bloggkommentatorerna

Perfekt kapitalism
Under ett tidigare inlägg diskuterar ni Isabella Löwengrips blogg och hur den har förändrats från Blondinbella. Tove skriver så här i en kommentar: 
 
Jag tror BB på bloggen kommer från en 100 % genomtänkt marknadsföringsstrategi. nu bloggar hon ju plötsligt om instagramvänlig frukost och i senaste inlägget om tjusiga prylar till hemmet. och kläderna har ju blivit mer och mer trendiga hela tiden. Alla tre såna områden som hon tidigare uppgett sig genuint ointresserad av. Tror det handlar om att de identifierat vad som är eftersträvansvärt och sen bara kör all in på det pga att man ska köpa massa produkter för att vara som henne och ha hennes lyxiga liv. Mysmamman som äter korvgryta och har kladdiga kläder kan vem som helst uppnå, det säljer inte. Precis som i det tidigare blogginlägget här, hon är en influencer och hennes framgång mäts i hur mycket hon inspirerar till konsumtion. 
 
Jag tror också att det är så här och att hon har spökskrivare och inte tar många av sina egna bilder längre. Någon av hennes assistenter skriver bloggen och hon dikterar eller berättar vad hon ungefär vill att det skall stå. Isabella är en produkt i sig med sin stora läsarskara och hon gör det mesta av det. Smart på ett sätt men det blir oerhört opersonligt och trist i längden vilket hon möjligtvis kommer att tappa på. Jag vet inte? Vad tror ni?
 
Det har också varit mycket prat om mat den senaste tiden och att hon har plockat bort allt socker. Men idag kunde man se hur Gillis satt och åt ett helt rör med Marabou mjölkchoklad. Märkligt ändå att han valde den? Jaja, den mörka chokladen var väl slut. ;)
 
Skämt åsido. 
 
Det är ju så det blir när Isabella försöker att framstå som en person som lever ett liv som hon inte riktigt gör. Så fort hon "råkar" visa något i bloggen som hon har hävdat att hon har slutat med eller undviker så skiner verkligheten igenom. 
 
Världen är inte perfekt. Inte ens i en tillrättalagd blogg. 
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Elin

Jag har Slutat läsa hennes blogg för att den är så extremt tillrättalagd. Förut åt hon allt och skulle aldrig sluta unna sig, nu är hon vegan och äter inte socker. Förut hatade hon att shoppa kläder, nu är det enda hon visar dagens outfit. Håller helt med om att hennes blogg är till för att lura kvinnor att konsumera. Men jag tror bara att det är de riktigt unga tjejena kanske upp till 23 som ser upp till henne. Alla andra ser väl igenom det där och har tröttnat. Eller?

Svar: Det är inte många som ser igenom det där, tyvärr. Det kritiska tänkandet är en bristvara i samhället skulle jag säga.
bloggkommentatorerna

#2 - Anonym

Eh... en spökskrivare utan barn förmodligen. Hennes senaste inlägg. Klätt granen, pysslat, dansat, ätit kvällsfika, fått barnen att somna kl 20 och 37 minuter senare har Bella redigerat alla bilder, skrivit ett bloginlägg OCH haft jobbavstämning med Pingis på telefon OCH ska meditera.... hahahhshhshshshshaaa

#3 - Anna

Är så fascinerad över alla som verkar sakna läsförståelse.
Hon har aldrig skrivit att hon har slutat med allt socker och definitivt inte att barnen har slutat med allt socker!
Så här skrev hon ordagrant "Jag har faktiskt slängt ketchup, sylt, smågodis här hemma. Allt onödigt. Jag själv har levt ett år utan en massa skräp och jag mår väldigt bra, det känns fel att ge mina barn sådant som jag själv aldrig skulle stoppa i mig. Jag äter mörk choklad varje dag och någon dessert ibland när jag är ute men annars är det nästan bara plantbaserat – väldigt grönt och mycket råa grönsaker. Sällan mejeriprodukter och gluten. Det handlar inte om vikt utan att leva hållbart och orka. Det är en enorm skillnad på jämn energinivå och ingen mage som krånglar.

