bloggkommentatorerna

Kissies nya riktning
Kissie har skrivit ett lite Blondinbelligt inlägg om vad hon har för mål framöver. Hon håller på med bok nummer två, hon ska gå hos en psykolog en gång i veckan och hon ska ha barn inom tre år. 

Men en sak undrar jag över. Hon tänker under 2018 starta ett nytt bolag, och inom tre år hoppas hon kunna livnära sig på det. Hon poängterar att det företaget inte nödvändigtvis har med bloggen att göra. "Inte nödvändigtvis" tolkar jag som att hon ännu inte vet. I så fall vet hon kanske inte riktigt vad det är för företag hon ska starta och leva på. Det är ju det som är det svåra. Och intressanta. Det ska bli kul att höra vad det blir för projekt. 

En annan detalj som jag fastnade för var att hon tänker skaffa barn nummer två senast ett år efter första kommit. Men hon ska väl inte upp i sadeln inom tre månader efter den första är ute, utan börja på det igen innan barnet är ett år. 

Kanske kommer det hända grejer i Kissies liv nu alltså. Kanske blir hennes liv mer än bloggen, vilket jag tycker att hon tydligt uttalat sig lite bekymrat kring de senaste åren. 

//Mia
#1 - X

Hon syftar visst på att tvåan ska vara född max ett år efter ettan, hon vill nämligen ha så tätt som bara går mellan sina ungar. Hon svarar så i kommentarerna (jag har annars fått intryck av att många jättetäta barn helt enkelt beror på att folk tenderar att inte börja skydda sig direkt efter förlossningen, men intressant att en del har det som mål)

#2 - kourtney

jag gissar på att hon kommer bli gravid nästa år (om hon inte redan är det!!) låter lite så och nästan alla i bloggvärlden och i den åldern/generationen verkar vara gravida /precis fått barn just nu!

#3 - Nettan

Åh gud kvinna, alltså Kissie, att uttala sig om att ha barn nr två senast ett år efter första är väl att ta i liiiite grann på den positiva sidan. Prova först hur det går med ettan så kan du svara på frågor gällande tvåan efter det. Kanske borde vara lite mer ödmjuk inför den stora uppgiften som kroppen ges.

Svar: Det är ju inte alltid så att det tar sig direkt heller. Jag ammade inte alls och jag minns att ändå inte fick tillbaka mensen på över två månader, och redan där är det nästan kört att hinna få ett nytt barn inom ett år efter det första fötts. //Mia
bloggkommentatorerna

#4 - Anonym

Min mamma fick min bror och mig med mindre än ett år emellan. Vi var beräknade även under samma år men hon fick över lite så jag kom på det nya året. Hon hade hört att amning skyddade och än idag är hon lite sådär att tro på gamla myter.

Svar: Men det är ingen myt att amningen försvårar att bli gravid. Det är inte en idiotsäker preventivmetod, vilket du är bevis på, men helammar man så brukar man inte ha regelbunden ägglossning. //Mia
bloggkommentatorerna

#5 - Charlotte

Hehe- jag har 11mån mellan mina barn, inget av barnen var planerade (mer än att jag vet hur barn blir till) men det är verkligen toppen! De är bästa vänner och har alltid varandra men är samtidigt sin egen person och går i olika klasser☺️

#6 - Melina

Oj jag hade hellre haft långt mellan två barn. Typ 5-6 år. Då är den första mer självständig och på dagis en del så kan man fokusera på den lilla som är mer krävande.

#7 - Anonym

Har 1,5 år mellan mina å det har varit perfekt! Men våra barn har sovit bra på natten. Hade det inte funkat så hade det nog varit lite tufft. Man ska ju se till att båda barnen får den uppmärksamhet de de behöver när de är så små.