gör kan dom flesta inte relatera till. Det blir bara mer och mer lyx och över konsumtion.

Har precis hittat hit till Er blogg och storgillar den.

#14 - ab

Å ena sidan kan jag förstå att semestern inte blir roligt när föräldern hetsar för att man ska få så mycket som möjligt för pengarna men det slår fel när hon skriver att hon nu minsann kan unna sig en lyxigare skidresa. Det blir i stället som en pik mot hennes pappa för att han inte hade råd med en tillräckligt lyxig skidresa till familjen och den inställningen uppfattar jag som otacksam och bortskämd.