Jag går mina babystep. Började ta bort kött för 1,5 år sedan, sedan fisk, sedan blev det mindre gluten, mindre mejeriprodukter och nu är det veckor sedan jag åt mejeri eller gluten. Jag mår så mycket bättre utan. Jag skulle heller aldrig idag äta ketchup, sylt eller smågodis. Allt konstgjort och sockrigt går bort. Det låter kanske extremt i mångas öron men för mig är det ingen uppoffring för fem öre. Jag känner inget sockersug och har hellre aldrig riktigt gjort det. Därför är det kanske lättare för mig att ändra om. Men jag har respekt för att många är sockerberoende och tycker att det är svårt.

Jag har alltid haft en rätt naturlig inställning till mat, jag är rätt lagom av mig som person. Ibland får jag sug på en äppelpaj och då äter jag det. Barnen fick såklart födelsedagstårta på kalaset, det är inga förbud det handlar om, mer att grunden ska vara bra. Som på Gillis kalas tillexempel var det raw food-bollar, popcorn och frukt bredvid tårtan. Det är väl lite så jag lever 95 % plantbaserad mat och då och och då en dessert eller lite fetaost om jag skulle få sug.

#4 - Hmm

Men hon har ju precis ALLTID gjort så här. Undersökt vem det är som läser hennes blogg och sedan anpassat inläggen efter det. Både före medan hon var gravid efter barn och nu efter skilsmässan. Detta inkluderar hennes politiska inlägg.

Men men jag är glad att fler äntligen fått upp ögonen för det hon gör.

#5 - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Jag tycker det är riktigt jävla skitsynd (ursäkta) att hon ska "plocka poäng" hela tiden istället för att säga som det är. Käkar man lite vegetariskt så behöver man inte göra en stor grej att man minsann blivit vegan och ska rädda planeten. Hon drar på väldigt stora växlar hela tiden och jag tror tyvärr bara att det skadar hennes trovärdighet.

#6 - H

Jag tycker tvärtom att det nog är läsarna som läser in så himla mycket i henne hela tiden. Den här ”nya” kommersiella Bella som alla pratar om är ju verkligen inte ny, hennes första företag gick ju ut på att kränga prylar hon själv (eventuellt) använde.

Vegangrejen och det nyttiga sticker i ögonen på många, men samtidigt skriver hon ju i princip varje vecka om choklad och brunchpannkakor. Jag tycker att det låter som en sund balans. Och hur svårt är det egentligen att vara nyttig om någon annan handlar eller lagar nästan all ens mat, då äter man ju det nyttiga som serveras.

Mycket av det som påstås vara motsägelsefullt är inte alls särskilt konstigt om man funderar på hur människor faktiskt funkar, vi är motsägelsefulla djur. Ingen är svartvit.

Sen är det såklart att mycket är yta för bloggen, men det är ju hela poängen med bloggare. Jag förstår inte varför det sticker så mycket extra just för hennes läsare?

#7 - H

Jag funderade lite till. Är det så att man irriterar sig på att hon är nöjd med sitt liv trots att hon har uppenbara delar som inte är så bra (relation till föräldrar, skilsmässa, stalkers etc)? Och att hon trots denna påstådda nöjdhet strävar efter mer hela tiden? Det kanske är det som är den grundläggande motsättningen? Hon är en vandrande korsning mellan en självhjälpsbok och ett motiverande citat, och det kan såklart klinga lite falskt, men samtidigt tror jag att det är väldigt sunt att alltid försöka tänka positivt om sitt liv och sina omständigheter.

#8 - TM

Det som sticker i ögonen är väl att hon påstår att hon har mer energi än alla som tar det lugnt på kvällarna. Trots att hon får hjälp med att fixa håret, sminket, städningen, trädgården, matlagningen, upphämtning av mat under jobbtid. En dag av att sitta på ett par möten, ta en lång inspolunch och fixa naglarna, umgås med barnen några timmar i veckan. Och nu verkar det som att hon inte ens skriver så många av sina egna blogginlägg.

