bloggkommentatorerna

Stör mig på nyårslöften
Vet inte vad det är med mig och nyårslöften, men jag hatar dem. Nu kommer vissa bli arga på mig, och det får ni, eftersom jag plötsligt är arg på oskyldiga människors mål och drömmar. 

Blir så provocerad och fattar inte varför. Först tänkte jag att det är för att jag känner mig träffad och kass, bara för att jag inte är det minsta sugen på att sluta med allt jag gillar, och istället börja med allt som eventuellt på lång sikt kommer förlänga mitt och planetens liv, och som kanske kommer få mig att må bättre på vissa plan, men som på andra plan kommer få mig att lida. Jag har läst och lyssnat på minst tjugo listor över hur människor som redan ser ut att leva det perfekta livet ska sluta med animaliska produkter, de som är kvar efter förra årets löfte om köttstopp, konstgjord mat, kolhydrater och processade livsmedel, och som ska slänga iPhonen och köpa en Nokia, inte dricka alkohol eller kaffe eller Cola light, inte köpa någonting, inte snacka skit, yoga istället för att kolla på Instagram, alltid promenera eller cykla överallt, som aldrig ska se på tv och inte ens läsa böcker, utan börja skriva egna. 

Men sedan lyssnade jag på Hannah Widells nyårslöften, och även om de var raka motsatsen och betydligt mer festliga så blev jag lika provocerad av dem. Hon ska börja resa mycket mer, ettdygnsresor till storstäder, och så ska hon slänga eller sälja allt hon har och köpa nytt, dyrt och vackert. 

Ok, jag skulle kunna dra slutsatsen att jag är avundsjuk på 1. att andra människor tar tag i sin hälsa, för att jag inte orkar samt 2. Hannah Widell som har råd att göra precis vad hon vill och skiter i att miljön drabbas av det. 

Men det är inte det det handlar om. Och det handlar faktiskt inte om de specifika målen. Att någon slutar med Facebook påverkar inte mig. Att någon börjar äta mer miljövänligt kan i bästa fall påverka mig positivt, eftersom vi delar miljö. Folk får lova vad de vill, jag bryr mig inte om hur de lever.

Jag irriterar mig på det här självförverkligandet som blir en större och större del av vår kultur, och som nu i sociala medier-tider dessutom kablas ut till omvärlden. Att allt handlar om att bli bättre inom alla plan och tron på att bättre prestationer ger ett bättre liv och större lycka. Att alltid sträva efter utveckling, för att jaget är så otroligt viktigt. Det är inte enskilda personers fel, men jag gillar det inte. Det kanske är det det handlar om. I kombination med att mitt liv är ett sånt folk tydligen väljer bort. 

Nu kom jag i och för sig på en grej, och det är att jag drabbats av additionsstress. Jag har ärligt talat inte sett någon lova allt det där som står i första stycket, utan jag har lagt ihop alla punkter från en massa olika personer. Så den som ska sluta dricka alkohol kanske ändå kommer koppla av med en tv-serie, och den som blir vegan kommer i alla fall äta kolhydrater. 

Men gott nytt år, hur som helst. 
//Mia
#1 - Anna

Word!

#2 - Anna

Det låter som alla löften du läser är väldigt egocentriska, sånt stör jag mig på! Kan någon göra löften utan JAG i fokus. Hoppas att välgörenhet och hjälpa andra blir trendigt snart.

#3 - Kim

Mitt mål 2107 var att konsumera mer film, serier och böcker med kvinnor i huvudrollen, bakom eller på film och serier och läsa böcker av kvinnor. Har gått riktigt bra. Har inte på något vis ratat en bok, serie eller film pga av manligt kön men har aktivt letat efter populärkultur med och av kvinnor. Ska fortsätta 2018!

#4 - kourtney

jag vill inte se eller läsa andras nyårslöften för för det första bryr jag mig inte. för det andra så vill jag inte medvetet eller omedvetet jämföra mig med andra och deras liv och löften eller vad de ska göra eller inte. det får mig att må sämre. jag har aldrig gett nyårslöften heller utan tänker mer på vad jag ser fram emot kommande ¨år eller/och hur jag skulle vilja att kommande året skulle se ut och fyllas med för min egen del. det måste och känner jag inte heller nåt behov av att dela med mig av på sociala medier. Sen skulle jag önska att folk börjar bli mindre självupptagna och fokuserar på att göra sådant som känns genuint och inte bara gynnar en själv i slutändan. Att folk tänker efter en extra gång innan man säger eller gör något. Att ha överseende och lyssna på andra.

#5 - Sonja

Gott nytt år och tack för en väldigt bra blogg!

#6 - Emma

Jag håller helt med! Önskar er båda ett gott nytt år och stort tack för att ni skriver Sveriges i särklass bästa blogg. Jag hoppas ni fortsätter många år till. Puss på er ♥️

#7 - THERESA WILLIAMS

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}