bloggkommentatorerna

Hålla tyst är det nya coola
Igår läste jag ett Instagraminlägg av Malena Ernman som är en av de offentliga personer i Sverige som kämpar mest för miljön och för att vi skall förstå hur klimatförändringarna drabbar oss. Hon skrev att hon var glad över att det inte var så mycket uppdateringar från Thailandssemestrar som det har varit förr om åren. Om det beror på att folk skäms över det eller för att de inte åker iväg vet inte jag? Jag har dock en teori över vad det kan vara.
 
Aktiviteten på sociala medier har minskat en aning. Det är inte lika roligt längre. Det känns i alla fall inte lika viktigt at lägga upp allt som man gör på Facebook, Insta eller vad det nu kan vara. Vi kan ockå låta varandra vara lite längre än vad vi har tillåtit innan. Det är inte märkligt om man tar en paus på ett par månader. 
 
Isabella Löwengrip skall ta sin första sociala media-paus på flera år nu när hon skall åka till Maldiverna. Bra för henne tror jag. Skönt att kunna koppla av på riktigt. Det är spännande att se vad som händer med tankarna när man inte har något som hela tiden distraherar eller som man förhåller sig till. 
 
Jag tror att vi får se mer av detta framöver. De som jobbar med det måste publicera saker men de som inte gör det kan vara lite mer restriktiva. Det kommer att bli coolt att vara lite under cover. När man kommer till jobbet och är solbränd som en liten bajskorv och folk ba: 
 
-Va! Har du varit utomlands?!
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Menila

Hmm hade varit så intressant att se statistik på det för jag får för mig samma, färre verkar ha rest bort nu än för 5-10 år sedan. Men medelklassen kommer alltid hitta sätt att prioritera den heliga resan. Äta vegetariskt är det nya sättet att rädda världen (eller att lura sig själv men jaja :))

#2 - L

Vet inte om det kanske är en generationsgrej? På IG så ser jag lika mycket aktivitet som förut.

#3 - hanna

Jag upplever att fler än nånsin i min närhet firar jul i Thailand eller liknande ställen. Här, bland nån slags medelklass i en medelstor stad, känns den varma semestern väldigt het och de vegetariska julborden långt borta. Vi är väl generellt lite efter antar jag.

(Fattar heller generellt inte varför folk åker till så tråkiga ställen??? Hur kul är två stillastående veckor på en resort på Koh Lanta eller Gran Canaria?? Jag skulle få krupp av att ligga stilla så länge och se så lite som många verkar göra enligt Instagram men aja alla är vi olika :) )

(Tänk om vi kunde uppfinna riktiga fejk-stränder här, inte à la Oldsberg utan en som verkligen känns äkta, med varmt vatten och allt, wow vad det skulle kunna dra ner resandet eftersom så många ändå bara verkar vilja ligga stilla och sola)

#4 - Anonym

Menila: fast man gör ju en stor insats för miljön genom att vegetariskt, och man räddar ju en jävla massa djur. Så det är väl inte riktigt att lura sig själv...