Annat som sticker i ögonen: att håna transbarn (kalla deras rättigheter ett förlängt aprilskämt och till och med håna transbarn på ett specifikt gymnasium i Stockholm när folk berättar för henne om den diskriminering de möter som öppna transpersoner), anställa ungdomar med väldigt lågt lön och få dem att jobba 24/7, skryta om att hon är så rationell som chef att hon får sina anställda att springa ut från rum gråtandes medan de är svaga som ens reagerar, endast nämna feminism när det handlar om att sänka skatter/utgifter för henne själv men i andra fall säga att feminism INTE har något med politik att göra och att kvinnor ska sluta klaga när det handlar om rimliga löner (för då skulle hon inte kunna lura ungdomar till att ta dessa jobb) osv. Finns mycket som du inte tar med i din beskrivning av henne.

Och ja: jag har slutat läsa hennes blogg. Finns inget coolt eller beundrandsvärt med att håna transbarn.

#9 - hemlighetenbakomkaffe

Tyvärr så kan det inte vara perfekt :(

#10 - Linnea

Huvudet på spiken TM! Precis sådär känner jag också och har inte besökt Bellas blogg på kanske 8 månader. Det där kappvändandet känns så himla ogenuint

#11 - Tove

Jag menade inte att ifrågasätta henne för att hon inte är totalt konsekvent med socker eller för att hon ändrar sig, vem gör inte det? Jag menade att jag tror att hennes förändringar på bloggen, nu på senare år och innan också, inte (enbart iaf) beror på hur hon själv förändrats som person utan vad hon, men fingret i luften, identifierat som mest lukrativt. Som hon själv skriver, bloggen ska ge flera personer lön.

Hon skriver också själv att hon börjat smika sig och fixar med sitt utseende på grund av att hon har ett skönhetsmärke hon ska markandsföra, så jag tror inte ens hon tycker det är något negativt att hon anpassar sig/ bloggen efter förtagen.

Det är ingen kritik av Isabella. Jag tror hon är väldigt stolt över hur hon har använt sig blogg för att slå mynt av på ett helt annat sätt än andra gjort. Hon vill inte vara en bloggtjej som vaknar upp på morgonen och oreflekterat delar med sig av vad hon har på hjärtat. Hon vill vara bloggbussinesskvinnan som har en medveten markandsstrategi, och det är hon verkligen riktigt bra på. I framtiden kommer hon antagligen hålla föreläsningar hon hur smarta och listiga sätt hon använde sociala medier för att tjänta massor av riktigt mycket pengar.

Som jag tror jag skrev i den bortklippta delen av min kommentar har ju Isabella alltid anpassat bloggen efter vad hon insett är mest lönsamt.. Hon provocerade när det gav läsare. Slutade med det när hon insåg att det förstörde för varumärket i längden. Hon blev bloggmysmamman efter barnen och bloggen växte så det knakade. När hon startade skönhetsföretag satte hon sig ner, säkert med ett par duktiga människor, och funderade på hur hon bäst skulle maxa effekten av sina sociala kanaler tillsammans med företagen, och kom fram till att Bella skulle bli en efterstävansvärd, snygg, smal person med riktigt härligt liv.

Bloggen är ett företag och det drivs precis som andra företag, på det sätt som man tjänar mest pengar. Hur nära rikiga Bella det är vet vi såklart inte, men SJÄLVKLART lämnar hon inte åt slumpen hur hon framsälls på bloggen.

Tror även hon är fullständigt medveten om hur hon framställer sin framgångssaga på bloggen. När hon var tongåring skulle hon vara rik och skrev bara om sin pappas adress och fina jobb. Nu när den bättre framgångssaga är att man kom från svåra förhållanden men lyckades skriver hon bara om mammans adress och deras pengarbrist. Personligen gissar jag att sanningen är mittemellan. Hon var ju jätteduktig i skolan när hon var tonåring och skulle bli jurist, men nu plötsligt betonar hon hellre hur svårt hon hade för sig för det är en bättre historia. Hon skriver gärna om vissa delar av sin tidiga bloggkarriär, men nämner aldrig att hon växte fram som provokatör så som någon anna simpel Kissie-bloggare. Säger inte att hon ljuger, bara att hon är 100 % medveten om hur hon framställer sig och alltid varit (inte så annorlunda från andra människor eller ännu mindre företag, men det är så tydligt med henne att jag tycker det blir intressant)

Gillar för övrigt Bella, tycker hon är smart (bra på att tänka logiskt snarare än känslomässigt) och överlag sympatisk. Tycker också hennes åsikter blivit mer genomtänkta med åren.

#12 - Susanna

Vad tråkigt om det nu är så. Ja den är ju inte särskilt personlig tyvärr.
Kram
www.jagraktuppochner.se

#13 - Happy

Till #11 och övriga; grejen är ju att det är accepterat att ändra sig förutsatt att man utvecklas och om hon hade förklarat förändringen men ett resonemang, antingen en vissbupllebelde eller erfarenhet som hon har haft eller att hon läst på eller blivit påverkad av omvärlden eller vad som helst, bara hon erbjuder en förklaring till förändringen även om även den är tillrättalagd så tror jag acceptansen skulle vara större. Så här ser det bara ut som att hon ändrar story och då är reaktionen att alla vill sätta dit henne eftersom hon framstår som en lögnare.

#14 - Carolina

Jag tror hon skjuter sig själv i foten. Bloggen är platt och tråkig nu förtiden. Jag har slutat läsa...
Tror att LCCs existens är helt beroende av hennes blogg och en stor läsarskara. Jag tror att om hon fortsätter såhär kommer fler och fler sluta läsa och försäljningen av LCC kommer minska.

För det har vi ju märkt förut, man kan gilla en blogg/bloggare jättemycket, men om de slutar blogga och försvinner så bryr man sig faktiskt inte. Man konstaterar, går vidare och hittar en ny blogg.

Ska bli intressant att se vad som händer.

#15 - Ewa

Vilka oroväckande kommentarer man får ta del av här. Jag har aldrig upplevt att Köwengrip dolt att hennes blogg att det är en stor inkomstkälla . Jag förstår inte hur man kan provoceras av någons företagsamhet. .

Något jag däremot provoceras av är att Tove får försvara sitt tidigare inlägg här ovan för att delar av det blivit bortklippt. Är inte de att förvrida ett inlägg om något? Och så diskuterar ni huruvida Isabella gör detsamma. Låt mig gapskratta.

#16 - Anonym

Jag är övertygad om att hennes nya image på bloggen med outfits och väldigt redigerade bilder är en del av hennes satsning på den internationella marknaden. Ingen utanför Sverige är intresserad av att läsa om någon för dem okänd människa som lever ett vanligt oglamoröst liv. Hon försöker sig på nån lightversion av kardashian.

#17 - Anonym

Tycker att det är det som gör hennes blogg intressant, lite som science fiction.

#18 - Katja

BB:s blogg är en av de få stora kommersiella bloggar som faktiskt provocerar och känns falsk. T ex är det noll skillnad i arbetet mellan hennes blogg och UnderbaraClaras. Båda kränger på sin livsstil och anpassar vartenda litet inlägg till att platsa in i den stora kommersiella bilden läsarna (kunderna) köper. Skillnaden är bara att BB är mer mänsklig och failar ibland istället för att vara konstant ”genuin” vilket är bra mycket lurigare för de icke-källkritiska (OBS gillar UC:s blogg men bara en jämförelse iom att båda är kommersiella).

#19 - Linn

De känns som många som bloggen nu började läsa den när hon blev gravid med gillis. För visst var de där hon började visa en mer empatisk sida. Helg tofs och myskvällar med odd. Hennes fan på bloggen jublar ju när hon skriver om barnen och deras dag ihop. För jag tycker de är märkligt att hon visar upp barnen i bloggen så mycket som hon gör men de är väl så hon håller kvar sina fans. Sen förstår jag inte hennes behov av att konstant framhäva hur mycket hon jobbar. Är de en provocerings grej eller tycker hon de? Alltså 8 timmars effektiv arbetsdag är normalt idag. Jag jobbar 7-16, 30 min rast. Min man har 45 min pendling så är borta 6-17 med 30 min rast. Hon börjar kl 9, blir då sminkad. Går ut och köper en smootie (rast) osv osv. Ja de är klar att man måste jobba på kvällen då. Är de ett typsikt 90 tals fenomen att tro att allt blir serverat eller fattar inte.